Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar a Chára hviezdami zápasov, Meszároš opäť skóroval

V desiatich sobotných zápasoch NHL hrali siedmi Slováci, z ktorých štyria bodovali aj vyhrali. Tatar strelil víťazný gól, Chára si pripísal gól a asistenciu. Skóroval aj Meszároš, Jurčo asistoval.

Hviezdy večera:
1. Cory Schneider (NJD), 33/33, čisté konto
2. Carey Price (MTL), 30/30, čisté konto
3. Jay McClement (CAR), 2 góly

Tatar rozohodol o výhre Detroitu v Nashville

Tomáš Tatar využil v polovici tretej tretiny presilovú hru, aby rozhodol o víťazstve Detroitu na ľade Nashville 4:3 a stal sa prvou hviezdou zápasu. Bol to jeho 25. presný zásah v sezóne, ktorým pomohol Red Wings k druhej výhre v rade. Tí viedli v zápase 2:0, no líder súťaže dokázal skóre otočiť. Brendan Smith a dvojbodový Drew Miller vybudovali Detroitu náskok, ktorý zmazali dvojbodový Matt Cullen a Mike Fisher. Pri Millerovom góle si 13. asistenciu v ročníku pripísal na konto Tomáš Jurčo. Shea Weber ešte v druhej časti hry poslal domácich v presilovej hre po prvý raz do vedenia, no Andrej Marčenko vyrovnal skóre v úvode tretej tretiny svojím prvým gólom v NHL. Jonas Gustavsson prispel k triumfu 37 zákrokmi, Niklas Kronwall dvomi prihrávkami. Tie zaznamenal aj Roman Josi, kým Pekka Rinne chytil 21 striel. Štyri boli z hokejky Tatara, ktorý odohral vyše 18 minút aj so ziskom mínusového bodu, dvoch trestných minút, dvoch bodyčekov a bloku. Jurčo strávil na ľade o sedem minút menej so ziskom plusového bodu. Detroit zdolal Nashville aj v druhom vzájomnom dueli sezóny a zároveň ukončil šesťzápasový trip s bilanciou 4-1-1. V zápase však prišliel o zraneného Darrena Helma. Predators prehrali druhý duel v rade.

Tatarov 25. gól sezóny:

--- pozri aj: Video: Alexej Marčenko a jeho prvý gól v NHL

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. T. Tatar, 2. M. Cullen (NSH), 3. D. Miller (DET)

Chára prispel dvoma bodmi k ďalšej prehre Coyotes

Zdeno Chára zvyšoval náskok Bostonu po polovici zápasu už na 4:0 v presilovej hre, aby spečatil domáci triumf Bruins nad Arizonou 4:1 a vyslúžil si honor tretej hviezdy duelu. Okrem piateho gólu v sezóne si pripísal aj 12. prihrávku pri treťom góle dvojbodového Patricea Bergerona. S časom 22:11 bol najvyťažovanejším hráčom tímu a zaznamenal počas nich aj dve „plusky", tri strely, dva bodyčeky a dva bloky. Skóre duelu otvoril Milan Lucic a víťazný gól vsietil Brad Marchand. Obaja aj raz asistovali, kým Reilly Smith dvakrát. Tuukka Rask zastavil 31 striel. Za jeho chrbát prešla len jediná, a to z hokejky Martina Erata. Ten v polovici tretej tretiny skorigoval výsledok. Chárov gól vyhnal z brány hostí Mikea Smitha, ktorý dovtedy čelil 20 strelám. Zvyšných 14 chytil Louis Dominique. Ani ten však nezabránil deviatej prehre Coyotes v sérii, vrátane štvorzápasového tripu (0-4-0). Bruins začali sériu štyroch domácich duelov tretím víťazstvom z ostatných štyroch zápasov. Od 9. októbra 2010 zdolali Arizonu, predtým Phoenix, šesťkrát v rade.

Chárov 5. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron (BOS), 2. B. Marchand (BOS), 3. Z. Chára (BOS)

Meszároš skóroval v druhom zápase za sebou

Andrej Meszároš posielal Buffalo do dvojgólového vedenia, o to však jeho tím prišiel a nakoniec prehral na ľade Floridy 3:5. Pre slovenského obrancu to bol tretí presný zásah v sezóne a druhý v priebehu troch dní. Počas 16 minút a 48 sekúnd v akcii si pripísal aj dve „plusky", dve strely, tri bodyčeky a jeden menší trest. Z jeho spoluhráčov skórovali aj dvojbodový Cody Hodgson a Torrey Mitchell, no viac gólov Roberto Luongo zo 14 striel neinkasoval. Michal Neuvirth čelil až 47 strelám Panthers, z ktorých ho prekonali dvojgólový Brandon Pirri, Scott Upshall a dvojbodový Derek MacKenzie, ktorý upravil skóre strelou do prázdnej brány. Pirri strelil po prvý raz v kariére dva góly, oba v presilových hrách, pri návrate do akcie po deväťzápasovej absencii. Brian Campbell dvakrát asistoval vo svojom 900. dueli v NHL, Brad Boyes a Jussi Jokinen nazbierali po tri prihrávky. Jaromír Jágr pri svojom debute v Sunrise nebodoval, Tomáš Kopecký ho opäť sledoval len z tribúny. Jeho tím ukončil sériu štyroch prehier a zdolal Buffalo v štyroch z piatich vzájomných súbojov v ročníku. Sabres ukončili sériu dvoch výhier.

Meszárošov 3. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. B. Pirri (FLA), 2. S. Upshall (FLA), 3. M. Neuvirth (BUF)

Schneider vynuloval Columbus, ktorý si predĺžil sériu prehier

Cory Schneider zastavil všetkých 33 striel, aby doviedol New Jersey k víťazstvu 2:0 na ľade Columbusu svojím štvrtým čistým konto v sezóne a 16. v kariére. Otvárací a zároveň víťazný gól duelu strelil v prvej tretine Andy Greene, triumf poistil pol minúty pred koncom zápasu Travis Zajac strelou do prázdnej brány. Curtis McElhinney kryl 17 striel, no neodvrátil piatu prehru Blue Jackets v sérii. Bol pri nej aj slovenský útočník Marko Daňo, ktorý odohral 10 minút a 14 sekúnd. Na konto si pripísal „mínusku", strelu a tri bodyčeky. Devils ukončili sériu dvoch prehier, pričom v ostatných siedmich dueloch zaznamenali bilanciu 5-1-1. Tím z Ohia zdolali aj po druhý raz v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. C. Schneider (NJD), 2. A. Greene (NJD), 3. C. McElhinney (CBJ)

Price neinkasoval v kanadskom derby, Pánik zbierali „mínusky"

Carey Price zlikvidoval všetkých 30 streleckých pokusov a Manny Malhotra strelil prvý gól v sezóne aj v drese Montrealu, aby Canadiens zdolali v tradičnom kanadskom derby Toronto na domácom ľade 4:0. Kým pre Malhotru to bol prvý presný zásah po 52 zápasoch, Price vychytal šieste čisté konto v ročníku, 31. v NHL a s 36 výhrami vedie ligu. Dvomi strelami ho ohrozil slovenský útočník Richard Pánik, ktorý strávil v akcii 18 minút a 27 sekúnd. Štatistiky si obohatil o tri bodyčeky, dva bloky, ale aj o tri mínusové body. Jeho spoluhráča Jonathana Berniera prekonali z 22 striel aj Tomáš Plekanec a dvojgólový David Desharnais, ktorý tiež uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. Prvý gól bol aj jeho 200. bodom v NHL. Na oba góly mu prihrali Max Pacioretty a Brendan Gallagher. Montreal vyhral štvrtý zápas v rade a aj tretí proti Torontu v sezóne. S 87 bodmi stále kraľuje Východnej konferencii. Maple Leafs ukončili sériu dvoch výhier a na ľade súpera prehral už 15. duel v sérii.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. D. Desharnais (MTL), 3. M. Malhotra (MTL

Stastny zariadil víťazstvo St. Louis v Edmontone

Paul Stastny asistoval pri otváracom góle Dmitrija Jaškina z prvej tretiny a v záverečnej časti hry sám strelil víťazný gól, aby St. Louis uspelo na ľade Edmontonu pomerom 2:1. Brian Elliott prispel k druhej výhre Blues v rade 21 zásahmi. Prekonal ho len Justin Schultz, ktorý vsietil jediný gól Oilers v prostrednej tretine. Jednu strelu na neho vyslal slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý si počas 19 minút a 47 sekúnd na ľade pripísal na konto aj dve trestné minúty, dva bodyčeky, dva bloky a tri odovzdané puky. Ben Scrivens opustil zápas s 25 zákrokmi. Kanadským tím prehral tretí z ostatných štyroch duelov a aj tretí proti Blues v sezóne. Navyše, prišiel o útočníka Iira Pakarinena, ktorý v prvej tretine utrpel zranenie kolena. Tím z Missouri vyhral prvé dva zápasy svojho aktuálneho päťzápasového tripu.

Hviezdy duelu: 1. P. Stastny (STL), 2. D. Jaškin (STL), 3. J. Schultz (EDM)

Hurikány zaúradovali na ostrove, vyhrali tretí duel v rade

V sobotnom zápase na Long Islande nedostal príležitosť ani jeden z dua Slovákov. Ľubomír Višňovský sledoval duel z tribúny a Jaroslav Halák zo striedačky. Islanders sa proti Hurricanes veľmi nedarilo. Carolina bola aktívnejšia a na Chada Johnsona vyslala 41 striel, z ktorých päť si našlo cestu za jeho chrbát. Naopak, Cam Ward inkasoval tri góly z 24 striel, aby Caroline pomohol k výhre 5:3 a predĺženiu víťaznej série na tri zápasy. Dva góly strelil Jay McClement, no presadili sa aj Justin Faulk, Brad Malone a Michal Jordán. Michael Grabner, Nikolaj Kuľomin a John Tavares strelili góly newyorského tímu. Islanders odohrali svoj ôsmy zápas v priebehu 13 dní.

Hviezdy duelu: 1. J. McClement (CAR), 2. B. Malone (CAR), 3. J. Boychuk (NYI)

Del Zotto rozhodol o výhre Flyers nad Rangers

Michael Del Zotto sa presadil v oslabení a nakoniec rozhodol o výhre Philadelphie 4:2 nad Rangers. Michael Raffl zaznamenal gól a asistenciu, skórovali aj Matt Read a Wayne Simmonds. Flyers ukončili dvojzápasovú sériu prehier aj vďaka 34 zákrokom Stevea Masona, ktorý štartoval po prvýkrát od 8. februára. Sean Couturier zaznamenal dve asistencie. J.T. Miller a John Moore strelili góly New Yorku, kým Cam Talbot pri svojom piatom štarte v rade zastavil 30 striel. Rangers prišli o štvorzápasovú sériu výhier.

Hviezdy duelu: 1. M. Del Zotto (PHI), 2. S. Couturier (PHI), 3. J. T. Miller (NYR)

Fontaine a Dubnyk doviedli Wild k výhre nad Avalanche

Intenzívny zápas medzi Coloradom a Minnesotou, ktorý okorenilo pár bitiek a nervóznych momentov, sa nakoniec skončil v prospech hosťujúcich Wild. Tí vyhrali 3:1 a vylepšili si tohtosezónnu vzájomnú bilanciu proti Avalanche na 4-0. Justin Fontaine prelomil v polovivi zápasu nerozhodný stav a Devan Dubnyk potvrdil formu 33 zákrokmi, aby si zlepšil bilanciu v drese Wild na 15-3-1. Bol to jeho 20. štart v rade, čím vyrovnal klubový rekord Niklasa Bäckströma z roku 2009. Strelecky sa presadili aj Erik Haula a Jason Pominville, kým o jediný gól denverského tímu sa postaral Maxime Talbot. Semion Varlamov urobil pri svojom 19. štarte v rade 29 zákrokov. V predošlých troch zápasoch proti Wild neodkázalo Colorado skórovať.

Hviezdy duelu: 1. J. Fontaine (MIN), 2. D. Dubnyk (MIN), 3. E. Haula (MIN)

Senators otočili zápas proti Sharks

Tommy Wingels otváral v prvej tretine skóre a Patrick Marleau obnovil v druhej tretine vedenie Sharks. Kalifornský tím sa však naďalej trápi a aj Ottawa ho dokázala poraziť, keď strelila v tretej tretine tri góly. Stav dvakrát vyrovnali Erik Karlsson a Mark Stone. Víťazný gól strelil Mike Hoffman, ktorý pridal aj poistku do prázdnej brány. Všetci traja aj asistovali. Kyle Turris zaznamenal dve asistencie a Andrew Hammond si udržal stopercentnú bilanciu v NHL vďaka 28 zákrokom. Senators doviedol k piatim výhram v rade. Antti Niemi urobil 27 zásahov a Sharks prehrali ôsmy domáci duel v rade. Na play-off strácajú tri body, ale odohrali viac zápasov ako Minnesota i Calgary, ktoré sú pred nimi.

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson (OTT), 2. K. Turris (OTT), 3. M. Hoffman (OTT)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 18:07 1 0 1 -1 2 4 2
Z. Chára (BOS) 22:11 1 1 2 2 0 3 2
A. Meszároš (BUF) 16:48 1 0 1 2 2 2 3
T. Jurčo (DET) 11:09 0 1 1 1 0 0 0
M. Daňo (CBJ) 10:14 0 0 0 -1 0 1 3
R. Pánik (TOR) 18:27 0 0 0 -3 0 2 3
M. Marinčin (EDM) 19:41 0 0 0 0 2 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies