Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
«

Správy z NHL

Získa Chicago titul doma alebo Tampa vynúti siedmy zápas?

V pondelok sa v United Center objaví Stanleyho pohár. Na radosť domácich fanúšikov ho bude môcť získať domáce Chicago. Tampa Bay však do šiesteho zápasu finálovej série vstúpi s cieľom zabrániť tomu.

Blackhawks vedú v sérii 3:2 na zápasy a naskytla sa im skvelá príležitosť získať Stanleyho pohár na domácom ľade po prvýkrát od roku 1938. Hráči túto príležitosť chcú využiť, ale vedia, že je lepšie, ak na zisk majstrovského titulu myslieť ešte nebudú.

„Samozrejme, že je okolo toho veľa rečí či vzrušenia. My zo seba vydáme všetko, čo môžeme, aby sme sa sústredili len na hru a na nič viac. Žiadne tie veci okolo nám v skutočnosti nepomôžu získať to, čo chceme. Musíme sa sústrediť na zápas,“ poznamenal kapitán Chicaga Jonathan Toews.

Finálová séria bola doteraz veľmi vyrovnaná a ešte len druhýkrát v histórii NHL sa stalo, že prvých päť zápasov finále zakaždým rozhodoval len jeden gól. Nikdy predtým sa však nestalo, že by ani jeden z tímov v prvých piatich zápasoch neviedol ani raz o viac ako gól.

Článok pokračuje pod reklamou

Tampa Bay sa už v podobnej situácii v tohtoročnom play-off ocitla a teraz verí, že aj pri prípadnej absencii zraneného útočníka Nikitu Kučerova dokáže vyradeniu zabrániť a vynútiť siedmy rozhodujúci zápas.

„Prirodzene, že sme boli po piatom zápase sklamaní, ale to nás aj trochu nakoplo pred týmto duelom. Naši hráči sú nažhavení a chcú uspieť. Samozrejme, že sme nechceli prehrať ani ten zápas, no teraz, keď vojdem do šatne, tak je cítiť rozdiel,“ skonštatoval tréner Lightning Jon Cooper.

Lightning hrali vo finále v každom zápase veľmi dobre defenzívne, ale v ostatnej dobe im to začalo škrípať v útoku. V posledných dvoch zápasoch strelili len po góle a aj pri prvej prehre bol pomer skóre 1:2 v ich neprospech. Viac gólov je nevyhnutných na to, aby v pondelok uspeli.

Blackhawks mali pred finále ťažkú hlavu nad svojou oslabenou obranou, ale dvojdňové voľno im značne pomohlo a veria, že z neho budú ťažiť aj v pondelok. Ak chcú zdvíhať pohár nad hlavy už v United Center, musia potvrdiť aj svoju pozitívnu bilanciu 17-1 od roku 2009 v zápasoch päť až sedem v sériách, ktoré boli po štyroch dueloch vyrovnané.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies