Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Sumáre

Hossa sa stal druhou hviezdou zápasu, Halák vyhral

V ôsmich nedeľných zápasoch NHL hrali piati Slováci. Bodoval len Marián Hossa, ktorý dvoma gólmi rozhodol o výhre Chicaga ako druhá hviezda duelu. Z výhry sa tešil aj Jaroslav Halák, ktorý však čelil len desiatim strelám Buffala.

Hviezdy večera:
1. Carey Price (MTL), 34/35, 97,1% úspešnosť zákrokov
2. Dustin Byfuglien (WPG). 1 gól, 2 asistencie
3. Jason Spezza (DAL), 1 gól, 2 asistencie

Hossa strelil dva góly, Chicago zdolalo St. Louis

Blackhawks ukončili sedemzápasový trip víťazstvom na ľade St. Louis pomerom 4:2. Hostia sa dostali do rýchleho vedenia, keď v piatej minúte skóroval Marcus Krüger. Blues vyrovnali v 27. minúte po tom, čo premenil samostatný únik Vladimir Tarasenko. Bol to jeho 28. gól v ročníku, ktorým sa stal najlepším strelcom tímu. Dvojbodový Bryan Bickell prinavrátil v 32. minúte vedenie Chicagu, ale o minútu na to David Backes vyrovnal. V tretej tretine však prišla chvíľa slovenského útočníka Mariána Hossu, ktorý dvoma gólmi priklonil misky váh na stranu hostí. V 52. minúte najskôr ukončil v presilovej hre päťzápasovú sériu bez streleného gólu a 13,5 sekundy pred koncom uzavrel strelou do prázdnej bránky skóre stretnutia. Trenčiansky odchovanec, ktorý bol vyhlásený za druhú hviezdu zápasu, odohral v dueli 15 a pol minúty. Do štatistík si zapísal aj mínusový bod a dve strely. Brandon Saad mu prihral na iba presné zásahy, kým Corey Crawford prispel k výhre 25 zákrokmi. Brian Elliott zneškodnil 24 striel. Kým Chicago vyhralo druhý zápas v rade, St. Louis druhý raz po sebe prehralo.

Hossov 11. gól v sezóne:

Hossov 12. gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. M. Hossa (CHI), 3. J. Schwartz (STL)

Halák inkasoval dvakrát z 10 striel, no Islanders zdolali Sabres

Buffalo zažilo po druhý raz v sezóne zápas, v ktorom vyslalo na súperovho brankára len desať streleckých pokusov. Vyrovnalo tým negatívny klubový rekord. Napriek tomu strelilo Jaroslavovi Halákovi dva góly z troch striel v druhej tretine, ktorými však len skorigovalo domácu prehru 2:3 s New Yorkom Islanders. Slovenský brankár si moc nezachytal, v tretej tretine čelil len dvom strelám a zaznamenal tak úspešnosť zákrokov iba na úrovni 80 %. Z jeho spluhráčov skórovali Colin McDonald, Anders Lee v presilovej hre a Michail Grabovskij, ktorý rozhodol o výhre 62 sekúnd po Leeho góle. Travis Hamonic nazbieral dve asistencie, aby tím z Long Islandu zvíťazil v druhom z ostatných troch duelov. Marcus Foligno sa vrátil do akcie po 19-zápasovej absencii a hneď strelil gól a prihral aj na presný zásah Drewovi Staffordovi. Michal Neuvirth čelil pri svojom prvom štarte od 17. januára 31 strelám. Dvakrát ho ohrozil obranca Ľubomír Višňovský, ktorý sa opäť objavil v zostave newyorského mužstva. Bol však pri oboch góloch súpera, a preto si pripísal dva mínusové body. Počas viac ako 17 minút v akcii rozdal aj jeden bodyček. Sabres prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Ich dres si opäť neobliekol Andrej Meszároš, ktorý presedel ďalší súboj na tribúne.

Hviezdy duelu: 1. M. Foligno (BUF), 2. T. Hamonic (NYI), 3. M. Grabovskij (NYI)

Forsberg rozhodol v nájazdoch o výhre Nashville na Floride

Filip Forsberg premenil vo štvrtej sérii rozhodujúci samostatný nájazd, aby Nashville zvíťazil na ľade Floridy 3:2 a vrátil sa na čelo ligy o bod pred Anaheim. Najproduktívnejší nováčik sezóny skóroval aj v tretej tretine, keď v presilovej hre vyrovnával stav na 2:2. Pred ním sa presadil Seth Jones, rovnako v početnej prevahe. Carter Hutton zastavil 34 striel a dva nájazdy súpera, aby prispel k druhému triumfu Predators v rade. Prekonali ho Tomáš Fleischmann a Aaron Ekblad, ktorí v prostrednej tretine vybudovali Panthers náskok. „Ušiel nám jeden bod. Rozhodne sme mali dostatok šancí na výhru, no nie vždy to vyjde. Nemôžete mať šťastie v každom zápase. Myslím si však, že sme ukázali skvelú tímovú snahu," povedala jednotka ostatného draftu pre agentúru AP. Ani 23 zákrokov Roberta Luonga však tímu zo Sunrise na tretiu výhru v sérii nestačilo. Na ľade nechýbal slovenský útočník Tomáš Kopecký, ktorý odohral necelých jedenásť minút s dvoma trestnými minútami. Práve jeho vylúčenie využil Forsberg na svoj 18. presný zásah v ročníku.

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. A. Ekblad (FLA), 3. C. Hutton (NSH)

Price, Pacioretty doviedli Montreal k triumfu v Bostone

Max Pacioretty strelil v 56. sekunde tretej tretiny víťazný gól a pridal aj asistenciu, Carey Price predviedol 34 zákrokov a Montreal uspel na ľade Bostonu pomerom 3:1. Dale Weise otvoril skóre už po 38 sekundách druhej časti hry a neskôr asistoval Paciorettymu. Výsledok upravil Andrej Markov strelou do prázdnej brány pol minúty pred koncom duelu. Pre Pricea to bolo 208. víťazstvo v NHL, ktorého ho dostalo na delené štvrté miesto klubovej histórie k Billovi Durnanovi. Dve strely na neho vyslal kapitán Bruins Zdeno Chára, ktorý strávil v akcii takmer 22 minút aj so ziskom dvoch mínusových bodov, bodyčeku a bloku. Z jeho spoluhráčov skóroval len David Pastrňák, ktorý znižoval skóre na 1:2. Jeho gól ukončil sériu bez streleného gólu proti Canadiens na čísle 159:25. Tuukka Rask kryl 31 striel, no Boston prehral druhý z ostatných troch zápasov. Montreal vyhral všetky štyri vzájomné súboje v tejto sezóne, čo sa mu naposledy podarilo v ročníku 2007/08. Kanadský tím zaznamenal druhé víťazstvo v rade.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. M. Pacioretty (MTL), 3. P. K. Subban (MTL)

Flyers uspeli vo Washingtone, no prišli o zraneného Masona

Wayne Simmonds vsietil v úvode tretej tretiny víťazný gól a svoj 19. v ročníku, aby Philadelphia vyhrala v hlavnom meste USA 3:1. Strelecký účet zápasu otvoril v 50. sekunde prostrednej časti hry Mark Streit, no o vyrovnanie sa postaral Alex Ovečkin v presilovej hre. Svojím 33. gólom v sezóne sa opäť dostal na čelo tabuľky strelcov ligy. Ešte pred ním však utrpel zranenie dolnej časti tela Steve Mason, ktorý dovtedy chytil všetkých osem striel. Ray Emery potom urobil do konca zápasu len päť zákrokov. 14 striel Washingtonu v zápase je najmenej v klubovej histórii od 18. marca 2011, keď ich na Devils vyslal 12. Jakub Voráček upravil výsledok strelou do prázdnej brány počas presilovej hry. Claude Giroux dvakrát asistoval a Flyers vyhrali piaty z posledných šiestich duelov. Braden Holtby zaregistroval 22 zákrokov, no Capitals ukončili svoju víťaznú sériu na troch zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. W. Simmonds (PHI), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. M. Niskanen (WSH)

Tampa zdolala Anaheim a vrátila sa na čelo konferencie

Brian Boyle strelil dva góly, vrátane víťazného, aby Tampa Bay vyhrala na domácom ľade nad Anaheimom 5:3 a vrátila sa na čelo Východnej konferencie o dva body pred Detroit. Valtteri Filppula raz skóroval a pridal dve asistencie, do listiny strelcov sa zapísali aj Nikita Kučerov a dvojbodový Ryan Callahan. Steven Stamkos a Bett Connolly nazbierali po dve prihrávky, kým Ben Bishop pomohol k výhre 25 zákrokmi. Prekonali ho dvojbodový Ryan Getzlaf, ktorý strelil svoj 200. gól v NHL až za stavu 0:3, Sami Vatanen v presilovej hre a Eric Brewer. Pri góle Vatanena asistoval aj Iľja Bryzgalov, ktorý v polovici tretej tretiny nahradil v bráne Frederika Andersena. Dánsky gólman, na ktorého spadla bránka, dovtedy zastavil 17 z 22 striel, Rus čelil jedinej strele Lightning. Ducks prehrali druhý zápas v rade.

Hviezdy duelu: 1. B. Boyle (TBL), 2. V. Filppula (TBL), 3. R. Callahan (TBL)

Hemský rozhodol v predĺžení o víťazstve Dallasu nad Rangers

Aleš Hemský skóroval po 62 sekundách nadstaveného času, aby Dallas zvíťazil v Madison Square Garden nad Rangers 3:2 a ukončil trojzápasovú sériu prehier. V zápase pritom dvakrát viedol o gól zásluhou Jasona Spezzu a Erika Colea. Carl Hagelin a Chris Kreider však dvakrát vyrovnali, druhý menovaný poslal duel do predĺženia 80 sekúnd pred koncom v početnej prevahe. V nej sa presadil aj Spezza, ktorý asistovali pri zvyšných dvoch góloch Dallasu. Hemský tiež raz asistoval a Kari Lehtonen prispel k výhre 34 zásahmi. Cam Talbot ich urobil 22, no Rangers prehrali druhý zápas v rade. Stars vyhrali oba doterajšie vzájomné súboje v sezóne rovnakým pomerom.

Hviezdy duelu: 1. J. Spezza (DAL), 2. A. Hemský (DAL), 3. K. Lehtonen (DAL)

Jets ukončili sériu prehier triumfom nad Avalanche

Bryan Little vsietil víťazný gól, ktorým zvyšoval vedenie Winnipegu nad Coloradom na 4:1. Pripísal si aj asistenciu pri ďalšom presilovkovom góle Dustina Byfugliena. Ten zaznamenal bilanciu gól a dve prihrávky, rovnako ako Mathieu Perreault. Ben Chiarot a Jacob Trouba tiež skórovali, Mark Scheifele dvakrát asistoval a Ondřej Pavelec chytil 25 striel, aby Jets zdolali doma Avalanche 5:3 a ukončili sériu šiestich prehier. Českého brankára prekonali Tyson Barrie a dvojbodoví Matt Duchene s Alexom Tanguayom. Jarome Iginla si pripísal dve prihrávky a Semion Varlamov 24 zákrokov. Denverský tím prehral tretí duel v sérii, pričom v ostatných dvoch nestrelil ani gól. Túto sériu ukončil Barrie po 136 minútach a 17 sekundách. Jets bodovali v ostatných troch zápasoch, pričom Colorado zdolali v treťom z doterajších štyroch vzájomných súbojov v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. M. Perreault (WPG), 2. D. Byfuglien (WPG), 3. M. Scheifele (WPG)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 8/10 (80 %) - - - - - - -
M. Hossa (CHI) 15:30 2 0 2 -1 0 2 0
Ľ. Višňovský (NYI) 17:09 0 0 0 -2 0 2 1
Z. Chára (BOS) 21:58 0 0 0 -2 0 2 3
T. Kopecký (FLA) 10:53 0 0 0 0 2 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies