Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Hossa opäť dvojbodový ako prvá hviezda zápasu

V piatok sa v NHL odohralo päť zápasov s tromi Slovákmi. Ako jediný bodoval aj vyhral Marián Hossa, ktorý strelil gól a pridal asistenciu ako prvá hviezda duelu. Špeciálny večer zažili aj Joe Pavelski a Shawn Matthias, ktorí zaknihovali hetriky.

Hviezdy večera:
1. Shawn Matthias (VAN), 3 góly
2. Joe Pavelski (SJS), 3 góly
3. Kari Lehtonen (DAL), 37/37, čisté konto

Hossa opäť dvojbodový ako prvá hviezda duelu proti Devils

Marián Hossa je na neudržanie. V piatok prispel k domácej výhre Chicaga 3:1 nad New Jersey ďalšími dvoma bodmi, tentoraz za gól a asistenciu. Bol to jeho siedmy presný zásah a ôsmy bod v ostatných štyroch dueloch. Svojím 17. gólom sezóny vyrovnával v úvode tretej tretiny stav na 1:1 v presilovej hre, aby o necelé tri minúty neskôr prihral Jonathanovi Toewsovi na víťazný gól svojou 25. prihrávkou v ročníku. Kris Versteeg v závere zápasu upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Brent Seabrook dvakrát asistoval a Corey Crawford predviedol 25 zákrokov. Prekonal ho len Peter Harold, ktorý otváral skóre v prvej tretine. Cory Schneider kryl 32 striel, no nezabránil tretej prehre Devils v sérii. Štyrikrát ho strelecky ohrozil Hossa, ktorý odohral 20 minút a 21 sekúnd. Na konto si pripísal aj plusový bod a bodyček, aby bol právom vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. Chicago vyhralo aj druhý vzájomný súboj v sezóne a ukončilo sériu dvoch domácich prehier.

Hossov 17. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. M. Hossa (CHI), B. Seabrook (CHI), 3. J. Toews (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Matthias svojím prvým hetrikom v kariére pokoril Bruins

Shawn Matthias poslal dvoma gólmi Vancouver do vedenia a neskôr pridal tretí gól, aby poistil domáce víťazstvo 5:2 nad Bostonom. Bol to jeho prvý hetrik v NHL, ktorým pomohol k tretej výhre Canucks v ostatných štyroch zápasoch. Rozhodol o nej Radim Vrbata, ktorý ako jediný skóroval v druhej tretine. Jannik Hansen upravil výsledok strelou do prázdnej brány, Zack Kassian dvakrát asistoval a Ryan Miller sa prezentoval 21 zákrokmi vo svojom 600. zápase v NHL. Prekonali ho Patrice Bergeron a Chris Kelly, ktorí znižovali stav na 1:2, resp. 2:3. Jednu strelu na neho vyslal kapitán Bostonu, obranca Zdeno Chára, ktorý odohral 21 minút a 17 sekúnd. Počas nich zaznamenal aj mínusový bod, rozdal jeden bodyček a zblokoval dve strely súpera. Tuukka Rask kryl 20 striel, Bruins však prehrali tretí duel v sérii a štvrtý z posledných piatich. Vo Vancouveri začali päťzápasový trip.

--- pozri aj: Shawn Matthias zaknihoval svoj prvý hetrik v NHL + video

Hviezdy duelu: 1. S. Matthias (VAN), 2. P. Bergeron (BOS), 3. R. Vrbata (VAN)

Dallas zdolal Floridu, no prišiel o troch zranených útočníkov

Dallas už v prvej tretine rozhodol o svojom domácom víťazstve nad Floridou, no zápas nedohrali až traja jeho útočníci pre zranenia. Najviac im bude chýbať ich najlepší strelec, Tyler Seguin, ktorý opustil duel po zákroku obrancu Panthers Dmitrija Kulikova. O výhre 2:0 rozhodol úvodný gól Jamieho Benna z polovice prvej časti hry vo vlastnom oslabení. S deviatimi gólmi pri presilovkách súpera sú Stars najlepším tímom ligy. V závere tretiny pridal poistku Jason Spezza, kým Kari Lehtonen sa na svoje štvrté čisté konto v ročníku, 31. v kariére, poriadne nadrel. Hráči Floridy na neho spolu vyslali 37 striel. Ani jednou ho neohrozil slovenský útočník Tomáš Kopecký, ktorý strávil v akcii 11 minút a 27 sekúnd. Pri návrate do zostavy po dvoch dueloch na tribúne si pripísal len mínusový bod. Jeho spoluhráč, Al Montoya, chytil 26 striel, ale neodvrátil druhú prehru floridského klubu v rade. Dallas zaznamenal tretí triumf v sérii.

Hviezdy duelu: 1. K. Lehtonen (DAL), 2. J. Benn (DAL), 3. V. Fiddler (DAL)

Anisimov rozhodol v predĺžení o výhre Columbusu nad Flyers

Arťom Anisimov skóroval v tretej minúte nadstaveného času, aby rozhodol o domácom triumfe Columbusu nad Philadelphiou 4:3. V riadnej hracej dobe viedli Flyers 1:0 aj 3:1, no Blue Jackets zakaždým vyrovnali. Wayne Simmonds strelil dva góly, druhý v presilovej hre, a pridal asistenciu, skóroval aj Sean Couturier. Ray Emery čelil 33 strelám, z ktorých ho prekonali dvojbodový Brandon Dubinsky, Jared Boll a Cam Atkinson. Pre Bolla išlo o prvý gól v sezóne, celkovo po 63 zápasoch. Curtis McElhinney zastavil 22 striel, aby prispel k tretej výhre tímu z Ohia z ostatných štyroch zápasov. Bolo to jeho prvé víťazstvo v sezóne v zápase, v ktorom prehrával po dvoch tretinách (1-20-0). Flyers prehrali druhý raz po sebe v predĺžení a celkovo tretíkrát v posledných štyroch dueloch. „Je to dosť trápne. Keď bojujeme o play-off, nemôžeme hrať takto. Ak budeme, nepostúpime doň. Keď chceme, vieme byť jedným z najlepším tímov súťaže. Niečo nie je v poriadku, keď prehrávame zápasy takýmto spôsobom," skonštatoval Couturier pre agentúru AP.

Hviezdy duelu: 1. B. Dubinsky (CBJ), 2. A. Anisimov (CBJ), W. Simmonds (PHI)

Pavelského hetrik pomohol Sharks ukončiť sériu prehier

Joe Pavelski zaknihoval svoj štvrtý hetrik v NHL, aby nasmeroval San Jose k víťaznému obratu v zápase proti Arizone. Coyotes vyhrávali na domácom ľade po prvej tretine 2:0. Skóre otvoril Mark Arcobello pri svojom debute v drese tímu z púšte a náskok zvýšil Martin Erat v presilovej hre. Potom si však zobral slovo Pavelski, ktorý dvoma gólmi v prostrednej tretine, druhým v početnej prevahe, vyrovnal stav na 2:2. Víťazný presný zásah zaznamenal Barclay Goodrow predtým, ako Pavelski skompletizoval hetrik strelou do prázdnej brány a svojím 31. gólom v sezóne. Na všetky tri mu prihral Joe Thornton, kým Antti Niemi zaregistroval 34 zákrokov. Mike Smith ich urobil 22, no Coyotes prehrali štvrtý duel z ostatných piatich. Kalifornský klub víťazstvom ukončil svoju sériu prehier na troch zápasoch. Todd McLellan zaknihoval 300. výhru ako hlavný tréner, pričom rýchlejšie to dokázal v histórii len jeden muž.

--- pozri aj: Joe Pavelski a jeho štvrtý hetrik kariéry + video

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski (SJS), 2. A. Niemi (SJS), 3. M. Arcobello (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 20:21 1 1 2 1 0 4 1
Z. Chára (BOS) 21:17 0 0 0 -1 0 1 1
T. Kopecký (FLA) 11:27 0 0 0 -1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies