Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
«

Správy z NHL

Jakub Voráček získal Zlatú hokejku

Český útočník Philadelphie Flyers Jakub Voráček sa stal v sobotu víťazom 47. ročníka ankety Zlatá hokejka. Zaslúžil si to po životnej sezóne v NHL aj ako najproduktívnejší hráč Česka na domácich MS.

"Zlatá hokejka je těžká jako kráva"

Posted by Jakub Voráček on 21. jún 2015

Dvadsaťpäťročný pravý krídelník odohral vo svojej štvrtej sezóne v drese Flyers všetkých 82 duelov. Pripísal si v nich 81 bodov za 22 gólov a 59 prihrávok, s ktorými skončil piaty v kanadskom bodovaní súťaže a vytvoril si osobné maximum. Na MS v Prahe a Ostrave strelil tri góly a pridal sedem prihrávok v desiatich súbojoch.

„Mám 25 rokov a cítim, že mám v sebe ešte rezervy a stále sa môžem zlepšovať. Z tímového hľadiska nebola sezóna až taká úspešná, pretože s Philadelphiou som nepostúpil do play-off a s reprezentáciou som nezískal medailu," citoval rodáka z Kladna pre portál idnes.cz.

Článok pokračuje pod reklamou

Druhý najvyšší počet hlasov získal tento rok útočník Floridy Panthers Jaromír Jágr. Tretie miesto obsadil útočník Ondřej Palát, ktorý si s Tampou Bay Lightning zahral vo finále Stanley Cupu. Najlepším juniorom sa stal David Pastrňák z Bostonu Bruins.

Voráček sa pritom pred rokom ani nedostal medzi desať najlepších českých hráčov. V roku 2013 skončil štvrtý, rok predtým siedmy. Zaujímavé je, že slávnostného večera v Karlových Varoch sa okrem Voráčka zúčastnil z hráčov NHL iba desiaty Radim Vrbata.

Výsledky ankety Zlatá hokejka 2015:
1. Jakub Voráček (Philadephia Flyers) - 604 bodov
2. Jaromír Jágr (Florida Panthers) - 540
3. Ondřej Palát (Tampa Bay Lightning) - 468
4. Jiří Hudler (Calgary Flames) - 420
5. Tomáš Plekanec (Montreal Canadiens) - 340
6. Martin Ručinský (HC Verva Litvínov) - 302
7. Pavel Francouz (HC Verva Litvínov) - 299
8. Ondřej Pavelec (Winnipeg jets) - 256
9. Jan Kovář (Metallurg Magnitogorsk) - 223
10. Radim Vrbata (Vancouver Canucks) - 178
Nejlepší junior: David Pastrňák (Boston Bruins)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies