Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
NHL live
24. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
«

Správy z NHL

Braden Holtby aj v pondelok ukázal, aký cenný je pre Capitals

Tím Washington Capitals vyhral v pondelok ôsmy zápas po sebe. Ruku k dielu aj tentokrát priložil Braden Holtby, ktorý opäť ukázal, že je pre tím z hlavného mesta Spojených štátov amerických veľmi cenný.

Dvadsaťšesťročný rodák z kanadského Saskatchewanu zlikvidoval všetkých 31 striel, aby vychytal svoje druhé čisté konto v tejto sezóne, 22. v kariére a doviedol Capitals k výhre 2:0 nad Buffalom Sabres.

Holtby chytá v ostatnej dobe vo veľkej pohode a v pondelok to len dokázal. V druhej tretine zneškodnil 12 striel a pomohol prežiť aj dve oslabenia. Minútu pred koncom znemožnil súperovi zápas zdramatizovať zákrokom večera.

Aj takýmto zákrokom si ubránil čisté konto:

Článok pokračuje pod reklamou

„Brankár je 75 alebo 80 % tímu. My vieme, že Holtby je dobrý. Je naším najlepším hráčom a momentálne pravdepodobne najlepším brankárom v lige. Nedal im žiadnu šancu, v závere nás podržal a my sa cítime vždy dobre, keď stojí v bráne,“ uviedol kapitán Alex Ovečkin pre CP.

Holtby neprehral v normálnej hracej dobe od 10. novembra, keď Washington podľahol Detroitu 0:1. Odvtedy vyhral 15 zápasov zo 16 a štatistiky si neustále zlepšoval.

Momentálne má 93,5% úspešnosť zákrokov (2. miesto v NHL) a priemer 1,86 inkasovaného gólu na zápas. S ním a s 23 víťazstvami je najlepším gólmanom ligy.

„Jednoznačne je hlavným dôvodom toho, prečo sme momentálne na vrchole. Dnes to pokojne mohlo byť 2:1 alebo 2:2, ale predviedol veľké zákroky. Potrebujete dobrého brankára, aby ste v tejto lige zašli ďaleko a víťazili. Musíme si ho chrániť,“ poznamenal obranca Karl Alzner.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies