Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Chára skóroval pri výhre Bostonu, Meszároš sa zranil

V desiatich sobotných zápasoch NHL sa predstavili siedmi Slováci. Bodoval aj sa tešil z výhry len Zdeno Chára, ktorý si pripísal asistenciu. Andrej Meszároš nedohral zápas pre zranenie. Večer patril brankárom, až traja vychytali nuly.

Hviezdy večera:
1. Semion Varlamov (COL), 44/44, čisté konto
2. Marc-Andre Fleury (PIT), 31/31, čisté konto
3. Carey Price (MTL), 28/28, čisté konto

Chára skóroval pri výhre Bostonu nad Philadelphiou

Zdeno Chára otvoril v ôsmej minúte skóre zápasu v presilovej hre, aby svojím šiestym gólom v sezóne prispel k domácej výhre Bostonu nad Philadelphiou 3:2. Rozhodol o nej dvojgólový Brad Marchand. Ten najprv 15 sekúnd pred koncom tretej tretiny poslal gólom v početnej prevahe duel do predĺženia, v ktorom strelil vo štvrtej minúte víťazný gól. Dougie Hamilton nazbieral dve asistencie a Tuukka Rask pomohol k tretiemu triumfu v ostatných štyroch zápasoch 29 zákrokmi. Prekonali ho Jakub Voráček v presilovke a Chris VandeVelde, ktorí otáčali stav z 0:1 na 2:1. Steve Mason kryl 34 striel, no Flyers prehrali proti Bruins aj tretí vzájomný duel v ročníku. Celkovo im podľahli už v šiestich zápasoch v sérii od 23. apríla 2013. Slovenský obranca a kapitán Bostonu odohral 22 minút a 16 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj mínusový bod, jednu strelu na bránu, dva bodyčeky a blok.

Chárov 6. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. D. Hamilton (BOS), 3. S. Mason (PHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Huberdeau rozhodol v nájazdoch o výhre Panthers nad Islanders

Jonathan Huberdeau sa ako jediný presadili v samostatných nájazdoch hneď v prvej sérii, čím rozhodol o domácom víťazstve Floridy nad New Yorkom Islanders 4:3. Mladý Kanaďan skóroval aj v riadnej hracej dobe, keď posielal svoj tím do vedenia 3:2. Panthers viedli v zápase trikrát o gól po tom, čo sa presadili aj Erik Gudbranson a Nick Bjugstad, no Islanders zakaždým vyrovnali. John Tavares si vytvoril osobné maximum s 32. gólom v sezóne, z jeho spoluhráčov skórovali Nick Leddy v presilovke a Josh Bailey. Tavares mal prsty vo všetkých góloch tímu, keď na zvyšné dva prihral. V nájazdoch však už neuspel, keďže Ryan Ellis zastavil všetky tri a aj 25 striel počas 65 minút pri svojom prvom triumfe v drese Panthers. Dvakrát ho strelecky ohrozil Ľubomír Višňovský, ktorý odohral vyše 22 minút aj s jedným bodyčekom a blokom. Michal Neuvirth debutoval v bráne Islanders, no inkasoval trikrát z 18 striel. Kým tím z Long Islandu prehral tretí duel z ostatných štyroch, Panthers ukončili sériu dvoch prehier. V ich zostave chýbal pre chorobu Tomáš Kopecký.

Hviezdy duelu: 1. J. Huberdeau (FLA), 2. J. Tavares (NYI), 3. E. Gudbranson (FLA)

Blues zakončili trip výhrou v Toronte

Šiesti rôzni hráči skórovali a Brian Elliott predviedol 23 zákrokov, aby St. Louis zdolalo Toronto na jeho ľade vysoko 6:1. Už v prvej tretine sa presadili Vladimir Tarasenko, Jaden Scwartz a T. J. Oshie, ktorý strelil víťazný gól. V druhej časti hry skóroval Chris Butler vo vlastnom oslabení a Paul Stastny v presilovej hre. Výsledok upravil David Backes. Prví traja menovaní si pripísali aj po asistencii, Jori Lehtera s Alexandrom Steenom ich nazbierali po tri. V bráne Maple Leafs sa vystriedali Jonathan Bernier s Jamesom Reimerom. Obaja inkasovali trikrát, prvý zo 17 striel prvej tretiny, druhý zo zvyšných 27. Jediný gól Toronta strelil David Booth za stavu 0:5. V akcii nechýbal Richard Pánik, ktorý odohral takmer 16 minút so ziskom dvoch mínusových bodov, dvoch trestných minút, troch striel a bodyčeku. Jeho tím prehral druhý zápas v rade. Blues ukončili päťzápasový trip s bilanciou 3-1-1.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. T. J. Oshie (STL), 3. J. Lehtera (STL)

Sabres si predĺžili sériu prehier vo Washingtone

Johan Larsson síce poslal už v tretej minúte Buffalo do vedenia 1:0, no viac gólov Braden Holtby zo 17 striel neinkasoval. Naopak, hráči Washingtonu skórovali šesťkrát v rade a zvíťazili doma 6:1. Ešte do prvej prestávky vyrovnal stav Curtis Glencross, ktorý pridal aj dve asistencie. Jay Beagle vsietil rozdielový gól a raz asistoval, Alex Ovečkin strelil pri návrate do akcie svoj 44. gól sezóny a 20. v početnej prevahe. Do listiny strelcov sa zapísali aj Brooks Laich, Joel Ward v presilovke a Marcus Johansson. Mike Green a Nicklas Bäckström dvakrát asistovali. Bäckström so 418 prihrávkami vyrovnal klubový rekord Michala Pivonku. Capitals vyslali na súpera 45 striel, najviac v sezóne. 23 z nich čelil Matt Hacket, ktorý po štvrtom góle domácich prenechal miesto v bráne Andersovi Lindbäckovi. Ten inkasoval dvakrát z 22 striel. Sabres prehrali štvrtý zápas v sérii. Nedohral ho slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý utrpel v prvej tretine zranenie hornej časti tela. Stihol absolvovať tri minúty so ziskom mínusového bodu a bodyčeku. Sabres prišli aj o obrancu Zacha Bogosiana.

Hviezdy duelu: 1. C. Glencross (WSH), 2. J. Beagle (WSH), 3. M. Green (WSH)

Varlamov doviedol Colorado k výhre nad Columbusom

Semion Varlamov zastavil všetkých 44 striel a doviedol Colorado k výhre 4:0 na ľade Columbusu svojím piatym čistým kontom v sezóne, 18. v kariére. Jarome Iginla strelil prvý a zároveň víťazný gól v presilovej hre, čím sa s počtom 1121 bodov vyrovnal Bobbymu Clarkovi na 43. mieste historického rebríčka súťaže. Gabriel Landeskog zvýšil na 2:0 tiež v početnej prevahe a v prvej tretine skóroval aj Matt Duchene. Curtisa McElhinneyho po troch inkasovaných góloch z 12 striel nahradil od druhej tretiny v bráne domácich Sergej Bobrovskij. Toho z 21 striel prekonal len dvojbodový Alex Tanguay, ktorý upravil výsledok. Tyson Barrie prihral na tri góly hostí, ktorí vyhrali tretí zápas z posledných štyroch. Blue Jackets prehrali ôsmy z ostatných deviatich duelov. Bol pri tom aj Marko Daňo, ktorý odohral 11 a pol minúty. Pripísal si počas nich mínusový bod, jeden menší trest, štyri strely a tri bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (COL), 2. T. Barrie (COL), 3. A. Tanguay (COL)

Fleury vynuloval obhajcu titulu

Marián Gáborík si gólové konto nerozšíril a neskóroval ani nikto z jeho spoluhráčov. Marc-Andre Fleury totiž chytil všetkých 31 striel pri svojom deviatom čistom konte v sezóne, 37. v kariére a doviedol Pittsburgh k výhre 1:0 na ľade Los Angeles. Rozhodol o nej Patric Hörnqvist v druhej minúte predĺženia. Jonathan Quick inak čelil len 18 strelám, čo je najmenší počet, aký Penguins vyslali na súpera v tomto ročníku. Kým Kings ukončili sériu dvoch výhier, Pittsburgh vyhral šiesty z ostatných siedmich duelov. Zlepšil si tiež bilanciu na štvorzápasovom tripe na 2-1-0. Gáborík odohral v zápase necelých 18 minút, počas ktorých ohrozil Fleuryho šiestimi strelami ako najaktívnejší hráč tímu a rozdal dva bodyčeky. Andrej Sekera zaznamenal strelu, bodyček a jeden menší trest počas 19 a štvrť minúty v akcii.

Hviezdy duelu: 1. M.-A. Fleury (PIT), 2. J. Quick (LAK), 3. P. Hörnqvist (PIT)

Lightning pokazili Seguinov návrat

Tyler Seguin sa vrátil do akcie, strelil dva góly, ale Dallasu to k úspechu v Tampe nepomohlo. Lightning vsietili tri góly v tretej tretine, aby vyhrali celý duel pomerom 5:4 a s 26. domácim víťazstvom vytvorili nový klubový rekord. Alex Killorn stav vyrovnal, Victor Hedman strelil víťazný gól a Brian Boyle skóroval do prázdnej brány. Strelecky sa presadili aj Anton Stralman a Nikita Kučerov, kým Ondřej Palát nazbieral tri asistencie a Andrej Vasilevskij urobil 31 zákrokov. Okrem Seguina ho dvakrát prekonal aj Vernon Fiddler . Jhonas Enroth sa prezentoval 23 zákrokmi. Stars vstupovali do tretej tretiny s vedením 3:2.

Hviezdy duelu: 1. O. Palát (TBL), 2. T. Seguin (DAL), 3. V. Hedman (TBL)

Price doviedol Canadiens k víťaznému koncu tripu

Canadiens chceli ukončiť trip po Západnej konferencii úspešne, a tak sa obrátili na Careyho Pricea. Ten urobil 29 zákrokov, aby v brankárskom súboji pokoril Mikea Smitha a vychytal svoje siedme čisté konto v sezóne. Montreal doviedol k výhre 2:0 nad Arizonou, o ktorej rozhodol gól Larsa Ellera. Brendan Gallagher neskôr pridal gól do prázdnej brány a „Habs“ sa vrátia domov s bilanciou 1-2-1. „Na tripe sme hrali proti veľmi dobrým tímom. Dnes aj ich tím hral dosť dobre a pre nás to boli vydreté dva body. Je dobré čeliť kvalitným tímom a vidieť, ako v zápasoch obstojíme. Nehrali sme náš najlepší hokej, ale skončilo sa to nakoniec dobre,“ skonštatoval Price pre agentúru AP. Jeho náprotivok Mike Smith urobil 33 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. L. Eller (MTL), 3. M. Smith (ARI)

Jets sa postarali o šiestu prehru Predators v rade

Michael Hutchinson urobil 20 zákrokov, Blake Wheeler zaznamenal gól a asistenciu a Winnipeg porazil Nashville 3:1, aby americký tím prehral už šiesty zápas v rade. Do čierneho sa trafil aj Michael Frolík a Drew Stafford pridal poistku do prázdnej brány. Jets si zvýšili náskok na pozícii druhej divokej karty na tri body. Pekka Rinne prehral prvý zápas proti Winnipegu (7-1-0), v sobotu sa prezentoval 23 zákrokmi. Z jeho spoluhráčov skóroval len Ryan Ellis.

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler (WPG), 2. M. Frolík (WPG), 3. R. Ellis (NSH)

Canucks otočili zápas proti Sharks

Joe Thornton svojím druhým bodom v zápase zvyšoval vedenie San Jose na 2:0. Góly z jeho hokejky a hokejky Melkera Karlssona však boli posledné, ktoré Sharks dosiahli. Eddie Läck zatiahol roletu a nakoniec urobil 38 zákrokov, aby doviedol Vancouver k výhre 3:2 a k ukončeniu dvojzápasovej série prehier. O nej rozhodol Radim Vrbata, ktorý strelil kontaktný i rozhodujúci gól. Stav vyrovnal Bo Horvat. Antti Niemi opustil duel s 31 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. R. Vrbata (VAN), 2. E. Läck (VAN), 3. J. Thornton (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Ľ. Višňovský (NYI) 22:05 0 0 0 0 0 2 1
Z. Chára (BOS) 22:16 1 0 1 -1 0 1 2
M. Gáborík (LAK) 17:54 0 0 0 0 0 6 2
A. Sekera (LAK) 19:14 0 0 0 0 2 1 1
A. Meszároš (BUF) 3:05 0 0 0 -1 0 0 1
R. Pánik (TOR) 15:55 0 0 0 -2 2 3 1
M. Daňo (CBJ) 11:36 0 0 0 -1 2 4 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies