Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Daňo skóroval aj asistoval, Halák prehral

V ôsmich nedeľných zápasoch NHL sa predstavili siedmi Slováci. Bodoval len Marko Daňo, ktorý zaznamenal gól a asistenciu. Z výhry sa však tešil len Zdeno Chára, ktorého Boston zdolal Chicago s Mariánom Hossom. Jaroslav Halák prehral.

Hviezdy večera:
1. Nathan MacKinnon (COL), 3 góly
2. Eddie Läck (VAN), 27/27
3. Martin St. Louis (NYR), 2 góly

Daňo skóroval i asistoval, no Columbus podľahol Rangers

Rick Nash premenil v tretej sérii rozhodujúci samostatný nájazd, aby New York Rangers zvíťazil na domácom ľade nad Columbusom 4:3. Pred ním sa presadil aj Martin St. Louis, ktorý v zápase strelil dva góly. Spolu s Kevinom Hayesom, ktorý otvoril skóre zápasu, vybudovali tímu z Manhattanu trojgólový náskok. Derek Stepan dvakrát asistoval a Cam Talbot zaznamenal svoje prvý víťazstvo v nájazdoch v kariére. Prispel k nemu 27 zákrokmi a dvoma chytenými nájazdmi. Aj on však v normálnej hracej dobe inkasoval trikrát. K vyrovnaniu stavu zavelil slovenský útočník Marko Daňo, ktorý odpovedal na druhý gól St. Louisa už po 53 sekundách. V závere druhej tretiny potom asistoval pri presnom zásahu dvojbodového Arťoma Anisimova. Okrem druhého gólu a tretej prihrávky v sezóne si počas 14 a štvrť minúty na ľade pripísal na konto aj plusový bod, tri strely a dva bodyčeky. Predĺženie vynútil tiež dvojbodový Nick Foligno v 56. minúte. Curtis McElhinney kryl 34 striel, no druhej prehre Blues Jackets v rade nezabránil. Tím z Ohia ukončil päťzápasový trip s bilanciou 2-2-1. Rangers vyhrali šiesty z ostatných siedmich duelov a predĺžili si bodovú sériu na osem zápasov (6-0-2). Za Islanders zaostávajú na druhom mieste Metropolitnej divízie len o dva body, pričom majú tri duely k dobru.

Daňov druhý gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. M. St. Louis (NYR), 2. D. Stepan (NYR), 3. A. Anisimov (CBJ)

Článok pokračuje pod reklamou

Boston ukončil sériu prehier na úkor Chicaga

Boston bol od začiatku zápasu aktívnejší, no najmä dokázal využiť chyby súpera, aby vyhral na ľade Chicaga hladko 6:2. O triumfe rozhodla štvorgólová druhá tretina, v ktorej sa postupne presadili Milan Lucic, Gregory Campbell, dvojbodový Dougie Hamilton a Reilly Smith. Skóre zápasu otvoril Patrice Bergeron svojím 200. gólom v NHL, ku ktorému pridal aj dve asistencie. Loui Eriksson skóroval, rovnako ako Hamilton, v presilovej hre a Tuukka Rask pomohol k ukončeniu šesťzápasovej série prehier 24 zákrokmi. Lucic strelil víťazný gól, aby Bruins zakončili päťzápasový trip výhrou. Raska prekonali len Jonathan Toews v početnej prevahe a Bryan Bickell. Toewsovi asistoval pri góle Patrick Kane, ktorý sa 64. bodom v sezóne vyrovnal na čele ligovej produktivity Nicklasovi Bäckströmovi. Duncan Keith prihral na oba góly, kým Corey Crawford opustil bránu v druhej tretine po štvrtom inkasovanom góle zo 14 striel. Anti Raanta kryl 14 zo zvyšných 16 striel. Dve boli z hokejky Mariána Hossu, ktorý odohral takmer 20 minút aj s dvoma bodyčekmi a trestnými minútami. Vylúčený bol po faule na Zdena Cháru, ktorý strávil na ľade 24 a štvrť minúty. Pripísal si počas nich dva plusové body, dve strely a tri bodyčeky. Chicago prehralo tretí zápas v rade a piaty zo siedmich v rámci série ôsmich domácich duelov.

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron (BOS), 2. M. Lucic (BOS), 3. D. Hamilton (BOS)

Canucks vynulovali Islanders, Halák inkasoval trikrát

Obaja brankári Vancouveru sa podieľali na čistom konte, ktoré im zaistilo víťazstvo 4:0 na ľade New Yorku Islanders. Rozhodol o ňom Zack Kassian, ktorý skóroval v 28. sekunde druhej tretiny v presilovej hre. Početnú prevahu využil aj dvojbodový Radim Vrbata. Bo Horvat zvyšoval stav na 3:0 a Yannick Weber upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Daniel Sedin dvakrát asistoval a v bráne Canucks sa vystriedali obaja gólmani. Ryan Miller sa totiž v druhej časti hry zranil po kolízii so spoluhráčom Jannikom Hansenom. Dovtedy zastavil desať striel. Eddie Läck predviedol ďalších 27 zákrokov, aby si kanadský tím zlepšil bilanciu na päťzápasovom tripe na 2-1-0. Dvomi strelami ohrozil tandem Canucks obranca Ľubomír Višňovský, ktorý odohral vyše 19 a pol minúty aj so ziskom bodyčeku a mínusového bodu. Jaroslav Halák chytil 20 striel, no nezabránil druhej prehre Islanders v rade. Tím z Long Islandu bol vynulovaný len po druhý raz v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. E. Läck (VAN), 2. R. Vrbata (VAN), 3. B. Horvat (VAn)

Forsberg rozhodol v nájazdoch o výhre Nashville v Buffale

Filip Forsberg premenil vo štvrtej sérii rozhodujúci samostatný nájazd, aby líder súťaže z Nashville uspel na ľade Buffala pomerom 2:1 a ukončil sériu dvoch prehier. Svoj nájazd premenil aj Mike Santorelli, kým z domácich hráčov bol úspešný len Tyler Ennis. Ten istý hráč otvoril skóre zápasu 14 sekúnd pred koncom druhej tretiny. O vyrovnanie sa postaral Mike Ribeiro, keď v 56. minúte využil presilovú hru. Sabres získali proti silnému súperovi aspoň bod najmä vďaka skvelému výkonu Michala Neuvirtha, ktorý počas 65 minút zastavil 37 striel. Od výmeny Jhonasa Enrotha odchytal posledných päť duelov, v ktorých chytil 175 zo 184 striel. V opačnej bráne stál Carter Hutton, ktorý čelil len 17 streleckým pokusom pri svojom prvom štarte od 8. februára. Slovenský obranca Andrej Meszároš na neho vyslal jednu strelu, pričom strávil v akcii 25 minút a 14 sekúnd. Viac v tejto sezóne ešte neodohral. Pripísal si na konto aj plusový bod, dva bodyčeky a jeden menší trest. Sabres však prehrali piaty domáci zápas v sérii.

Hviezdy duelu: 1. M. Neuvirth (BUF), 2. T. Ennis (BUF), 3. M. Ribeiro (NSH)

Malkin s Hörnqvistom zariadili triumf Penguins nad Panthers

Jevgenij Malkin strelil dva góly, vrátane víťazného, a pridal asistenciu, aby rozhodol o domácej výhre Pittsburghu nad Floridou 5:1. Rovnakú bilanciu zaznamenal aj Patric Hörnqvist, ktorý vsietil svoj druhý gól v zápase v presilovej hre. Sidney Crosby dvakrát asistoval a Marc-Andre Fleury pomohol k druhej výhre Penguins v rade 34 zásahmi. Prekonal ho len Scott Upshall, ktorý skorigoval výsledok. Až trikrát ho strelecky ohrozil slovenský útočník Tomáš Kopecký, ktorý odohral vyše 14 minút aj so ziskom dvoch bodyčekov a mínusového bodu. Al Montoya sa prezentoval 21 zákrokmi, no Panthers prehrali po druhý raz za sebou.

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. P. Hörnqvist (PIT), 3. M.-A. Fleury (PIT)

MacKinnon hetrikom pokoril Lightning

Nathan MacKinnon zaknihoval svoj prvý hetrik v NHL, aby nasmeroval Colorado k domácemu víťazstvu 5:4 nad Tampou Bay. Ukončil tak 13-zápasové gólové suchoty, ktoré trvali od 17. januára. Alex Tanguay strelil víťazný gól a skóroval aj Matt Duchene. Ryan O´Reilly prihral na dva góly a Semion Varlamov urobil 28 zákrokov. Prekonali ho Ondřej Palát, Tyler Johnson, dvojbodový Nikita Kučerov a Brett Connolly. Johnson pridal aj dve asistnecie, kým Andrej Vasilevskij zaregistroval 13 zákrokov. Avalanche vyhrali štvrtý z ostatných piatich duelov. Lightning ukončili sériu dvoch výhier a aj päťzápasový trip s bilanciou 3-2-0.

--- pozri aj: Nathan MacKinnon strelil svoj prvý hetrik v NHL + video

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. M. Duchene (COL), 3. R. O´Reilly (COL)

Wild zdolali Dallas vďaka šiestim gólom v tretej tretine

Dallas vyhrával po dvoch tretinách na ľade Minnesoty 1:0 po presilovkovom góle Jasona Spezzu, no záverečná časť hry mu absolútne nevyšla. Wild strelili šesť gólov a vyhrali 6:2. Zach Parise skóroval dvakrát, Stephane Veilleux vsietil víťazný gól a svoj prvý v sezóne. Na listine strelcov ich doplnili Mikko Koivu, Matt Dumba a Michael Granlund, ktorý pridal aj dve asistencie. Christian Folin tiež dvakrát asistoval, kým Devan Dubnyk kryl 18 striel. V závere ho po druhý raz v zápase prekonal Spezza. Napriek tomu si zlepšil bilanciu v drese Wild na 13-2-1. Jhonas Enroth chytil vo svojom treťom štarte za Stars 29 striel, no neodvrátil tretiu prehru v sérii. Tím zo St. Paul, naopak, zvíťazil v treťom zápase v rade.

Hviezdy duelu: 1. Z. Parise (MIN), 2. M. Granlund (MIN), 3. Ch. Folin (MIN)

Del Zotto rozhodol o ukončení víťaznej série Capitals

Michael Del Zotto prelomil štyri minúty pred koncom tretej tretiny nerozhodný stav, aby Philadelphia zdolala na domácom ľade rozbehnutý Washington pomerom 3:2. Claude Giroux a Wayne Simmonds dvoma presilovkovými gólmi poslali Flyers do vedenia. Tom Wilson, ktorý skóroval po 34 zápasoch a Joel Ward však vyrovnali stav na 2:2. Giroux pridal aj asistenciu, Mark Streit s Jakubom Voráčkom ich nazbierali po dve. Český útočník si so 63 bodmi vytvoril nové osobné maximum. Robb Zepp prispel k druhej výhre v rade 21 zákrokmi. Braden Holtby kryl pri svojom 51. štarte v ročníku 25 striel, no Capitals ukončili svoju víťaznú sériu na štyroch zápasoch. Proti Flyers prehrali tri zo štyroch vzájomných duelov v sezóne. Philadelphia vyhrala dva zápasy v priebehu dvoch dní.

Hviezdy duelu: 1. M. Del Zotto (PHI), 2. C. Giroux (PHI), 3. J. Voráček (PHI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 20/23 (87 %) - - - - - - -
M. Daňo (CBJ) 14:15 1 1 2 1 0 3 2
M. Hossa (CHI) 19:48 0 0 0 0 2 2 2
Z. Chára (BOS) 24:12 0 0 0 2 0 2 3
A. Meszároš (BUF) 25:14 0 0 0 1 2 1 2
T. Kopecký (FLA) 14:06 0 0 0 -1 0 3 2
Ľ. Višňovský (NYI) 19:37 0 0 0 -1 0 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies