Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Sumáre

Chára dvakrát asistoval, Stamkos s Jágrom dosiahli míľniky

V deviatich sobotných zápasoch NHL hrali piati Slováci. Bodoval aj vyhral iba Zdeno Chára, ktorý nazbieral dve asistencie. Steven Stamkos dosiahol hranicu 300 gólov v NHL, Jaromír Jágr sa stal tretím najlepším strelcom histórie.

Hviezdy večera:
1. Jaromír Jágr (FLA): 2 góly 2. Brad Marchand (BOS): 2 góly, 1 asistencia 3. Tyson Barrie (COL): 2 góly (vrátane víťazného), 1 asistencia

Chára prispel dvoma bodmi k demolácii Dallasu

Dallas viedol po prvej tretine domáceho zápasu nad Bostonom 3:1, ale svoj náskok si neudržal. Inkasoval ešte šesťkrát, pričom nestrelil už ani gól. Bruins zvíťazili po obrate vysoko 7:3 a uštedrili mu tretiu prehru v sérii. Aleš Hemský, dvojbodový Antoine Roussel a Patrick Sharp, ktorý ukončil 18-zápasové strelecké suchoty (od 3. januára), vybudovali Stars vedenie. Jason Demers dvakrát asistoval, kým Kariho Lehtonena prekonal v prvej tretine iba Brad Marchand. V druhej mu strelil svoj druhý gól v zápase a 30. v sezóne v presilovej hre. Po ňom skórovali Kevan Miller, dvojbodoví David Krejčí (presilovka) s Brettom Connollym, Loui Eriksson a Matt Beleskey tiež v početnej prevahe. Erikssonov gól proti jeho bývalému tímu bol nakoniec víťazný. Po dve prihrávky nazbierali Joe Morrow, Patrice Bergeron, Dennis Seidenberg i Zdeno Chára, ktorý bol s časom 25:11 najvyťaženejším hráčom duelu. Okrem 23. a 24. asistencie v sezóne si pripísal aj tri strely. Tuukka Rask ich zastavil 26 a Boston ukončil šesťzápasový trip s bilanciou 4-2-0. Krejčí odohral svoj 600. zápas v NHL. Lehtonen sa prezentoval 35 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. A. Roussel (DAL), 3. D. Krejčí (BOS)

Chárova 23. asistencia v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Chárova 24. asistencia v sezóne:

Barrie zariadil triumf Colorada v Edmontone

Tyson Barrie mal prsty vo všetkých troch góloch Colorada, ktoré zvíťazilo na ľade Edmontonu 3:2. Pripísalo si druhú výhru po sebe a štvrtú v posledných piatich dueloch. Barrie najskôr v prvej tretine asistoval pri vyrovnávajúcom góle Johna Mitchella, v úvode druhej tretiny poslal hostí do vedenia 2:1. Na začiatku tretej časti hry strelil svoj druhý gól v zápase, ktorý bol nakoniec víťazný. Calvin Pickard predviedol 25 zákrokov, z nich dva po strelách obrancu Andreja Sekeru. Ten bol s časom 23:09 najvyťaženejším hráčom tímu. Zaznamenal aj plusový bod, bodyček a dva bloky. Taylor Hall otváral skóre duelu a Benoit Pouliot ho uzavrel. Cam Talbot ho opustil s 26 zákrokmi. Oilers prehrali štvrtýkrát po sebe v piatom zo šiestich duelov domácej série.

Hviezdy duelu: 1. T. Barrie (COL), 2. T. Purcell (EDM), 3. C. Pickard (COL)

Turrisov nájazd rozhodol o výhre nad Red Wings, Slováci nebodovali

Detroit dvakrát viedol, ale Ottawe sa zakaždým podarilo odpovedať a nakoniec sa aj tešila z výhry 3:2. O nej rozhodol Kyle Turris, ktorý uspel v samostatných nájazdoch ako jediný. Svoj prvý gól v drese Senators dosiahol Dion Phaneuf, ktorý vyrovnal stav na 2:2 v 57. minúte. Na 1:1 vyrovnával v druhej tretine Zack Smith a Craig Anderson zastavil 29 striel, vrátane jednej z hokejky Tomáša Jurča a jednej z hokejky Tomáša Tatara. Slovenskí útočníci nebodovali. Z hráčov Red Wings skórovali Andreas Athanasiou a Brad Richards, zatiaľ čo Petr Mrázek predviedol 25 zákrokov. Kým Ottawa vyhrala tri zápasy po sebe, Detroit ich rovnaký počet v sérii prehral. V zápase mu chýbal Dylan Larkin, ktorého postihla choroba. Tatar odohral 15 minút a Jurčo zhruba šesť a pol minúty.

Turrisov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. K. Turris (OTT), 2. D. Phaneuf (OTT), 3. P. Mrázek (DET)

Gostisbehere rozhodol o výhre Flyers nad Maple Leafs

Shayne Gostisbehere skóroval 29 sekúnd po zahájení predĺženia, aby natiahol svoju bodovú sériu na 15 zápasov a rozhodol o výhre Philadelphie 5:4 na ľade Toronta. Gostisbehere je prvým nováčikom, ktorý strelil v jednej sezóne štyri góly v nadstavenom čase a jeho bodová séria je najdlhšia u obrancu od sezóny 1995/96, keď Chris Chelios nazbieral 20 bodov v 15 dueloch. Sam Gagner a Jakub Voráček skórovali v rozmedzí 39 sekúnd prvej tretiny a do čierneho sa trafili aj Brayden Schenn a Matt Read. Steve Mason štartoval v bráne Flyers, ale po zranení ho nahradil Michael Neuvirth. Dovtedy inkasoval tri góly zo 14 striel, český brankár inkasoval raz z desiatich. Góly Maple Leafs vsietili Shawn Matthias, Nick Spaling, Peter Holland a Byron Froese. Spaling ukončil 60-zápasové suchoty. Aj v bráne tímu, ktorý prehral 15 z ostatných 19 zápasov, sa ukázali obaja gólmani. Jonathan Bernier inkasoval tri góly z 13 striel a James Reimer dokončil zápas s 13 zákrokmi. Slovenský obranca Martin Marinčin po prvýkrát v sezóne odohral viac ako 20 minút, a to rovno 21. Zaznamenal počas nich štyri strely, dva bodyčeky a dva bloky.

Gostisbehereho víťazný gól:
Hviezdy duelu: 1. S. Gostisbehere (PHI), 2. N. Kadri (TOR), 3. B. Schenn (PHI)

Jágr doviedol Panthers k výhre nad Jets

Jaromír Jágr strelil dva góly, aby sa so 742 gólmi posunul na tretie miesto historického poradia strelcov a pomohol Floride zdolať Winnipeg pomerom 3:1. Víťazný gól strelil Reilly Smith, zatiaľ čo Jussi Jokinen a Dmitrij Kulikov zaznamenali po dve asistencie. Roberto Luongo čelil 30 strelám. Prekonal ho len Nikolaj Ehlers, ktorý počas presilovky v 15. minúte otvoril skóre zápasu. Michael Hutchinson urobil rovnaký počet zákrokov ako jeho náprotivok – 29. Kým Panthers vyhrali druhý zápas z ostatných troch, Jets prehrali tretí zápas po sebe a štvrtý z ostatných piatich. V drese Floridy zažili debuty v NHL obranca Michael Matheson a center Kyle Rau.

Hviezdy duelu: 1. J. Jágr, 2. R. Smith, 3. R. Luongo (všetci FLA)

Orpikov neskorý gól rozhodol o výhre Capitals nad Devils

V treťom zápase po trojmesačnej absencii strelil obranca Brooks Orpik svoj druhý gól v sezóne, aby štyri minúty pred koncom rozhodol o výhre Washingtonu 4:3 nad New Jersey. Orpik nahrával aj na vyrovnávajúci gól T. J. Oshieho, ktorý padol šesť minút pred koncom útočníkovho 500. duelu v NHL. Gól a asistenciu zaznamenali aj Alex Ovečkin a Jevgenij Kuznecov, zatiaľ čo Braden Holtby urobil 21 zákrokov a vyhral už svoj 37. duel v ročníku. Capitals sa ako prví dostali cez hranicu 90 bodov. Ovečkin strelil svoj 513. gól v kariére, čím vyrovnal zápis Jeremyho Roenicka na 37. mieste historického poradia strelcov. Cory Schneider absolvoval druhý štart v priebehu dvoch dní a v sobotu urobil 28 zákrokov. Reid Boucher strelil gól a pridal dve asistencie pri góloch Travisa Zajaca a Kylea Palmieriho. Devils prehrali o gól oba víkendové duely.

Hviezdy duelu: 1. B. Orpik (WSH), 2. R. Boucher (NJD), 3. T. Oshie (WSH)

Bishop, Carle doviedli Tampu k výhre v Pittsburghu

Tampa Bay oslávila druhú výhru v priebehu dvoch dní, keď zvíťazila na ľade Pittsburghu pomerom 4:2. Rozhodol o tom Matthew Carle, ktorý v strelil v úvode druhej tretiny svoj prvý gól v 42. dueli sezóny. V prvej tretine si pripísal prvú asistenciu v ročníku pri jubilejnom góle Stevena Stamkosa na 2:0. Kapitán Lightning zaznamenal svoj 300. gól v 550. zápase NHL. Vo veku 26 rokov a 13 dní sa stal druhým najmladším aktívnym hráčom, ktorý to dokázal. Skôr sa to podarilo len Alexovi Ovečkinovi (25 rokov, 200 dní). V drese Lightning dosiahli pred ním túto métu iba Vincent Lecavalier (383) a Martin St .Louis (365). Skóre duelu otvoril Anton Stralman, štvrtý gól Lightning pridal Tyler Johnson. Jonathan Marchessault dvakrát asistoval a Ben Bishop prispel k výhre 37 zákrokmi. Prekonali ho Tom Kühnhackl, ktorý vo vlastnom oslabení znižoval stav zápasu na 1:3 svojím premiérovým gólom v NHL. Na konečných 2:4 z pohľadu domácich upravil Scott Wilson svojím druhým gólom v súťaži. Jeff Zatkoff predviedol 16 zákrokov. Lightning vyhrali prvý z dvoch zápasov krátkeho tripu. Bol to ich prvý triumf v Consol Energy Center od 31. marca 2010, po siedmich prehrách.

Stamkosov 300. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. M. Carle, 2. S. Stamkos (obaja TBL), 3. T. Kühnhackl (PIT)

Blues gólovo explodovali a predĺžili si víťaznú sériu

St. Louis nestrelilo viac ako dva góly v deviatich z ostatných 11 zápasov, ale v sobotu na ľade Arizony sa to zmenilo. Už do polovice prvej tretiny ich zaznamenalo štyri a nakoniec vyhralo 6:4. Shane Doan síce už v 23. sekunde otvoril skóre, ale potom sa presadili dvojbodoví Vladimir Tarasenko (presilovka) s Alexandrom Steenom, Jaden Schwartz a Carl Gunnarson, ktorý vyhnal z brány Louisa Domingueho. Zvyšok tretiny dochytal ďalší nováčik, Nicklas Treutle, ktorý kryl všetky štyri strely. Domingue sa potom vrátil do brány a inkasoval ešte z hokejok dvojbodového Davida Backesa (prázdna brána) a Patrika Berglunda. Spolu urobil 30 zákrokov. Brian Elliotta z 22 striel Coyotes prekonali aj dvojgólový Max Domi a Kevin Connauton, ktorý pridal dve asistencie. Michael Stone dvakrát asistoval. Blues vyhrali piaty zápas v sérii a siedmy po sebe na ľade Arizony od 22. marca 2011. Prišli v ňom však pre zranenie o Steena, kým domácim sa zranil Oliver Ekman-Larsson.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko, 2. J. Schwartz (obaja STL), 3. K. Connauton (ARI)

Kings si ukončili sériu prehier i dlhý trip na ľade Nashville

Tanner Pearson skóroval v druhej minúte predĺženia, čím rozhodol o víťazstve Los Angeles 2:1 na ľade Nashville, ktoré mu ukončilo trojzápasovú sériu prehier. Sedemzápasový trip tak ukončil s bilanciou 3-3-1. Na otvárací gól Jakea Muzzina zo 16. minúty odpovedal 26,6 sekundy pred koncom prvej tretiny Ryan Ellis v presilovej hre. Jonathan Quick chytil 33 striel, domáci Pekka Rinne o päť menej. „Bol to skvelý zápas, no možno sme si zaslúžili viac. Mali sme niekoľko šancí, stačilo pár šťastných odrazov puku,“ zhodnotil zápas Ryan Johansen, ktorého doplnil Ellis: „Je to nešťastné. Aj oni sa snažili vyhrať, nie je to nedostatkom našej snahy. Taký je hokej,“ Pedators si zhoršili sezónnu bilanciu v predĺženiach na 1-10. Navyše, v druhej tretine prišli o obrancu Barreta Jackmana, ktorý sa zranil pri náraze do mantinelu a do akcie sa už nevrátil.

Pearsonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Pearson (LAK), 2. P. Rinne (NSH), 3. J. Quick (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 25:11 0 2 2 0 0 3 0
A. Sekera (EDM) 23:09 0 0 0 +1 0 2 1
M. Marinčin (TOR) 21:05 0 0 0 0 0 4 2
T. Tatar (DET) 15:05 0 0 0 0 0 1 0
T. Jurčo (DET) 6:39 0 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies