Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Gáborík rozhodol zápas, Tatar, Jurčo a Daňo asistovali

V jedenástich sobotných zápasoch NHL sa predstavili ôsmi Slováci, z ktorých štyria bodovali. Marián Gáborík strelil víťazný gól, Tomáš Tatar, Tomáš Jurčo a Marko Daňo asistovali.

Hviezdy večera:
1. Pavel Daciuk (DET), 2 góly, 2 asistencie
2. Blake Comeau (PIT), 2 góly, 1 asistencia (vrátane víťazného)
3. Max Pacioretty (MTL), 2 góly (vrátane víťazného)

Gáborík rozhodol zápas pod holým nebom

Marián Gáborík ukončil šesťzápasové strelecké suchoty v ideálnom čase. V tretej tretine, za nerozhodného stavu, sa zmocnil puku, prekorčuľoval do pásma po ľavej strane a príklepom spoza kruhu strelil svoj 17. gól v sezóne. Rozhodol ním o výhre Los Angeles 2:1 nad San Jose. Duel pod holým nebom v Santa Clare bol dôležitým v boji o play-off. Jonathan Quick v ňom zneškodnil 31 striel a skóroval aj Kyle Clifford. Kings vyhrali siedmy zápas v sérii a tabuľke sa dostali na postupové miesto práve na úkor Sharks. Jediný gól domáceho tímu strelil Brent Burns, kým Antti Niemi urobil 27 zákrokov. Zápas na Levi’s Stadium sledovalo 70 205 divákov, ktorí videli aj to, ako bol Gáborík vyhlásený za tretiu hviezdu. Trenčiansky rodák odohral 16 minút a pripísal si aj plusový bod a sedem striel na bránu. Bol najaktívnejším strelcom duelu.

Gáboríkov 17. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. B. Burns (SJS), 3. M. Gáborík (LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Daciuk štvorbodový pri výhre nad Stars, Tatar a Jurčo asistovali

Niklas Kronwall skóroval 36 sekúnd po zahájení predĺženia, aby Detroit vyhral v Dallase 7:6 po tom, čo po dvoch tretinách prehrával 2:4. Dvoma gólmi v rozmedzí 45 sekúnd dokázal stav vyrovnať obranca Jakub Kindl, no Stars si dvojgólové vedenie obnovili. Red Wings sa nevzdávali a o ďalšie vyrovnanie sa postarali Justin Abdelkader a Pavel Daciuk. Daciuk skóroval aj v druhej tretine a pripísal si aj dve asistencie. Gustav Nyquist sa tiež zapísal do streleckej listiny a obaja Slováci asistovali. Tomáš Tatar dvakrát, Tomáš Jurčo raz. V bráne „červených krídiel“ sa vystriedali obaja brankári. Jimmy Howard zastavil 26 z 32 striel, Jonas Gustavsson zastavil dve z dvoch. Štyria hráči Stars zaznamenali po góle a asistencii – Jamie Benn, Erik Cole, Trevor Daley a Shawn Horcoff. Skórovali aj Cody Eakin a Curtis McKenzie. Kari Lehtonen urobil 29 zákrokov. Zneškodnil aj tri strely Tatara, ktorý na ľade strávil 20 a pol minúty aj so ziskom dvoch plusových bodov. Jurčo odohral 11 minút a urobil aj štyri bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. P. Daciuk (DET), 2. J. Benn (DAL), 3. N. Kronwall (DET)

Daňo asistoval pri prehre Columbusu, rozhodol Pacioretty

Max Pacioretty strelil dva góly, vrátane víťazného, aby Montreal zdolal na domácom ľade Columbus 3:1. Tomáš Plekanec upravil výsledok strelou do prázdnej brány 50 sekúnd pred koncom duelu vo vlastnom oslabení a Carey Price prispel k výhre 31 zákrokmi. Prekonal ho len Nick Foligno, ktorý znižoval stav na 1:2. Pri jeho góle si prvý bod v tomto roku v podobe druhej asistencie v sezóne pripísal slovenský útočník Marko Daňo. Počas 11 minút a 20 sekúnd v akcii zaznamenal aj plusový bod, strelu, blok a šesť bodyčekov. Curtis McElhinney kryl 21 striel, no Blue Jackets ukončili sériu dvoch výhier. Canadiens, naopak, vyhrali prvý zápas po dvoch prehrách v rade a zostali na čele Východnej konferencie o bod pre Islanders.

Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty (MTL), 2. C. Price (MTL), 3. N. Foligno (CBJ)

Toronto ukončilo sériu prehier vďaka gólu van Riemsdyka

James van Riemsdyk skóroval vo štvrtej minúte nadstaveného času, aby rozhodol o domácej výhre Toronta nad Winnipegom 4:3. V normálnej hracej dobe Jets vyhrávali 2:1 aj 3:2. no ani 29 zákrokov Michaela Hutchinsona nezabránilo ich druhej prehre v rade. Toho prekonali Leo Komarov, ktorý otvoril skóre vo vlastnom oslabení, dvojbodoví Daniel Winnik a Nazem Kadri. Morgan Rielly dvakrát asistoval a Jonathan Bernier sa prezentoval 31 zákrokmi. Góly mu strelili Michael Frolík a dvojbodový Mark Scheifele s Jacobom Troubom v presilových hrách. Drew Stafford prihral na dva góly Jets, ktorých od utorka čaká séria štyroch domácich zápasov. Maple Leafs ukončili päťzápasovú sériu prehier a bol pri tom aj slovenský útočník Richard Pánik. Martinský rodák však odohral len osem minút a 17 sekúnd s jednou strelou a dvoma bodyčekmi.

Hviezdy duelu: 1. J. van Riemsdyk (TOR), 2. N. Kadri (TOR), 3. D. Winnik (TOR)

Turris, Hammond doviedli Ottawu k výhre nad Floridou

Andrew Hammond absolvoval po svojom debute hneď aj druhý štart v NHL a opäť si nepočínal zle. Zastavil 21 striel, aby pomohol k domácemu triumfu Ottawy nad Floridou 4:1. Rozhodol o ňom Bobby Ryan, ktorý nadviazal na gól trojbodového Kylea Turrisa. Erik Karlsson a Curits Lazar tiež skórovali z hráčov Senators, kým Milan Michálek dvakrát asistoval. Jediný gól hostí strelil Aleksander Barkov, ktorý otváral skóre zápasu. Roberto Luongo kryl 35 striel, no Panthers nedokázali vyhrať tretí duel v rade. V ich drese nechýbal na ľade slovenský útočník Tomáš Kopecký, ktorý odohral 12 minút so ziskom dvoch mínusových bodov, dvoch bodyčekov, dvoch trestných minút a jedného bloku. Senators zvíťazili v treťom z ostatných štyroch zápasov.

Hviezdy duelu: 1. K. Turris (OTT), 2. E. Karlsson (OTT), 3. A. Hammond (OTT)

Devils zdolali Hurricanes, prišli však o Kinkaida

New Jersey si v prvej tretine vybudovalo pohodlný trojgólový náskok, ktorý bez problémov udržalo do konca a zdolalo Carolinu na domácom ľade 3:1. Tuomo Ruutu, Adam Henrique a Andy Greene prekonali Antona Chudobina z 19 striel Devils. V druhej tretine gól nepadol, no šesť minút pred jej koncom sa zranil dovtedy bezchybne chytajúci brankár Keith Kinkaid po tom, čo sa snažil zastaviť strelu Justina Faulka. Do toho okamihu čelil 17 strelám. Nahradil ho Cory Schneider, ktorý z 15 striel predsa len raz inkasoval. Výsledok skorigoval Jeff Skinner. Tretej výhre Devils v sérii nezabránil ani slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý strávil v akcii takmer 24 minút. Pripísal si na konto mínusový bod, strelu, dva bodyčeky a blok. Hurricanes prehrali štvrtý z ostatných šiestich duelov.

Hviezdy duelu: 1. A. Greene (NJD), 2. A. Larsson (NJD), 3. A. Henrique (NJD)

Getzlaf rozhodol o tesnej výhre Ducks nad Oilers

Ryan Getzlaf aj s dávkou šťastia rozhodol v 53. minúte o tesnom víťazstve Anaheimu 2:1 nad Edmontonom. Kapitán Ducks vypichol puk spod brankára Bena Scrivensa a ten si nechtiac do vlastnej brány kopol obranca Justin Schultz. Strelecky sa presadil aj Francois Beauchemin, kým Kyle Palmieri asistoval pri oboch góloch. John Gibson urobil pri svojom piatom štarte v rade 26 zákrokov a Ducks vyhrali druhý zápas v rade. V dueloch, v ktorých bol rozdielový len jeden gól, má kalifornský klub bilanciu 25-0-7. Čestný úspech domáceho tímu zaknihoval Teddy Purcell. Scrivens predviedol 19 zákrokov a jeho tím prehral druhý duel v rade. Slovenský obranca Martin Marinčin odohral 18 minút a 22 sekúnd. Zaznamenal jeden plusový bod.

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf (ANA), 2. K. Palmieri (ANA), 3. N. Jakupov (EDM)

Kuznecov rozhodol v nájazdoch o výhre Capitals nad Islanders

Jevgenij Kuznecov sa presadil ako jediný v samostatných nájazdoch hneď v prvej sérii, aby rozhodol o domácom víťazstve Washingtonu v divíznom derby nad New Yorkom Islanders 3:2. Na otvárací gól Travisa Hamonica odpovedal Matt Niskanen v závere prvej tretiny. Pri jeho góle si Nicklas Bäckström pripísal 64. bod v sezóne v podobe asistencie, aby sa dostal do čela kanadského bodovania ligy. Eric Fehr v tretej časti hry poslal domácich do vedenia, no predĺženie vynútil 47,8 sekundy pred koncom Ryan Strome. Katipán John Tavares asistoval pri oboch góloch Islanders, v ktorých bráne stál Chad Johnson. Ten predviedol 25 zákrokov. Braden Holtby zastavil počas 65 minút 30 striel a všetky tri nájazdy hostí. Tím z hlavného mesta USA aj vďaka nemu vyhral štvrtý duel v sérii a vyrovnal tohtosezónnu bilanciu vzájomných súbojov s Islanders na 2-2. Tím z Long Islandu ukončil sériu dvoch triumfov. V jeho zostave chýbal aj slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý bol opäť len zdravým náhradníkom.

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. Ch. Johnson (NYI), 3. E. Fehr (WSH)

Simmonds rozhodol o výhre Flyers nad Predators

Wayne Simmonds otvoril skóre zápasu a v druhej sérii premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby Philadelphia vyhrala doma nad Nashville 3:2. Vytvoril si tak nový osobný rekord, keď bodoval v siedmom zápase v rade. Svoj nájazd premenil aj Jakub Voráček, kým Matt Cullen ani Craig Smith neuspeli. Druhý menovaný vyrovnával stav na 2:2 v 23. sekunde tretej tretiny, čím odpovedal na gól Ryana Whitea. Na Simmondsov presný zásah zareagoval Colin Wilson. Rob Zepp chytil okrem oboch nájazdov aj 20 striel, aby Flyers ukončili sériu dvoch prehier. Pekka Rinne predviedol 31 zákrokov, no líder súťaže prehral druhý zápas v rade.

Hviezdy duelu: 1. J. Voráček (PHI), 2. R. White (PHI), 3. P. Rinne (NSH)

Comeau doviedol Penguins k úspechu v St. Louis

Pittsburgh vyhral prvý zápas v normálnej hracej dobe na ľade St. Louis od 1. novembra 2008. Významnou mierou k tomu pomohol Blake Comeau, ktorý pri víťazstve 4:2 zaznamenal dva góly a jednu asistenciu. Patric Hörnqvist a Brandon Sutter sa tiež presadili strelecky a Thomas Greiss urobil 21 zákrokov. Blues prehrali druhý z posledných troch zápasov, keď im tentokrát nestačilo 25 zákrokov Briana Elliotta ani góly Dmitriho Jaškina a Iana Colea. Pri oboch asistoval Vladimir Tarasenko.

Hviezdy duelu: 1. B. Comeau (PIT), 2. K. Letang (PIT), 3. T. Greiss (PIT)

Palát dvoma gólmi pomohol k výhre nad Arizonou

Ondřej Palát strelil dva góly, Ryan Callahan zaznamenal gól a asistenciu a Tampa Bay vyhrala nad Arizonou 4:2. Steven Stamkos strelil svoj 32. gól v sezóne do prázdnej brány. Ben Bishop urobil 22 zákrokov a 13 z nich predviedol v tretej tretine. Lightning v nedeľu ukončia päťzápasový trip po Západnej konferencii, na ktorom majú zatiaľ bilanciu 3-1-0. Coyotes prehrali piaty zápas v rade. Mike Smith urobil 23 zákrokov a do čierneho sa trafili Michael Stone a Mark Arcobello.

Hviezdy duelu: 1. O. Palát (TBL), 2. R. Callahan (TBL), 3. M. Arcobello (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 16:05 1 0 1 1 0 7 1
M. Daňo (CBJ) 11:20 0 1 1 1 0 1 6
T. Tatar (DET) 20:25 0 2 2 2 0 3 1
T. Jurčo (DET) 11:00 0 1 1 0 0 0 4
M. Marinčin (EDM) 18:22 0 0 0 1 0 0 0
R. Pánik (TOR) 8:17 0 0 0 0 0 1 2
A. Sekera (CAR) 23:56 0 0 0 -1 0 1 2
T. Kopecký (FLA) 12:02 0 0 0 -2 2 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies