Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
«

Správy z NHL

Timonen sa dočkal. Kariéru končí ako šampión

Obranca Kimmo Timonen strávil v NHL 16 rokov a raz zažil veľké sklamanie, keď v drese Philadelphie Flyers neuspel vo finále Stanley Cupu. Jeho vtedajší súper, Chicago Blackhawks, mu však dal tento rok šancu vynahradiť si to a on tak teraz môže ukončiť kariéru na vrchole.

Štyridsaťročný fínsky veterán nedostáva v Chicagu veľa šancí, ale aj tak je vďačný za to, že v ňom mohol pôsobiť. Niet sa mu čo čudovať. Po neúspešných finále Stanley Cupu, olympiády, majstrovstiev sveta a Svetového poháru prišiel triumf, v ktorý ešte pred rokom možno už ani nedúfal.

„Bol som v každom možnom finále, ktoré v hokeji existuje, ale nevyhral som nič. Vždy som bol na strane porazených,“ konštatoval pred šiestym finálovým zápasom. Po ňom už mohol hovoriť toto: „Je to neuveriteľné. Sníval som o tom posledných 17 rokov. Tento zápas mi dal veľa, ja som mu dal všetko. Som šťastný. Tento šport opúšťam ako víťaz Stanley Cupu.“

Pre Timonena to bola pozoruhodná cesta. A hoci počas rokov prežil mnoho ťažkých hokejových chvíľ, v živote tú najťažšiu preži vlani, keď mu v auguste diagnostikovali krvnú zrazeninu v pľúcach. Či bude hrať hokej znova, bolo posledné, čo mu prišlo na um. Keď sa z toho zotavil, v decembri sa odhodlal k návratu.

Článok pokračuje pod reklamou

Bez toho, aby odohral jeden jediný zápas, sa ho Philadelphia Flyers pokúšala vymeniť do tímu so šancami na Stanley Cup. Chicago bolo ochotné vyskúšať to s ním. A hoci hral na ľade len okrajovú rolu, v kabíne sa zaradil medzi vodcov a tiež mal svoj podiel na titule, ktorý mu ukončí bohatú kariéru.

Dvere do NHL mu otvoril draft v roku 1993, keď si ho z 10. miesta vybralo Los Angeles. Za Kings však neodohral ani jeden duel. Debut zažil v drese Nashvillu Predators, ktorému bol verný osem rokov. Ďalších sedem sezón strávil vo Philadelphii. Posledné duely odohral za Chicago. Celkovo absolvoval 1108 zápasov základnej časti so ziskom 571 bodov (117+454), 35 „plusiek“ a 654 trestných minút.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies