Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Halák vyrovnal klubový rekord, všetci Slováci vyhrali

V siedmich štvrtkových zápasoch NHL sa predstavili piati Slováci. Ani jeden z nich nebodoval, no všetci sa tešili z výhier. Jaroslav Halák vyrovnal rekord Islanders svojím 32. víťazstvom v sezóne.

Hviezdy večera:
1. Nicklas Bäckström (WSH), 2 góly, 1 asistencia
2. Henrik Sedin (VAN), 2 góly
3. Roberto Luongo (FLA), 37/39, 94,9% úspešnosť zákrokov

Halák vyrovnal rekord Islanders v počte výhier

Jaroslava Haláka nezastavil vo skvelej forme ani vedúci tím NHL, Nashville. Slovenský brankár chytil 30 striel, aby doviedol New York Islanders k domácemu víťazstvu 5:2 a vyrovnal klubový rekord svojím 32. triumfom v sezóne. Pred ním to dokázala trojica Billy Smith, Chris Osgood a Rick DiPietro. O šiestej výhre z ostatných siedmich duelov rozhodol kapitán John Tavares v závere prvej tretiny v presilovej hre gólom na 3:0. Pred ním skórovali Brian Strait a Johnny Boychuk, v tretej tretine upravili výsledok Nick Leddy a Josh Bailey. Tavares aj raz asistoval, Leddy s Michaelom Grabnerom dvakrát. Tím z Long Islandu sa dostal na druhé miesto vo Východnej konferencii, keď o bod preskočil Tampu. Haláka z 32 striel hostí prekonali Filip Forsberg a James Neal, ktorí znižovali stav na 2:3. Roman Josi prihral na oba góly, Pekka Rinne čelil 40 strelám. Jedna bola z hokejky slovenského obrancu Ľubomíra Višňovského, ktorý odohral 17 minút a 20 sekúnd. Pripísal si aj po dva bodyčeky, bloky, odobraté puky a trestné minúty. Predators ukončili šesťzápasovú sériu výhier, no zostávajú na čele ligy. Domáci v zápase prišli o zraneného Michaila Grabovského.

Hviezdy duelu: 1. N. Leddy (NYI), 2. J. Tavares (NYI), 3. M. Grabner (NYI)

Dubinsky rozhodol v oslabení o tretej prehre Penguins v rade

Brandon Dubinsky prelomil dve a štvrť minúty pred koncom tretej tretiny nerozhodný stav a vo vlastnom oslabení rozhodol o výhre Columbusu na ľade Pittsburghu 2:1. V druhej časti hry sa pobil so Sidneym Crosbym a už len asistencia mu chýbala na hetrik Gordieho Howa. Skóre zápasu otvoril na sekundu v rovnakom čase ako Dubinsky, len v úvodnej tretine, Scott Hartnell. Na oba góly prihrával Fiodor Ťjutin, kým Curtis McElhinney prispel k tretiemu triumfu v posledných štyroch dueloch 29 zákrokmi. Prekonal ho len Jevgenij Malkin, ktorý v prostrednej tretine vyrovnával stav. Marc-Andre Fleury predviedol 28 zákrokov, no nezabránil tretej prehre Penguins v sérii. Jednou strelou ho ohrozil slovenský útočník Marko Daňo, ktorý vo svojom druhom zápase po návrate do prvého tímu strávil v akcii 12 minút a 20 sekúnd. Zaznamenal aj dva bodyčeky a dva bloky. Blue Jackets si zlepšili bilanciu na aktuálnom päťzápasovom tripe na 2-1-0. Pittsburgh má proti divíznym rivalom v tejto sezóne negatívnu bilanciu 7-11-4.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. B. Dubinsky (CBJ), 2. C. McElhinney (CBJ), 3. M-A. Fleury (PIT)

Bolland rozhodol v nájazdoch o výhre Panthers v Montreale

Dave Bolland premenil v šiestej sérii rozhodujúci samostatný nájazd, aby Florida zvíťazila v Montreale 2:1. Pred ním sa presadil v nájazdoch aj Nick Bjugstad, na opačnej strane premenil jediný Max Pacioretty, ktorý v zápase aj asistoval. V normálnej hracej dobe vyhrávali Canadiens 2:0 po dvoch góloch Brendana Gallaghera v druhej tretine. Ten prvý bol jeho 100. bodom v NHL. Krátko na to znížil na 1:2 Tomáš Fleischmann, ktorý v tretej tretine prihral na vyrovnávajúci gól Stevenovi Kampferovi. Pre neho to bol prvý presný zásah v drese Panthers. Roberto Luongo sa prezentoval 37 zákrokmi počas 65 minút hry a zneškodnil aj päť nájazdov súpera. Carey Price urobil 19 zákrokov a ukončil svoju päťzápasovú víťaznú sériu. Fleischmannov gól mu pretrhol šnúru neporaziteľnosti, ktorá trvala 145 minút a 35 sekúnd. Slovenský útočník Tomáš Kopecký na neho nevyslal ani jednu strelu, pričom odohral len necelých osem minút. Pripísal si na konto mínusový bod. Kým Florida vyhrala druhý zápas v rade, Montreal zaznamenal druhú prehru po sebe.

Hviezdy duelu: 1. T. Fleischmann (FLA), 2. B. Gallagher (MTL), 3. D. Bolland (FLA)

Sabres uspeli vo Philadelphii po nájazdoch, rozhodol Flynn

Brian Flynn premenil vo štvrtej sérii rozhodujúci samostatný nájazd a v dueli aj raz asistoval, aby Buffalo vyhralo vo Philadelphii 3:2 a ukončilo sériu štyroch prehier. Sabres v riadnej hracej dobe dvakrát viedli po góloch Nicolasa Deslauriersa a Briana Giontu. Druhý menovaný skóroval už v 38. sekunde druhej tretiny a neskôr premenil aj svoj nájazd hneď v prvej sérii. Pripísal si pritom svoj 500. bod v NHL Ryan White vyrovnával na 1:1 a Jakub Voráček poslal zápas do predĺženia gólom v presilovej hre. V prvej sérii tiež premenil svoj nájazd. Michal Neuvirth kryl 36 striel a tri nájazdy súpera. Jeho náprotivok, Ray Emery, zaregistroval 30 zákrokov. Ani raz ho strelecky neohrozil obranca Andrej Meszároš, ktorý odohral 16 minút a 52 sekúnd. Zblokoval však päť striel a odobral jeden puk. Sabres ukončili päťzápasovú sériu prehier proti Flyers. Tí si pripísali štvrtú porážku v ostatných piatich dueloch.

Hviezdy duelu: 1. B. Flynn (BUF), 2. R. White (PHI), 3. B. Gionta (BUF)

Burrows s Vrbatom zariadili triumf Canucks nad Rangers

Alexandre Burrows aj Radim Vrbata premenil svoje samostatné nájazdy, aby Vancouver uspel na ľade New Yorku Rangers pomerom 5:4. Tím z Manhattanu viedol v zápase 1:0, 2:1 aj 4:3, no ani 24 zákrokov Cama Talbota nezabránilo ukončeniu jeho štvorzápasovej víťaznej série. Shawn Matthias a Bo Horvat reagovali na góly dvojbodového Dereka Stepana a Ricka Nasha. Henrik Sedin potom v presilovej hre po prvý raz poslal do vedenia hostí, no dvojbodoví Martin St. Louis a Carl Hagelin za 21 sekúnd otočili stav. Predĺženie vynútil presne dve minúty pred koncom druhým gólom v zápase Henrik Sedin. Jeho brat Daniel, Jannik Hansen a Ronalds Kenins nazbierali po dve asistencie, Ryan Miller zastavil okrem oboch nájazdov aj 30 striel. Z domácich hráčov dvakrát asistoval Dan Girardi. Canucks vyhrali štvrtý z ostatných piatich duelov a aj úvodný súboj z piatich na aktuálnom tripe. V nájazdoch vyhrali po prvý raz od 9. novembra. Tréner Rangers Alain Vigneault prehral po prvý raz so svojím bývalým klubom.

Hviezdy duelu: 1. H. Sedin (VAN), M. St. Louis (NYR), 3. J. Hansen (VAN)

Washington zdolal Winnipeg vďaka presilovkám

Nicklas Bäckström strelil dva presilovkové góly a pridal asistenciu, Alex Ovečkin vsietil víťazný gól a tiež raz asistoval, aby Washington zvíťazil doma nad Winnipegom 5:1. John Carlson otvoril skóre rovnako v početnej prevahe a dvojbodový Troy Brouwer ho uzavrel strelou do prázdnej brány vo vlastnom oslabení. Marcus Johansson dvakrát asistoval a Braden Holtby prispel k tretej výhre v rade 19 zákrokmi. Prekonal ho len Tobias Enström, ktorý odpovedal na Ovečkinov gól. Kapitán Capitals si 38. presným zásahom v sezóne upevnil líderskú pozíciu medzi ligovými strelcami. Bäckström sa zase 63. bodom v ročníku vyrovnal vedúcemu Patrickovi Kaneovi na čele kanadského bodovania súťaže. Stal sa však najlepším nahrávačom so 45 asistenciami. Ondřej Pavelec kryl 28 stiel, no Jets ukončili sériu dvoch triumfov. Tímu z hlavného mesta USA podľahli po siedmy raz v sérii.

Hviezdy duelu: 1. N. Bäckström (WSH), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. J. Carlson (WSH)

Desjardins rozhodol o výhre San Jose v Dallase

Andrew Desjardins strelil dva góly, vrátane víťazného, aby San Jose zdolalo Dallas na jeho ľade 5:2 a ukončilo sériu dvoch prehier. Marc-Edouard Vlasic otvoril skóre zápasu, uzavreli ho Patrick Marleau a Tommy Wingels gólmi do prázdnej brány. Tomáš Hertl a Joe Pavelski dvakrát asistovali, kým Antti Niemi chytil 37 striel. Prekonali ho dvojbodový Trevor Daley v presilovej hre a Erik Cole, ktorí znižovali stav z 0:3 na 2:3. Jamie Benn prihral na oba góly a Kari Lehtonen opustil bránu po druhom góle Desjardinsa. Inkasoval trikrát zo 17 striel, Jhonas Enroth kryl zvyšných deväť pri svojom druhom zápase za Dallas. Texaský klub prehral druhý z ostatných troch duelov a štvrtý v rade proti Sharks.

Hviezdy duelu: 1. A. Desjardins (SJS), 2. A. Niemi (SJS), 3. J. Benn (DAL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 30/32 (93,8 %) - - - - - - -
M. Daňo (CBJ) 12:20 0 0 0 0 0 1 2
A. Meszároš (BUF) 16:52 0 0 0 0 0 0 0
T. Kopecký (FLA) 7:59 0 0 0 -1 0 0 1
Ľ. Višňovský (NYI) 17:20 0 0 0 0 2 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies