Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Hossa tentokrát nebodoval, Chicago porazilo Pittsburgh

V nedeľu sa v NHL odohralo päť zápasov s trojnásobnou slovenskou účasťou. Do bodovania sa však nezapísal nikto, dokonca ani Marián Hossa, ktorý v predošlých štyroch dueloch v rade skóroval. Výkon večera podal štvorbodový Alex Ovečkin.

Hviezdy večera:
1. Alex Ovečkin (WSH), 2 góly, 2 asistencie
2. Brian Elliott (STL), 40/41 (97,6% úspešnosť zákrokov)
3. Corey Crawford (CHI), 36/37 (97,3% úspešnosť zákrokov)

Crawford doviedol Blackhawks k výhre nad Penguins

Chicago porazilo Pittsburgh po nájazdoch aj v druhom vzájomnom zápase tejto sezóny, keď potešilo divákov v United Center triumfom 2:1. David Perron a Sidney Crosby sa presadili v nájazdoch, ale Penguins to na výhru nestačilo, pretože Marc-Andre Fleury inkasoval zo všetkých troch nájazdov Blackhawks. Postupne ich premenili Jonathan Toews, Patrick Kane a Patrick Sharp. V normálnom hracom čase sa presadili Niklas Hjalmarsson z domáceho tímu a Nick Spaling, ktorý vyrovnával v tretej tretine na 1:1. V zápase sa zaskveli obaja brankári. Corey Crawford urobil 36 zákrokov, Fleury o päť menej. Marián Hossa, ktorý po štvorzápasovej gólovej sérii ani nebodoval, ho ohrozil trikrát. V akcii strávil 21 a pol minúty. Duel opustil aj s plusovým bodom a štyrmi bodyčekmi. V predĺžení mal na hokejke rozhodnutie.

Hviezdy duelu: 1. C. Crawford (CHI), 2. M. Fleury (PIT), 3. N. Hjalmarsson (CHI)

Elliott a Lehtera doviedli Blues k výhre nad Panthers

Brian Elliott mohol vyrovnať rekord Jaroslava Haláka, ale čisté konto mu uniklo len o vlások. Nakoniec sa aspoň tešil z víťazstva St. Louis 2:1 nad Floridou, ku ktorému prispel 40 zákrokmi v normálnej hracej dobe a predĺžení. V samostatných nájazdoch uspel v štyroch z piatich sérii. Ten víťazný premenil Jori Lehtera, ktorý v normálnom hracom čase prihrával na gól Jadena Schwartza. Po ňom Blues viedli 1:0 až do 59. minúty. Predĺženie vynútil Nick Bjugstad, ktorý uspel z 21. strely Blues v tretej dvadsaťminútovke. Kvalitný výkon podal aj brankár Roberto Luongo, ktorý zastavil 32 striel. Slovenský útočník Tomáš Kopecký odohral 13 minút a na konto si pripísal mínusový bod, tri strely a jeden bodyček. Nebodoval už v 12. zápase v rade.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. N. Bjugstad (FLA), 2. B. Elliott (STL), 3. R. Luongo (FLA)

Raffl rozhodol o tesnej výhre nad Buffalom

V akcii sa predstavil aj obranca Andrej Meszároš, ktorý tiež nebodoval a netešil sa ani z víťazstva. Buffalo podľahlo jeho predošlému tímu, Philadelphii, tesne 1:2. O osude zápasu rozhodol v 53. minúte Michael Raffl, ktorý nadviazal na gól Matta Reada, aby prelomil nerozhodný stav. Rakúšan pritom odohral svoj prvý duel po sedemzápasovej absencii. „Prvá tretina bola náročná, ale chalani mi veľmi pomohli,“ skonštatoval Raffl pre agentúru AP. Ray Emery zneškodnil 21 striel, vrátane jednej z hokejky rodáka z Považskej Bystrice. Jediný gól Sabres vsietil Nikita Zadorov, ktorý v druhej tretine vyrovnával stav na 1:1. Michael Neuvirth urobil 28 zákrokov. Meszároš odohral 15 minút a zaznamenal aj mínusový bod a štyri bloky. Za Sabres debutoval obranca Zach Bogosian, ktorý odohral takmer 25 minút a urobil 11 bodyčekov.

Hviezdy duelu: 1. M. Raffl (PHI), 2. Z. Bogosian (BUF), 3. M. Read (PHI)

Štvorbodový Ovečkin doviedol Capitals k výhre nad Ducks

Alex Ovečkin sa dostal do čela ligovej tabuľky strelcov, keď strelil dva góly a asistoval pri ďalších dvoch, aby Washington porazil Anaheim 5:3 pred zrakmi vypredaného Honda Center a otcov hráčov Capitals. Tím z hlavného mesta USA zároveň napravil sobotnú prehru 1:3 s Los Angeles. Andre Burakovsky po prvýkrát v kariére strelil dva góly, presadil sa aj Marcus Johansson a Justin Peters zastavil 30 striel. Dvojgólového strelca mali aj Ducks. Bol ním Andrew Cogliano. Do čierneho sa trafil aj Corey Perry, kým John Gibson inkasoval päť gólov z 28 striel. Kalifornský tím nepotešilo ani to, že sa mu v prvej tretine zranili Matt Beleskey (horná časť tela) a Sami Vatanen (dolná časť tela). Ducks neporazili Capitals na domácom ľade od 11. decembra 2012.

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. A. Cogliano (ANA), 3. A. Burakovsky (WSH)

Lightning otvorili trip výhrou v San Jose

Tampa Bay odštartovala dôležitý päťzápasový trip v San Jose. Štart to bol vydarený. Lightning zdolali Sharks 5:2, aby vyhrali v SAP Center po prvýkrát od 23. marca 2003. Brankár Ben Bishop, ktorý dvakrát v predošlých troch dueloch striedal, urobil 33 zákrokov. Steve Stamkos, Alex Killorn, Ondřej Palát, Cedric Paquette a Ryan Callahan sa zase postarali o góly. Antti Niemi inkasoval štyri góly z 32 striel. Callahan skóroval do prázdnej brány. Bishopa prekonali Logan Couture a Brent Burns. Sharks prehrali piaty domáci duel v rade.

Hviezdy duelu: 1. V. Hedman (TBL), 2. S. Stamkos (TBL), 3. R. Callahan (TBL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Hossa (CHI) 21:34 0 0 0 +1 0 3 4
T. Kopecký (FLA) 12:58 0 0 0 -1 0 3 1
A. Meszároš (PHI) 15:06 0 0 0 -1 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies