Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
VGK
1
DAL
1
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
01. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Slováci nebodovali, Holtby vychytal čisté konto

V šiestich nedeľných zápasoch NHL hrali piati Slováci, z ktorých ani jeden nebodoval. Z výhry sa tešil len Tomáš Kopecký, ktorý však nazbieral tri mínusové body. Braden Holtby vynuloval Toronto, Ovečkin s Malkinom zahviezdili.

Hviezdy večera:
1. Braden Holtby (WSH), 32/32, čisté konto
2. Jevgenij Malkin (PIT), 2 góly, 1 asistencia
3. John Gibson (ANA), 39/40, 97,5% úspešnosť zákrokov

Jágr strelil prvý gól za Panthers, Kopecký zbieral „mínusky"

Jaromír Jágr síce pri debute na Floride nebodoval, no v druhom zápase strelil gól a pridal asistenciu, aby prispel k výhre 4:3 v štátnom derby nad Tampou Bay. Svojím 717. gólom v NHL ukončil deväťzápasové bodové suchoty, najdlhšie v kariére, a vyrovnal zápis Phila Esposita na piatom mieste historického poradia strelcov. Aleksander Barkov a Brad Boyes tiež skórovali predtým, ako Aaron Ekbllad vsietil víťazný gól v presilovej hre. Pre Boyesa to bol jeho 200. gól v NHL, nováčik si pripísal desiaty presný zásah v ročníku. Vyrovnal tým klubový rekord Eda Jonanovského. Jonathan Huberdeau nazbieral tri asistencie a Al Montoya pomohol k druhej výhre v rade 20 zákrokmi. Prekonali ho dvojbodový Anton Stralman, Steven Stamkos a Tyler Johnson. Ben Bishop kryl 22 striel, no Lightning prehrali druhý duel z ostatných troch. Jednu strelu na neho vyslal Tomáš Kopecký, ktorý sa vrátil do zostavy Panthers. Počas necelých 12 minút však zaznamenal až tri mínusové body a tri bodyčeky. Tím zo Sunrise si zlepšil bilanciu v rámci série siedmich domácich duelov na 2-1-0.

Hviezdy duelu: 1. J. Jágr (FLA), 2. J. Huberdeau (FLA), 3. A. Montoya (FLA)

Kings prehrali vo Winnipegu, rozhodol Ladd

Andrew Ladd strelil dva góly, vrátane víťazného, aby Winnipeg zdolal na domácom ľade Los Angeles 5:2 a vyhral druhý z posledných troch zápasov. Na listine strelcov ho doplnili Drew Stafford, Tyler Myers a Blake Wheeler, ktorý upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Michael Hutchinson predviedol 18 zákrokov. Za jeho chrbát prešli puky len z hokejky Jeffa Cartera, ktorý vsietil oba góly obhajcu titulu. Jeho bránu opustil po druhom Laddovom góle Jonathan Quick, ktorý dovtedy chytil 17 z 21 striel. Martin Jones už zo zvyšných siedmich neinkasoval. Kings prehrali tretí zápas v rade po sérii ôsmich výhier. Nezabránila tomu ani dvojica Slovákov. Marián Gáborík aj Andrej Sekera si pripísali po jeden strele a mínusovom bode. Prvý menovaný odohral takmer 16 minút aj s menším trestom, druhý počas 17 a štvrť minúty rozdal päť bodyčekov.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Ladd (WPG), 2. T. Myers (WPG), 3. J. Carter (LAK)

Columbus prehral šiesty zápas v rade, Malkin zažiaril

James Wisniewski síce otvoril skóre zápasu v presilovej hre, no potom sa päťkrát v rade presadili hráči Pittsburghu, ktorý vyhral doma nad Columbusom pomerom 5:3. Jevgenij Malkin strelil dva góly a pridal asistenciu, aby sa so 64 bodmi vyrovnal Sidneymu Crosbymu na čele tímovej produktivity a na druhom mieste v lige. Bol to jeho tretí trojbodový zápas v rade. Jeho druhý gól vsietil v početnej prevahe, rovnako ako David Perron a Derrick Pouliot, ktorý zaznamenal víťazný gól. Crosby s Krisom Letangom dvakrát asistovali a Marc-Andre Fleury urobil 22 zákrokov, aby Penguins vyhrali štvrtý duel v sérii. Prekonali ho aj dvojbodový Ryan Johansen vo vlastnom oslabení a Nick Foligno, ktorí skorigovali výsledok. Tromi strelami ho ohrozil Marko Daňo, ktorý strávil v akcii desať minút aj s dvomi bodyčekmi a blokom. Curtis McElhinney robil, čo mohol, no ani jeho 37 zásahov neodvrátilo šiestu prehru Blue Jackets v rade.

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. D. Pouliot (PIT), 3. D. Winnik (PIT)

Ovečkin, Holtby doviedli Washington k výhre nad Torontom

Braden Holtby zastavil všetkých 32 striel, Alex Ovečkin strelil dva góly a pridal asistenciu a Washington zvíťazil doma nad Torontom 4:0, aby ukončil sériu troch prehier. Kapitán Capitals vsietil aj víťazný gól a s ich počtom 41 si upevnil líderskú pozíciu v NHL. So 65 bodmi mu patrí delená prvá priečka. Po siedmy raz v kariére dosiahol 40-gólovú hranicu, čo sa mu v prvých desiatich rokoch v NHL podarilo ako 17. hráčovi v histórii. Z aktívnych hráčov to dokázal len Jaromír Jágr. Holtby vychytal už svoje siedme čisté konto v sezóne a 30. v kariére. Dve strely na neho vyslal Richard Pánik, ktorý odohral 15 a štvrť minúty aj so ziskom mínusového bodu, dvoch bodyčekov a troch blokov. Marcus Johanssson skóroval v presilovej hre a výsledok upravil Joel Ward strelou do prázdnej brány. V nej stále James Reimer, ktorý inkasoval trikrát z 31 striel. Maple Leafs prehrali po druhý raz v rade pomerom 0:4, pričom na ľade súpera nevyhrali už 16-krát za sebou. Vytvorili tým nový negatívny klubový rekord.

--- pozri aj: Dubnyk, Price a Ovečkin sa stali hviezdami februára

Hviezdy duelu: 1. B. Holtby (WSH), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. B. Orpik (WSH)

Canucks zdolali Blues po samostatných nájazdoch

Nick Bonino, Radim Vrbata aj Chris Higgins premenili svoje samostatné nájazdy, aby Vancouver vyhral na domácom ľade nad St. Louis 6:5. Prvý menovaný skóroval aj v riadnej hracej dobe, keď zvyšoval náskok Canucks už na 5:2. Blues viedli 2:0 po góloch Ryana Reavesa a Alexa Pietrangela, no potom sa presadili piati domáci hráči v rade. Okrem Bonina aj Shawn Matthias, dvojbodový Yannick Weber, Jannik Hansen a Henrik Sedin. Vrbata a Ronalds Kenins dvakrát asistovali, kým Eddie Läck čelil spolu 39 strelám. Prekonali ho aj Dmitrij Jaškin v presilovej hre, Petteri Lindbohm a dvojbodový David Backes, ktorý vynútil predĺženie. T. J. Oshie trikrát asistoval, kým v bráne Blues sa vystriedali obaja gólmani. Jake Allen ju opustil po štvrtom inkasovanom góle z 25 striel. Brian Elliott pustil za chrbát už len jednu zo šiestich striel. Kanadský tím vyhral tretí z ostatných štyroch duelov a aj druhý proti Blues v sezóne. Tím z Missouri ukončil sériu dvoch výhier.

Hviezdy duelu: 1. Y. Weber (VAN), 2. T. J. Oshie (STL), 3. Ch. Higgins (VAN)

Dallas si predĺžil sériu prehier

John Gibson podal skvelý výkon, keď zastavil 39 striel, aby priviedol Anaheim k víťazstvu na ľade Dallasu 3:1. Rozhodol o ňom Clayton Stoner v úvode tretej časti hry svojím prvým gólom v sezóne. Skórovali aj Corey Perry a Ryan Getzlaf, ktorí pridali aj po asistencii. Jediný gól domácich vsietil Patrick Eaves, ktorý v druhej tretine vyrovnával na 1:1 v presilovej hre. Jhonas Enroth kryl 19 striel, no nezabránil šiestej prehre Stars v sérii. Ducks vyhrali piaty z ostatných siedmich zápasov a aj druhý proti Dallasu v tomto ročníku. Prišli však o dvoch útočníkov. Tim Jackman utrpel zranenie dolnej časti tela po kolízii už v prvej tretine, Andrew Cogliano zase dostal zásah lakťom do tváre v záverečnej tretine.

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson (ANA), 2. C. Stoner (ANA), 3. R. Getzlaf (ANA)

Dnes o 21:00 nastane v NHL prestupová uzávierka. Od 16:00 môžete posledné výmeny sledovať LIVE na SlovakNHL.sk

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 15:51 0 0 0 -1 2 1 0
A. Sekera (LAK) 17:13 0 0 0 -1 0 1 5
M. Daňo (CBJ) 10:05 0 0 0 0 0 3 2
R. Pánik (TOR) 15:16 0 0 0 -1 0 2 2
T. Kopecký (FLA) 11:54 0 0 0 -3 0 1 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies