Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Stamkos urobí všetko, aby získal svoj prvý Stanley Cup

Keď Steven Stamkos vyrastal, predstavoval si, že vyhral Stanleyho pohár. Teraz bude mať on a jeho spoluhráči z Tampy Bay Lightning šancu získať ho aj v skutočnosti. Po prvom neúspešnom zápase kapitán „Bolts“ tvrdí, že urobí všetko preto, aby sa sen stal skutočnosťou.

Trojnásobný účastník zápasu hviezd je jedným z najlepších strelcov svojej generácie, ale rád by toho vo svojej kariére dosiahol viac. Usilovne pracuje na tom, aby sa stal komplexnejším hráčom, ktorý vedie svoj tím na oboch koncoch ľadu. Inšpiráciou mu je aj jeho terajší súper Jonathan Toews z Chicaga.

„Chcete byť ako on, pretože je víťazom. Johnny je neuveriteľný kapitán. To, čoho je schopný dokázať v tejto lige, je úžasné. Je hráčom, ktorého sa snažia mnohí napodobniť. Hrá skvelo a je skvelým lídrom. To hovorí samo za seba,“ povedal Stamkos pre AP.

Dvadsaťpäťročný Stamkos mal šancu byť oporou kanadskej reprezentácie na olympiáde v Soči, ale pre zlomeninu nohy ju musel vynechať. V skutočnosti však pre neho bolo prioritou vyhrať titul v NHL. Cíti, že by mu práve zisk Stanley Cupu pomohol k tomu, aby sa stal skvelým hráčom.

Článok pokračuje pod reklamou

„Sníval som o tom dlhú dobu. Chcel som to dokázať odvtedy, čo som sa dozvedel, čo to vlastne je NHL. Snívate o tom, že držíte nad hlavou Stanley Cup, či už hráte hokej na jazere alebo na ulici. Predstavujete si, ako strelíte víťazný gól a získate pohár. Je celkom cool mať šancu splniť si sen aj v reálnom živote,“ pokračoval Stamkos.

Lightning majú teraz o čosi ďalej k titulu ako Blackhawks. Chicago totiž vyhralo úvodný zápas 2:1 a ujalo sa vedenia 1:0 v sérii, ktorá sa hrá na štyri víťazné zápasy. Stamkos čelí skvelému tímu, ale je odhodlaný splniť si sen za každú cenu.

„Jednoznačne by som urobil všetko preto, aby som vyhral. Či už som kapitán alebo nie. Hral som už s niekoľkými skvelými lídrami a veľa som sa od nich naučil. Ochota zblokovať strelu, absorbovať náraz. Musíte urobiť čokoľvek, aby ste dodali svojmu mužstvu trochu života. Toto je najdôležitejší moment v živote hokejistu, a tak musíte byť schopní obetovať sa,“ dodal Stamkos.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies