Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Gáborík skóroval, Hossa s Daňom asistovali

V jedenástich štvrtkových zápasoch NHL hrali ôsmi Slováci. Marián Gáborík potvrdil triumf Kings gólom do prázdnej brány, Marián Hossa a Marko Daňo asistovali pri výhrach svojich tímov.

Hviezdy večera:
1. Antti Niemi (SJS), 35/35, čisté konto
2. Brian Elliott (STL), 28/28, čisté konto
3. Erik Karlsson (OTT), 2 góly, 1 asistencia

Gáborík spečatil triumf Kings, Quick vynuloval Canucks

Marián Gáborík skóroval v druhom zápase v rade a po štvrtýkrát v ostatných štyroch dueloch. Vo štvrtok už len upravil výsledok strelou do prázdnej brány svojím 21. gólom v sezóne. Los Angeles zdolalo Vancouver na jeho ľade hladko 4:0. Prvý a zároveň víťazný gól vsietil Tyler Toffoli v presilovej hre. Na listine strelcov ho doplnili dvojbodoví Justin Williams a Anže Kopitar. Jonathan Quick potreboval na svoje piate čisté konto v ročníku a 36. v kariére urobiť len 19 zákrokov. Rovnakému počtu striel čelil aj Eddie Läck. Gáborík ho strelecky ohrozil dvakrát a počas takmer 16 minút si pripísal aj dva plusové body. Jeho spoluhráč a krajan, obranca Andrej Sekera, odohral 16 minút a 26 sekúnd s dvoma bodyčekmi. Nebodoval ani v siedmom dueli v drese Kings. Obhajca titulu vyhral štvrtý zápas z ostatných piatich a aj tretí proti Canucks v sezóne. Posunul sa tak na pozíciu druhej divokej karty v Západnej konferencii s rovnakým počtom bodov ako Calgary (79).

Gáboríkov 21. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. J. Williams (LAK), 3. A. Kopitar (LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Richards rozhodol o výhre Chicaga, Hossa asistoval

Brad Richards strelil v 53. minúte rozdielový gól v presilovej hre, ktorý bol jeho 900. bodom v NHL a tiež rozhodol o výhre Chicaga na ľade Arizony pomerom 2:1. Skóre duelu otvoril Tobias Rieder už v piatej minúte, no o tri minúty vyrovnal v početnej prevahe Andrew Shaw. Pri jeho góle si 31. prihrávku v sezóne pripísal Marián Hossa, ktorý bol so šiestimi strelami najaktívnejším mužom zápasu. Na ľade strávil 20 minút a 40 sekúnd. Corey Crawford prispel k triumfu 17 zákrokmi. Podstatne viac práce mal Mike Smith, ktorý kryl 43 striel. Coyotes však prehrali 13. z posledných 14 duelov, v ktorých strelili len 19 gólov. Navyše, v poslednej minúte zápasu sa im zranil kľúčový obranca Oliver Ekman-Larsson po bodyčeku od Joakima Nordströma.

Hviezdy duelu: 1. B. Richards (CHI), 2. M. Smith (ARI), 3. C. Crawford (CHI)

Bobrovskij doviedol Columbus k triumfu, Daňo asistoval

Sergej Bobrovskij zastavil 41 striel a doviedol Columbus k víťazstvu 3:1 na ľade Detroitu. Ako prvý síce inkasoval práve on z hokejky Justina Abdelkadera v presilovej hre, no viac gólov už neinkasoval. Naopak, Fiodor Ťjutin, Scott Hartnell a Cam Atkinson v presilovej hre otočili skóre a rozhodli o výhre. Prispel k nej aj Marko Daňo, ktorý asistoval pri víťaznom góle Hartnella. Počas 13 a pol minúty v akcii zaznamenal okrem štvrtej prihrávky v sezóne aj plusový bod, tri strely a dva bodyčeky. Jimmy Howard chytil 23 striel, no nezabránil deviatej prehre Detroitu proti Columbusu z ostatných 12 vzájomných súbojov. Boli pritom aj obaja slovenskí útočníci. Tomáš Tatar odohral 20 minút so štyrmi strelami, Tomáš Jurčo strávil na ľade len päť a štvrť minúty so ziskom strely, bodyčeku a bloku.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (CBJ), 2. F. Ťjutin (CBJ), 3. J. Abdelkader (DET)

Boston ukončil nájazdové trápenia a predĺžil si víťaznú sériu

Patrice Bergeron a Brad Marchand premenili svoje samostatné nájazdy, kým Tuukka Rask zastavil oba súperove. Bergeron skóroval aj v normálnej hracej dobe a fínsky brankár predviedol počas 65 minút 36 zákrokov pri domácej výhre Bostonu nad Tampou Bay 3:2. Boli to prvé vyhrané nájazdy Bruins po siedmich neúspešných. David Pastrňák tiež skóroval, Lightning však dvakrát zmazali jednogólovú stratu zásluhou Stevena Stamkosa a Vladislava Namestnikova. Ben Bishop urobil 28 zákrokov, no nezabránil ukončeniu víťaznej série floridského klubu na štyroch zápasoch. Boston, naopak, zvíťazil po štvrtý raz v rade, bodoval v ostatných siedmich dueloch (6-0-1) a upevnil si pozíciu druhej divokej karty vo Východnej konferencii. Tampu zdolal v desiatom dueli v sérii. Jeho kapitán Zdeno Chára bol s časom 24:44 opäť najvyťažovanejším hráčom tímu. Bol však na ľade pri oboch góloch súpera, a tak nazbieral dva mínusové body. Pridal k nim strelu, dva bodyčeky a dva bloky.

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. L. Eriksson (BOS), 3. P. Bergeron (BOS)

Penguins prišli o náskok, no dokázali zdolať Oilers

Pittsburgh viedol v úvode druhej tretiny doma nad Edmontonom už o štyri góly, no nakoniec bol rád aj za triumf 6:4. Brandon Sutter strelil úvodné dva góly zápasu, prvý vo vlastnom oslabení, David Perron zvyšoval na 3:0 a kapitán Sidney Crosby v presilovej hre na 4:0. Potom sa však presadili Anton Lander a Benoit Pouliot v presilovkách, ako aj dvojbodoví Jordan Eberle a Derek Roy, ktorý vyrovnal skóre. Ryan Nugent-Hopkins dvakrát asistoval. O výhre nakoniec rozhodol Steve Downie a poistil ju Patric Hörnqvist. Obaja si spolu s Perronom pripísali aj po asistencii, Daniel Winnik a Crosby ich nazbierali po dve. Jevgenij Malkin si pri Crosbyho góle pripísal svoj 700. bod v NHL, čo dokázal len ako štvrtý hráč klubovej histórie. Marc-Andre Fleury prispel k výhre 25 zákrokmi. Dvomi strelami ho ohrozil Martin Marinčin, ktorý počas 18 minút a 21 sekúnd rozdal aj dva bodyčeky. Bena Scrivensa vyhnal z brány Oilers štvrtý gól z 13 striel Penguins. Richard Bachman kryl 19 zo zvyšných 21 striel. Kanadským tím prehral šiesty zápas v rade.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. B. Sutter (PIT), 3. D. Roy (EDM)

Panthers zakončili dlhý domáci pobyt výhrou nad Jets

Aleksander Barkov prelomil štyri minúty pred koncom tretej tretiny nerozhodný stav a Florida tak zdolala doma Winnipeg 4:2. Derek MacKenzie a Brad Boyes v presilovej hre posielali Panthers dvakrát do vedenia, ktoré však zmazali Mark Scheifele a Drew Stafford. Nick Bjugstad v poslednej minúte upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Jonathan Huberdeau a Jaromír Jágr dvakrát asistovali, kým Dan Ellis urobil pri svojom treťom štarte v rade 18 zákrokov. Huberdeauova druhá prihrávka v zápase bola jeho 100. bodom v NHL. Florida zakončila sedemzápasový trip s bilanciou 4-2-1. Michael Hutchinson kryl 16 striel, no Jets prehrali tretí duel z ostatných štyroch. V zostave domácich chýbal Tomáš Kopecký, ktorý bol opäť len zdravým náhradníkom.

--- pozri aj: Video: MacKenzie skočil pred seba a strelil fantastický gól

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov (FLA), 2. J. Huberdeau (FLA), 3. J. Jágr (FLA)

Stars porazili Hurricanes, Lehtonen odchytal 500. duel v NHL

Kari Lehtonen nastúpil na svoj 500. zápas v NHL. Nemal v ňom veľa roboty a nakoniec pri výhre Dallasu 5:3 nad Carolinou urobil len 15 zákrokov. Jeho náprotivok, Anton Chudobin, čelil 31 strelám, z ktorých ho prekonali Curtis McKenzie, Alex Goligoski, Jason Demers a Cody Eakin. Patrick Eaves dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Stars vyhrali štvrtý z posledných piatich zápasov. Vo všetkých troch góloch Hurricanes mal prsty Victor Rask. Jeden strelil a pri dvoch asistoval. Ich autormi boli Andrej Nestrašil a Chris Terry, ktorí v tretej tretine zdramatizovali duel.

Hviezdy duelu: 1. V. Rask (CAR), 2. A. Goligoski (DAL), 3. B. Bellemore (CAR)

Senators otočili zápas proti Canadiens

Senators prehrávali po prvej tretine o dva góly, po dvoch tretinách bol stav nerozhodný a nakoniec vyhrali nad Canadiens 5:2 vďaka trom gólom z tretej tretiny. Montreal viedol po góloch Maxa Paciorettyho, ktorý skóroval v presilovke i v oslabení. Andrew Hammond už však nekapituloval a pri svojej ôsmej výhre z deviatich štartov zaznamenal 27 zákrokov. V každom zápase inkasoval maximálne dva góly, čo v minulosti dokázali len traja brankári. Naposledy Frank Brimsek v ročníku 1938/39, ktorý to dokonca dokázal v 12 štartoch. K dôležitej štvrtkovej výhre Ottawy pomohol dvoma gólmi a jednou prihrávkou Erik Karlsson. Víťazný gól strelil Mark Stone a Careyho Pricea dokázali z 28 striel prekonať aj Erik Condra a Marc Methot. Price neinkasoval päť gólov od 4. novembra.

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson (OTT), 2. A. Hammond (OTT), 3. M. Pacioretty (MTL)

Elliott vyrovnal rekord Haláka, Mason vychytal nulu pri prehre

Duel medzi St. Louis a Philadelphiou góly nepriniesol. Išlo o koncert oboch brankárov, z ktorých jeden neinkasoval ani v nájazdoch. Brian Elliott eliminoval všetkých 28 striel, aby so svojím 20. čistým kontom v drese Blues vyrovnal klubový rekord Jaroslava Haláka a doviedol svoj tím k výhre 1:0. Zneškodnil aj dva nájazdy. Steve Mason urobil pri svojej tretej nule v sezóne 35 zákrokov, ale v nájazdoch ho prekonali T.J. Oshie i Vladimir Tarasenko, ktorí rozhodli o tretej výhre St. Louis v rade. Tréner Ken Hitchcock vyhral svoj jubilejný 700. duel v NHL. Flyers prehrali posledné štyri zápasy.

Hviezdy duelu: 1. B. Elliott (STL), 2. S. Mason (PHI), 3. D. Jaškin (STL)

Iginla, Varlamov doviedli Avalanche k výhre nad Devils

Jarome Iginla skóroval v druhej tretine a následne premenil rozhodujúci nájazd, aby doviedol Colorado k domácej výhre 2:1 nad New Jersey. Semion Varlamov, ktorý vynechal predošlý duel pre problémy so slabinami, urobil 23 zákrokov a zastavil aj dva nájazdy z troch. Cory Schneider predviedol 28 zákrokov. Obaja brankári udržali v predĺžení svoj tím v hre, keď predviedli po jednom veľkom zákroku. Avalanche si zlepšili bilanciu v posledných 13 zápasoch na 9-4-0, Devils majú bilanciu 0-1-1 po prvých dvoch zápasoch na trojzápasovom tripe. Ich gól vo štvrtok strelil obranca Andy Greene.

Hviezdy duelu: 1. S. Varlamov (COL), 2. J. Iginla (COL), 3. A. Greene (NJD)

Niemi vynuloval trápiaci sa Nashville

Antti Niemi vynuloval Nashville po druhýkrát v tejto sezóne, keď urobil 35 zákrokov pri výhre San Jose 2:0. Tomáš Hertl strelil rozhodujúci gól v druhej tretine a Tommy Wingels uzavrel skóre gólom do prázdnej brány. Hertl zaznamenal aj asistenciu, Chris Tierney si ich z duelu odniesol dve. Sharks vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich a na postupovú priečku strácajú tri body. Predators prehrali siedmy duel z posledných ôsmich a klesli na druhé miesto Centrálnej divízie za St. Louis. Pekka Rinne urobil 19 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. A. Niemi (SJS), 2. T. Hertl (SJS), 3. C. Tierney (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Gáborík (LAK) 15:53 1 0 1 2 0 2 0
M. Hossa (CHI) 20:40 0 1 1 0 0 6 0
M. Daňo (CBJ) 13:25 0 1 1 1 0 3 2
T. Jurčo (DET) 5:14 0 0 0 0 0 1 1
T. Tatar (DET) 20:08 0 0 0 0 0 4 0
Z. Chára (BOS) 24:44 0 0 0 -2 0 1 2
M. Marinčin (EDM) 18:21 0 0 0 0 0 2 0
A. Sekera (LAK) 16:26 0 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies