Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
22. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
23. 05.
kurzy
02:30info
DAL
EDM
«

Video

Alex Ovečkin zaznamenal svoj 16. hetrik kariéry + video

Kapitán Washingtonu Alexandr Ovečkin v stredajšom zápase proti St. Louis strelecky explodoval a troma gólmi zariadil víťazstvo Capitals 4:3. Zaznamenal prvý hetrik v sezóne a už 16. v kariére.

Tridsaťjedenročný Moskovčan otvoril skóre v 18. minúte v presilovej hre, v polovici duelu zvyšoval náskok tímu na 2:0 a hetrik zavŕšil v 47. minúte víťazným gólom na 4:1. S 12 presnými zásahmi v sezóne sa dostal na delené druhé miesto v lige.

„Musíte vedieť, kedy máte príležitosť vystreliť puk. Dnes som ho cítil na svojej hokejke a využil som príležitosti. Pomohli mi k tomu spoluhráči, ktorí sú mojimi partnermi. Vytvorili mi dobré šance a ja som len musel trafiť bránu,“ povedala prvá hviezda duelu pre AP.

Ovečkinových 16 hetrikov v NHL je najviac spomedzi aktívnych hráčov. O jeden menej má na konte Jaromír Jágr z Floridy, o dva menej Marián Gáborík z Los Angeles. Posledný strelil 9. apríla tiež proti Blues. Jeho 110 viacgólových duelov je najviac v lige od sezóny 1995/96.

Článok pokračuje pod reklamou

„Opäť hral s nadšením. Niekedy ho kritizujeme, že nestrieľa dosť gólov, ale dnes bol dobrý. Trochu som mu znížil čas na ľade a je sviežejší. Myslím, že mu to pomôže aj do budúcna,“ povedal tréner Barry Trotz.

Ruský kanonier strelil 92. víťazný gól kariéry, čím sa vyrovnal Mikeovi Modanovi, Jeremymu Roenickovi a Markovi Messierovi na 13. mieste ligovej histórie. Lídrom je Jágr so 133. S 12 gólmi je jasne najlepším strelcom tímu, so 16 bodmi z 19 zápasov mu patrí druhá pozícia.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies