Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
04:00info
COL
DAL
«

Slováci v NHL

Hossa sa uviedol gólom a asistenciou

Marián Hossa sa po zranení opäť predstavil v drese tučniakov. V zápase proti Philadelphii zaznamenal dva body, keď strelil gól a pridal jednu asistenciu. V drese Detroitu zaznamenal svoj piaty zásah Tomáš Kopecký.

Pittsburgh privítal na svojom ľade Philadelphiu a výborne sa na ňu pripravil. V úvodnej tretine nevideli diváci moc atraktívny hokej. Domáci hráči vystrelili na Birona len štyrikrát, ale dva puky skončili za jeho chrbátom. Po góloch Malkina a Sýkoru viedli tučniaci po prvej tretine 2:0. V druhom dejstve boli domáci hokejisti aktívnejší a v 16. minúte sa dočkal aj Marián Hossa, ktorý strelil svoj prvý gól v novom pôsobisku. Pittsburgh rozstrieľal hostí, keď sa jeho hráči zastavili až na čísle sedem. Pri poslednom góle Gilla si pripísal asistenciu aj Hossa. Slovenský útočník strávil na ľade 18 minút a okrem kanadských bodov si pripísal do štatistík aj dva plusové body. Pittsburgh porazil letcov z Philadelphie jednoznačne 7:1.

Detroit aj v zostave so slovenským útočníkom Tomášom Kopeckým cestoval do Columbusu. Bol to páve mladý Slovák, ktorý strelil v desiatej minúte druhej tretiny prvý gól hostí. Kopecký však svojim piatym gólom v sezóne len znižoval na 1:3. Slovenský útočník bol najaktívnejším hráčam hostí, keď na Norrena vyslal až sedem streleckých pokusov. Detroit mal počas celého zápasu jednoznačnú prevahu, čo dokumentuje aj pomer striel 46:17 v prospech hostí. Napriek tomu z plného bodového zisku sa radovali domáci hokejisti. V záverečnej tretine, kedy sa tlak červených krídel ešte vystupňoval, domáci ubránili jednogólové vedenie. Kopecký strávil na ľad viac ako 14 minút a okrem gólu si pripísal do štatistík aj jeden plusový bod.

Florida porazila na vlastnom ľade Atlantu. V drese domácich sa predstavil len jediný Slovák. Branislav Mezei bol na ľade pri druhom góle Floridy a aj preto si vylepšil štatistiky o ďalší plusový bod. Slovenský obranca si v druhej tretine odsedel sedem minútový trest (2+5) za faul a bitku s hosťujúcim Boultonom.

Okrem spomínaných slovenských hráčov sa vo včerajších zápasoch NHL ešte predstavili Milan Jurčina za Washinghton proti Bostonu a Andrej Meszároš za Ottawu proti Caroline. Obidvaja vyšli bodovo naprázdno, ale veselší bol určite obranca Washingtonu, keď jeho tím porazil Boston v samostatných nájazdoch. Ottawa vyšla po vysokej prehre 1:5 v Caroline bodovo naprázdno.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa(PIT) 18:06 1 1 2 +2 2 0
Andrej Meszároš(OTT) 18:02 0 0 0 -2 0 0
Milan Jurčina(WAS) 14:13 0 0 0 0 0 6
Tomáš Kopecký(DET) 14:21 1 0 1 +1 7 0
Branisla Mezei(FLO) 9:59 0 0 0 +1 0 7




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies