Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Gáborík skóroval pri výhre Kings, Halák prehral s Rangers

V ôsmich utorkových zápasoch NHL hrali šiesti Slováci. Bodoval len Marián Gáborík, ktorý pomohol gólom k výhre Kings. Z triumfov sa tešili aj Andrej Sekera, Zdeno Chára a Marko Daňo. Jaroslav Halák prehral v mestskom derby s Rangers.

Hviezdy večera:
1. Ryan Spooner (BOS), 2 góly
2. Cam Talbot (NYR), 29/30, 96,7% úspešnosť zákrokov
3. Carey Price (MTL), 35/36, 97,2% úspešnosť zákrokov

Gáborík gólom nasmeroval Kings k výhre v Colorade

Marián Gáborík otvoril skóre zápasu v ôsmej minúte v presilovej hre svojím 20. gólom v sezóne po teči strely Dustina Browna od modrej čiary a aj vďaka nemu Los Angeles zdolalo Colorado na jeho ľade 5:2. Životný duel odohral obranca Brayden McNabb, ktorý strelil víťazný gól a na dva prihral. Jeff Carter, dvojbofový Kyle Clifford a Jake Muzzin tiež skórovali, Justin Williams dvakrát asistoval a Jonathan Quick chytil 21 striel. Za jeho chrbát prešli len tie z hokejok Tysona Barrieho a Alexa Tanguaya. V bráne Avalanche štartoval namiesto zraneného Semiona Varlamova nováčik Calvin Pickard, ktorý ju však opustil po treťom inkasovanom góle z ôsmich striel. Zápas dochytal Reto Berra, ktorý kryl 20 zo zvyšných 22 pokusov Kings. Gáborík na nich spolu vyslal dve strely a počas 14 a pol minúty na ľade si pripísal aj mínusový bod. V akcii nechýbal ani obranca Andrej Sekera, ktorý odohral 17 a trištvrte minúty s dvoma plusovými bodmi, strelou, bodyčekom a blokom. Obhajca titulu vyhral tretí z ostatných štyroch duelov a dotiahol sa na postupovú priečku Winnipegu na rozdiel jedného bodu. Navyše, má jeden zápas k dobru. Denverský tím ukončil sériu troch výhier.

Gáboríkov 20. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. B. McNabb (LAK), 2. K. Clifford (LAK), 3. T. Barrie (COL)

Článok pokračuje pod reklamou

Nash rozhodol mestské derby proti Islanders

Rick Nash vsietil v úvode tretej tretiny rozdielový gól a v prostrednej časti hry tiež asistoval pri presnom zásahu Kevina Hayesa. Rozhodol tak o víťazstve New Yorku Rangers na ľade mestského rivala z Long Islandu pomerom 2:1. Bol to jeho 39. gól v ročníku. Domácich poslal do vedenia Anders Lee v polovici prvej časti hry, no spoľahlivý Cam Talbot viac gólov z 30 striel neinkasoval. Jaroslav Halák predviedol 20 zákrokov, ale svoju 35. výhru v sezóne nezaznamenal. Obranca Ľubomír Višňovský ohrozil náhradníka za Henrika Lundqvista troma strelami a počas takmer 19 a pol minúty si pripísal na konto aj mínusový bod a blok. Tím z Manhattanu vyhral druhý zápas v rade a bodoval aj v treťom dueli na päťzápasovom tripe (2-0-1). V tabuľke Metropolitnej divízie stráca na vedúcich Islanders už len bod, pričom odohral o štyri zápasy menej. Ich tohtosezónna vzájomná bilancia skončila v prospech domácich (3-2). K výhre im však nepomohol ani návrat útočníka Kylea Okposa do akcie po 22-zápasovej absencii.

Hviezdy duelu: 1. R. Nash (NYR), C. Talbot (NYR), 3. A. Lee (NYI)

Spooner, Rask doviedli Brunis k výhre v Ottawe

Ryan Spooner strelil dva góly a Tuukka Rask urobil v deň svojich 28. narodenín 39 zákrokov. Hlavne ich zásluhou zvíťazil Boston na ľade Ottawy 3:1 a predĺžil si víťaznú sériu na tri zápasy. Všetky tri góly zaznamenal Boston v prostrednej tretine, v ktorej bol, paradoxne, prestrieľaný 10:21. Raskovi však trikrát pomohla aj žŕdka. Víťazný presný zásah putoval na konto Louia Erikssona, kým Dougie Hamilton dvakrát asistoval. Jediný gól domácich vsietil v tretej tretine Matt Puempel. Bol to jeho prvý presný zásah v NHL. Craig Anderson čelil 22 strelám Bruins. Tri boli od ich kapitána, Zdena Cháru, ktorý bol s časom 23:08 druhým najvyťažovanejším hráčom tímu. Rozdal tiež dva bodyčeky a zblokoval jednu strelu. Jeho tím vyhral šiesty duel z posledných ôsmich. Senators pre zmenu ukončili trojzápasovú víťaznú sériu.

--- pozri aj: Matt Puempel a jeho prvý gól i bod v NHL + video

Hviezdy duelu: 1. R. Spooner (BOS), 2. T. Rask (BOS), 3. M. Puempel (OTT)

Johansen rozhodol v nájazdoch o výhre Columbusu

Ryan Johansen sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch v tretej sérii, kým Sergej Bobrovskij zastavil všetky tri súperove nájazdy a aj 29 striel počas 65 minút hry. Columbus preto vyhral na ľade Caroliny 4:3 a zaznamenal druhý triumf v ostatných troch dueloch. Domáci pritom viedli 2:0 aj 3:1, keď skóre duelu otvoril už v 36. sekunde Justin Faulk. Ten pridal aj dve asistencie a z jeho spoluhráčov skórovali Victor Rask a Eric Staal v presilových hrách. Blue Jackets strelili všetky svoje góly v početnej prevahe. Ešte do prvej prestávky sa presadil Rene Bourque a v druhej i tretej tretine potrestal po jednom vylúčení dvojgólový Scott Hartnell. Arťom Anisimov mu prihral na oba góly. Cam Ward čelil, rovnako ako Bobrovskij, 32 strelám. Ani jedna nebola z hokejky Marka Daňa, ktorý si počas 15 minút pripísal na konto dve trestné minúty a rozdal šesť bodyčekov. Práve počas jeho vylúčenia zvyšoval v závere prvej tretiny kapitán Hurricanes skóre na 3:1. Tím z Raleigh však nakoniec prehral tretí z posledných štyroch duelov.

Hviezdy duelu: 1. J. Faulk (CAR), 2. S. Hartnell (CBJ), 3. V. Rask (CAR)

Flyers si po súboji s Dallasom predĺžili sériu prehier

Luke Schenn otvoril skóre zápasu už v druhej minúte, no Kari Lehtonen nepustil za svoj chrbát ani jednu zo zvyšných 25 striel. Dallas tak zvíťazil vo Philadelphii 2:1 a pripísal si tretiu výhru v posledných štyroch dueloch. Rozhodol o nej Vernon Fiddler, ktorý nadviazal na vyrovnávajúci gól Bretta Ritchieho. Steve Mason robil, čo mohol, no ani jeho 37 zákrokov neodvrátilo tretiu prehru Flyers v sérii. Pre Lehtonena to bol prvý triumf nad Philadelphiou v 14. zápase kariéry, ktorý proti nej odchytal.

Hviezdy duelu: 1. K. Lehtonen (DAL), 2. S. Mason (PHI), 3. V. Fiddler (DAL)

Johnson rozhodol v predĺžení o futbalovej výhre Lightning

Tyler Johnson skóroval v druhej minúte predĺženia a Ben Bishop zastavil všetkých 19 striel pri najtesnejšom víťazstve Tampy Bay v Montreale 1:0. Pre Bishopa je to tretie čisté konto v sezóne a jedenáste v kariére. Floridský klub aj jeho zásluhou vyhral štvrtý duel v sérii a dostal sa na druhé miesto vo Východnej konferencii práve za Canadiens. Tí sú vďaka získanému bodu na čele celej NHL s 91 bodmi. Rovnaký počet majú aj Nashville a Anaheim v Západnej konferencii, no oba tímy odohrali o zápas viac. Kanadský tím však prehral štvrtý zápas z ostatných piatich a aj tretí proti Lightning v sezóne. V jeho drese zažili domáce debuty hneď traja hráči - obranca Jeff Petry a útočníci Torrey Mitchell s Brianom Flynnom. Floridský klub prišiel v zápase o útočníka Ondřeja Paláta, ktorý sa zranil v druhej tretine po zblokovaní strely.

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. B. Bishop (TBL), 3. T. Johnson (TBL)

Jets zmazali stratu, no nakoniec podľahli Blues

Michael Frolík síce otvoril skóre duelu, no dvojbodový Jaden Schwartz presilovkovým gólom naštartoval St. Louis k obratu na 4:1. V druhej tretine sa presadili dvojbodoví Vladimir Tarasenko s Jori Lehterom, ako aj Steve Ott. Andrew Ladd však v úvode tretej časti hry znížil v početnej prevahe na 2:4 a o 11 sekúnd neskôr strelil kontaktný gól Lee Stempniak. O vyrovnanie sa postaral vo vlastnom oslabení tiež dvojbodový Blake Wheeler. Domácich, ktorí stratili trojgólový náskok, zachránil Barret Jackman, ktorý 63 sekúnd pred koncom rozhodol o výhre St. Louis nad Winnipegom 5:4. David Backes a Alex Pietrangelo dvakrát asistovali, kým Brian Elliott čelil len 16 strelám. Michael Hutchinson opustil bránu hostí po štvrtom góle. Dovtedy čelil len siedmim strelám. Ondřej Pavelec kryl 19 zo zvyšných 20 striel Blues. Tí vyhrali druhý zápas v rade a aj tretí proti Jets v sezóne. Ich tréner, Ken Hitchcock, zaznamenal svoju 699. výhru v NHL.

Hviezdy duelu: 1. J. Schwartz (STL), 2. S. Ott (STL), 3. A. Ladd (WPG)

Wild sa vrátili na víťaznú koľaj triumfom nad Devils

Minnesota v zápase proti New Jersey jasne dominovala a už v úvode druhej tretiny mala rozhodujúci trojgólový náskok. Jared Spurgeon strelil víťazný gól a pridal asistenciu, gól a prihrávku si pripísal aj Chris Stewart a Sean Bergenheim vsietil svoj prvý gól v drese Wild. Skórovali aj Jason Pominville a dvojgólový Thomas Vanek, ktorý svoj druhý presný zásah zaznamenal v presilovej hre. Zach Parise dvakrát asistoval a Devan Dubnyk pri svojom 26. štarte v rade prispel k šiestej výhre z ostatných siedmich duelov 30 zákrokmi. Prekonali ho len Dainius Zubrus a Scott Gomez. Steve Bernier prihral na oba góly Devils, ktorých bránu opustil po piatom inkasovanom góle z 30 striel Cory Schneider. Keith Kinkaid kryl sedem z ôsmich pokusov domácich. Devils prehrali druhý duel z posledných troch.

Hviezdy duelu: 1. J. Spurgeon (MIN), 2. Ch. Stewart (MIN), 3. S. Bergenheim (MIN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 20/22 (90, 9 %) - - - - - - -
Z. Chára (BOS) 23:08 0 0 0 0 0 3 2
M. Gáborík (LAK) 14:29 1 0 1 -1 0 2 0
A. Sekera (LAK) 17:44 0 0 0 2 0 1 1
Ľ. Višňovský (NYI) 19:22 0 0 0 -1 0 3 0
M. Daňo (CBJ) 15:02 0 0 0 0 2 0 6



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies