Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:30info
DAL
EDM
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
NHL live
24. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
«

Správy z NHL

Poznáme kapitánov tímov pre tohtoročný Zápas hviezd NHL!

Národná hokejová liga v sobotu popoludní zverejnila výsledky hlasovania fanúšikov, ktorí si počas uplynulého mesiaca zvolili kapitánov štyroch tímov reprezentujúcich všetky divízie. Tie sa predstavia počas Víkendu hviezd v Nashville.


Lídrom tímu Metropolitnej divízie bude kapitán Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin, útočník Jaromír Jágr z Floridy Panthers povedie tím Atlantickej divízie, útočník Chicaga Blackhawks Patrick Kane bude na čele tímu Centrálnej divízie. Najväčším prekvapením je meno kapitána výberu z Pacifickej divízie, ktorý povedie útočník Arizony Coyotes John Scott.

Fanúšikovia mohli hlasovať od 1. decembra 2015 do 1. januára tohto roka prostredníctvom mobilnej aplikácie alebo na oficiálnom webe súťaže. Každý účastník mal k dispozícii najviac desať hlasov denne, ktoré mohol poslať maximálne štyrom hráčom. Na poste hráčov nezáležalo.

Zvyšných 40 hráčov ku kapitánom vyberie Oddelenie hokejových operácií NHL a oznámi ich v stredu 6. januára. Každý tím bude tvoriť šesť útočníkov, traja obrancovia a dvaja brankári.

Článok pokračuje pod reklamou

Mená trénerov jednotlivých mužstiev sa vyberú po skončení prvej polovice základnej časti, teda 9. januára. Z každej divízie bude vybraný tréner toho tímu, ktorý bude mať najlepší pomer počtu získaných bodov k najvyššiemu možnému počtu bodov (84) v percentách.

Pripomeňme, že v tomto roku platí nový formát Víkendu hviezd, ktorý sa po prvý raz uskutoční v Bridgestone Aréne v Nashvlle. Súťaže zručností, ktoré sú naplánované na sobotu 30. januára, sa nemenia.

V nedeľu 31. januára je však namiesto jedného Zápasu hviezd na programe malý turnaj štyroch divíznych tímov. Najskôr si medzi sebou zmerajú sily dva tímy zo Západnej konferencie a druhé dva tímy z Východnej konferencie. Ich víťazi sa následne stretnú vo finále. Všetky duely sa budú hrať vo formáte troch proti trom.

Jágr už na výsledky hlasovania reagoval na Twitteri: „Doteraz som sa obával, že Zápas hviezd hraný vo formáte troch proti trom ma môže zabiť. Teraz sa bojím ešte viac, veď súboj proti Johnovi Scottovi s výškou 203 cm a hmotnosťou 118 kg ma určite zabije.“

Štyridsaťtriročný český veterán sa už dávnejšie vyjadril, že nový formát zápasu by bol pre neho fyzicky príliš náročný. Scott zase vyhlásil, že výsledky hlasovania nebude brať do úvahy a duelu sa nezúčastní.

Patrick Kane: „Zistil som to tesne pred tréningom. Neviem, či som to očakával, ale je to naozaj ´cool´. Myslím si, že tam uvidíme veľa zručných hráčov a aj veľa gólov. Pre fanúšikov to bude rovnaká zábava ako súčasné predĺženie. Je teraz na nás hráčoch, aby sme sa uistili, že urobíme fanúšikom dobrú šou."

Alex Ovečkin: „Je to obrovská pocta. Je vždy pekné vidieť, že si vás ľudia zvolili. Dúfam, že tam dostanem oveľa viac priestoru na ľade, ak bude našim trénerom Barry (Trotz). Možno aj menej, uvidíme."



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies