Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Daňo strelil víťazný gól, Hossa prispel k výhre asistenciou

Marko Daňo strelil víťazný gól, Marián Hossa asistoval. Nikto iný sa zo Slovákov netešil v piatok z víťazstva. V šiestich zápasoch sa ukázali šiesti.

Hviezdy večera:
1. Corey Crawford (CHI), 46/47 (97,9% úspešnosť zákrokov)
2. Devan Dubnyk (MIN), 37/38 (97,4% úspešnosť zákrokov)
3. Jiří Hudler (CGY), 2 góly (vrátane víťazného)

Daňo rozhodol o výhre nad Devils

Slovenský útočník Marko Daňo sa po trojzápasovej odmlke opäť ocitol na listine strelcov. Svojím štvrtým gólom v sezóne, tretím od posledného povolania do prvého tímu, pomohol Columbusu k výhre 3:2 nad New Jersey. Bol to víťazný gól zápasu. Napriek tomu sa hviezdami zápasu stali z hráčov Blue Jackets Brandon Dubinsky a Justin Falk, ktorí zaznamenali po góle a asistencii. Pre Falka to boli prvé dva body v sezóne. Gól strelil po prvýkrát od 24. januára 2012. K ukončeniu sedemzápasovej série prehier pomohol aj Sergej Bobrovskij, ktorý zneškodnil 21 striel. Bola to jeho prvá výhra od 19. januára, no odvtedy pre zranenie slabín odchytal len tri zápasy. „Je to prvotriedny brankár, ktorý nám dáva šancu vyhrať každý zápas,“ povedal o ňom Dubinsky pre agentúru AP. Jordin Tootooo a Peter Harrold strelili góly Devils, kým Cory Schneider urobil 21 zákrokov. New Jersey zaostáva osem bodov za druhou divokou kartou a odohralo o dva zápasy viac ako Boston. „Čas nie je na našej strane. Každý zápas je kľúčový. Je ťažké prehrať doma s tímom, ktorý sme pred týždňom porazili,“ povedal Schneider.

Daňov 4. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. B. Dubinsky (CBJ), 2. J. Falk (CBJ), 3. J. Tootoo (NJD)

Článok pokračuje pod reklamou

Hossa asistoval, Vermette rozhodol o výhre

Zápas medzi Chicagom a Edmontonom veľa gólov nepriniesol. V normálnom hracom čase sme ich videli dva. Už v 16. minúte poslal Oilers do vedenia Derek Roy a potom trvalo až do 54. minúty, kým niekto z domácich hráčov vyrovnal. Bol to obranca Brent Seabrook, pri ktorého góle zaznamenal 30. asistenciu v sezóne slovenský útočník Marián Hossa. Ten sa nakoniec tešil aj z výhry 2:1. Rozhodol o nej Antoine Vermette, ktorý ako jediný premenil svoj samostatný nájazd. Bol to jeho druhý zápas v drese Chicaga. Duel bol predovšetkým o brankároch. Corey Crawford pomohol k výhre 46 zákrokmi, kým Ben Scrivens zneškodnil 38 striel. Oilers prehrali tretí zápas v rade napriek tomu, že boli aktívnejší. Obranca Martin Marinčin nebodoval, no na ľade strávil 22 minút a 42 sekúnd. Zblokoval päť striel a pripísal si aj dve trestné minúty a jednu strelu. Hossa odohral necelých 20 minút a zaznamenal aj štyri strelecké pokusy.

Hviezdy duelu: 1. C. Crawford (CHI), 2. B. Scrivens (EDM), 3. B. Seabrook (CHI)

Detroit prišiel o dvojgolové vedenie a podľahol Calgary

Detroit ťahal trojzápasovú víťaznú sériu a keď Justin Abdelkader strelil dva góly v prvých ôsmich minútach zápasu, vyzeralo to tak, že sú Red Wings na ceste za ďalším víťazstvom. Nakoniec sa však z neho tešilo Calgary. Jonas Hiller už nekapituloval a dokopy urobil 33 zákrokov, aby doviedol Flames k výhre 5:2. Dvoma gólmi k nej prispel aj Jiří Hudler, ktorý svoju kariéru v Detroite odštartoval. „Nebol to pre mňa špeciálny zápas. Necítim k nim nič zlé, mám tu stále veľa priateľov. My však hráme za naše životy, snažíme sa dostať do play-off,“ priznal po zápase pre AP. Jeho prvý gól bol víťazný, druhým dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Do čierneho sa trafili aj Sean Monahan, Matt Stajan a Mason Raymond, ktorí pomohli Flames k tretej výhre v rade. Jimmy Howard inkasoval štyri góly z 23 striel. Obaja slovenskí hráči Red Wings si pripísali dva mínusové body. Tomáš Tatar odohral 19 minút a pripísal si aj tri strely a dva bodyčeky. Tomáš Jurčo absolvoval 12 a pol minúty so ziskom jednej strely a troch bodyčekov.

Hviezdy duelu: 1. J. Hudler (CGY), 2. D. Wideman (CGY), 3. J. Hiller (CGY)

Hammond priviedol Senators k ďalšej výhre

Andrew Hammond si vylepšil svoju bilanciu v NHL na 7-0-1, keď v piatok pomohol 24 zákrokmi k víťazstvu Ottawy 3:2 nad Buffalom, ktoré po prvej tretine viedlo o dva góly. Senators chýbalo 10. februára na postupovú pozíciu 14 bodov a teraz im na Boston chýbajú už len tri body. Veľkú zásluhu na tom má aj nováčik medzi žrďami. „Dnes sme mali šťastie, že sme vyhrali. A začína to mnou. Nemyslím si, že som odohral najlepší zápas. Ani náhodou. Vyzeralo to tak, že som celý večer len bojoval. Nakoniec sa to prenieslo aj do tímu. Od druhej tretiny sme zatlačili a chceli sme streliť góly. Potom sme už len hrali nepekný hokej, aby sme si to udržali. Našťastie sa nám to podarilo,“ priznal Hammond pre agentúru CP. O obrat sa postarali Erik Karlsson, Mika Zibanejad a Mark Stone. Andersa Lindbäcka prekonali z 34 striel. Góly Sabres strelili Philip Varone a Tyler Ennis. Slovenský obranca Andrej Meszároš nebodoval. V akcii strávil 16 a pol minúty a pripísal si jeden strelecký pokus. Svoj debut v drese Sabres mal zažiť brankár Chad Johnson, no počas dopoludňajšieho rozkorčuľovania utrpel zranenie.

Hviezdy duelu: 1. M. Stone (OTT), 2. E. Karlsson (OTT), 3. M. Zibanejad (OTT)

Dubnyk opäť doviedol Wild k výhre

Devan Dubnyk štartoval v 23. zápase v rade a aj v piatok opúšťal bránkovisko spokojný. Minnesota vyhrala aj vďaka jeho 37 zákrokom 3:1 nad Carolinou. Brankár, ktorý prišiel do St. Paul 14. januára z Arizony, tak má v drese Wild bilanciu 18-3-1. „Do sezóny som vstupoval s tým, že nechcem brať žiaden štart za garantovaný. Nebol som si istý, koľko zápasov za Arizonu odchytám, či to bude 10 alebo 15. Chcel som si užiť celých 60 minút, kedykoľvek by som sa dostal do brány. Keď som prichádzal do Minnesoty, chcel som si udržať rovnaký prístup. To mi umožňuje užiť si to na ľade, uvoľniť sa a chytať dobre,“ priznal Dubnyk pre AP. K piatkovej výhre viedli aj góly Charlieho Coylea, Mikaela Granlunda a Zacha Pariseho. Jediný gól Hurricanes strelil Riley Nash, kým Anton Chudobin urobil 16 zákrokov. Kým Minnesota vyhrala päť zápasov v rade, Carolina prehrala dva.

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk (MIN), 2. Z. Parise (MIN), 3. J. Skinner (CAR)

Hörnqvist, Greiss doviedli Penguins k výhre nad Ducks

Patric Hörnqvist strelil dva góly a brankár Thomas Greiss urobil 27 zákrokov, aby doviedli Pittsburgh k výhre 5:2 na ľade Anaheimu. Penguins tak začali kalifornskú porciu zápasov z aktuálneho štvorzápasového tripu výhrou nad najlepším tímom Západnej konferencie. Rozhodla o tom hlavne druhá tretina, v ktorej strelili tri góly. Skóroval v nej aj Blake Comeau. V tretej tretine rozšíril vedenie už na 4:0 Jevgenij Malkin a nakoniec sa prezentoval gólom aj Sidney Crosby, ktorý pridal poistku do prázdnej brány. Domáci Frederik Andersen urobil 16 zákrokov a z jeho spoluhráčov sa presadili Tomáš Fleischmann a Corey Perry. Ducks prišli o štvorzápasovú sériu výhier. Zaujímavý zápas to bol pre obrancu „tučniakov“ Bena Lovejoya, ktorý sa vrátil do Anaheimu po prvýkrát od pondelkovej výmeny.

Hviezdy duelu: 1. P. Hörnqvist (PIT), 2. R. Rakell (ANA), 3. J. Malkin (PIT)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (DET) 19:02 0 0 0 -2 0 3 2
T. Jurčo (DET) 12:29 0 0 0 -2 0 1 3
M. Hossa (CHI) 19:41 0 1 1 0 0 4 1
M. Marinčin (EDM) 22:42 0 0 0 0 2 1 0
A. Meszároš (BUF) 16:28 0 0 0 0 0 1 1
M. Daňo (CBJ) 13:18 1 0 1 +1 2 4 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies