Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 05.
kurzy
02:30info
EDM
DAL
NHL live
30. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
«

Slováci v NHL

Draft 2007 bez Slováka v prvom kole?

V Columbuse sa uskutoční tohtoročný vstupný draft NHL. Samotná udalosť je po prvýkrát rozdelené na dva dni a jej začiatok je už v piatok. Slovensko by opäť svojho zástupcu v prvom kole mať nemalo.

V minulom roku sa draft konal vo Vancouveri a najvyššie draftovaným Slovákom bol Tomáš Marcinko, ktorého Islanders draftovali až v 4. kole. Tento rok by mal byť prvý Slovák draftovaný z vyššej pozície, no opäť by sme nemali mať zastúpenie v prvom kole.

Naposledy bol Slovák draftovaný v prvom kole v roku 2005, kedy boli v prvom kole draftovaní dokonca dvaja slovenskí hokejisti Marek Zagrapan a Vladimír Mihálik.

V súčasnosti je najväčším slovenským talentom na listinách Centrálneho úradu pre skauting útočník Rimouski Dávid Skokan, ktorý sa nachádza na 40. mieste medzi korčuliarmi zo Severnej Ameriky. Medzi najväčšie ryby spod Tatier by mali patriť aj útočník Milan Kytnár z Topoľčian a obranca Juraj Mikuš z Trenčína. Kytnár bol medzi Európanmi na 22. a Mikuš na 27. pozícii. V TOP 50 európskych korčuliaroch nájdeme aj útočníka Adama Bezáka z Bratislavy a obrancu Mareka Ďalogu zo Zvolena.

Článok pokračuje pod reklamou

Do draftu pôjdu aj dvaja slovenskí brankári. Odchovanec trenčianskeho hokeja Tomáš Hiadlovský je na piatej priečke medzi európskymi brankármi a Zdenko Kotvan zo Skalice na deviatej.

Všeobecne tohtoročný draft neponúkne výrazné osobnosti a nie je dopredu známe, kto by mohol byť jednotkou draftu. Koho si vyberie nakoniec Chicago? Medzi najväčších favoritov patria Alexei Cerepanov, Patrick Kane, Kyle Turris, či český talent Jakub Voráček. Najvyššie draftovaným brankárom by mal byť Jeremy Smith.

V takomto poradí sa bude v piatok vyberať:
1. Chicago, 2. Philadelphia, 3. Phoenix, 4. Los Angeles, 5. Washington, 6. Edmonton, 7. Columbus, 8. Boston, 9. St. Louis, 10. Florida, 11. Carolina, 12. Montreal, 13. Toronto, 14. Colorado, 15. Edmonton, 16. Anaheim, 17. NY Rangers, 18. Calgary, 19. Minnesota, 20. Pittsburgh, 21. Phoenix, 22. Montreal, 23. Nashville, 24. St. Louis, 25. Vancouver, 26. St. Louis, 27. Detroit, 28. Washington, 29. Ottawa, 30. Edmonton



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies