Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
NHL live
24. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
«

Správy z NHL

Shane Doan vytvoril klubový rekord v počte gólov + video

Veterán Shane Doan stanovil nový rekord organizácie Arizony Coyotes, pod ktorú spadá aj história pôvodného Winnipegu Jets, keď vo štvrtkovom zápase už proti novodobým Jets strelil svoj 380. gól v NHL.

„Tá symbolika je celkom cool,“ povedal Doan.

Doan ho vsietil v strede prvej tretiny a prekonal ním zápis Dalea Hawerchuka, s ktorým prvé miesto zdieľal len dva dni. V predošlom zápase totiž skóroval trikrát. Vo štvrtok strelil dva góly, a tak hneď svoj rekord zveľadil na 381 presných zásahov.

Článok pokračuje pod reklamou

„Je to špeciálna vec vzhľadom na to, akou osobou a akým hráčom Dale Hawerchuk bol. Ale buďme úprimní: on strelil 379 gólov v polovičnej porcii zápasov (713). Mne trvalo dlhšie, kým som sa mu vyrovnal,“ poznamenal Doan pre ligovú stránku.

Tridsaťdeväťročný Doan vo štvrtok odohral svoj 1422. zápas v NHL, pričom všetky boli v drese Jets alebo Coyotes. Za kanadský tím odohral len jednu sezónu predtým, ako sa organizácia presťahovala do Arizony.

Hawerchuk odohral v 1188 zápasov, v ktorých strelil 518 gólov. Okrem Winnipegu totiž hrával aj za Buffalo Sabres, St. Louis Blues a Philadelphiu Flyers.

Doan je aj napriek pokročilému veku stále efektívnym hráčom a v posledných 10 zápasoch dokonca strelil deväť gólov. Na konte ich už má 13, čiže mu len jeden chýba, aby vyrovnal zápis z minulej sezóny, v ktorej odohral 79 duelov. Po 28 dueloch tejto sezóny má na konte 19 bodov.

„V posledných pár zápasoch bol naozaj dobrý a cítili sme, že to dokáže už dnes. Na ľade pôsobí ako devätnásťročný hráč. Myslím si, že má ešte pár sezón pred sebou,“ poznamenal spoluhráč Oliver Ekman-Larsson.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies