Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Budaj prvou hviezdou duelu s čistým kontom

V desiatich štvrtkových zápasoch NHL hrala štvorica Slovákov. Ani jeden nebodoval, ale všetci zvíťazili. Peter Budaj vychytal štvrté čisté konto v sezóne a stal sa prvou hviezdou duelu. Jaromír Jágr zaznamenal svoj 1 888. bod kariéry.

Budaj vynuloval Nashville ako prvá hviezda duelu

Peter Budaj zareagoval na predošlé dve prehry najlepšie ako mohol. Zastavil všetkých 28 striel hráčov Nashville a doviedol Los Angeles k víťazstvu 4:0. Vychytal už štvrté čisté konto v sezóne, druhé za šesť dní a 15. v kariére. Stal sa prvou hviezdou zápasu. Spolu osem hráčov si pripísalo bod, pre Anžeho Kopitara bol 700. v NHL. Všetky nazbieral v drese Kings, čo dokázal ako šiesty hráč klubovej histórie. Otvárací a zároveň víťazný gól strelil už v siedmej minúte Nic Shore (2), v tretej tretine sa k nemu pridali Nic Dowd (4), Jeff Carter (17) a Devin Setoguchi (4). Všetci prekonali Pekku Rinneho z 25 striel. Slovenský krídelník Marián Gáborík ho strelecky ohrozil raz počas 14 a pol minúty v akcii. Zaznamenal aj plusový bod a bodyček. Kalifornský tím si zlepšil bilanciu na deväťzápasovom tripe na 3-2-1. Do akcie sa mu po dvoch dueloch vrátil Dustin Brown. Predators ukončili krátku sériu dvoch výhier.

Hviezdy duelu: 1. P. Budaj, 2. J. Carter (obaja LAK), 3. K. Fiala (NSH)

Jágr prekonal Messiera, Florida však podľahla Bostonu

Jaromír Jágr asistoval pri jedinom góle Floridy pri domácej prehre 1:3 s Bostonom. Mal však cenu zlata, pretože to bol jeho 1 888. bod kariéry, ktorý ho osamostatnil na druhom mieste historickej produktivity NHL. Potreboval naň o 93 zápasov menej ako už druhý Mark Messier. O triumfe Bruins rozhodli dva góly za tri minúty v úvode druhej tretiny. Strelili ich Frank Vatrano (1) a Patrice Bergeron (5), ktorého presilovkový zásah bol víťazný. Pri oboch asistoval Torey Krug, David Backes (8) upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Tuukka Rask pomohol k druhej výhre v posledných troch dueloch 29 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Aleksander Barkov (9) za stavu 2:0. James Reimer kryl 30 striel, ale Panthers prehrali s Bruins aj tretí zápas v sezóne. Slovenský obranca Zdeno Chára na neho vystrelil dvakrát počas 24 a pol minúty na ľade. Ako najvyťaženejší hráč duelu si pripísal aj bodyček, tri bloky a menší trest za hákovanie.

Článok pokračuje pod reklamou

Jágrov 1 888. bod kariéry:

Hviezdy duelu: 1. T. Krug (BOS), 2. J. Jágr (FLA), 3. T. Rask (BOS)

Ehlers zariadil triumf Winnipegu vo Vancouveri

Nikolaj Ehlers (9) strelil dva góly, vrátane víťazného a pridal asistenciu, čím zariadil víťazstvo Winnipegu 4:1 na ľade Vancouveru. Vrátil mu tak rovnakú prehru spred dvoch dní. Po prvej tretine domáci viedli 1:0 zásluhou Markusa Granlunda (7), no Patrik Laine (19) v druhej časti hry vyrovnal a potom prišli chvíle Ehlersa. Druhý gól vsietil v presilovej hre. Bryan Little (5) spečatil tretiu výhru Jets v posledných štyroch dueloch, Michael Hutchinson k nej prispel 22 zákrokmi. Ryan Miller čelil 25 strelám. Ani jedna nebola z hokejky slovenského mladíka Marka Daňa, ktorý odohral rovných desať minút so štyrmi bodyčekmi. Nikto ich v zápase nerozdal viac. Kapitán Canucks Henrik Sedin hral vo svojom 1200. zápase NHL.

Hviezdy duelu: 1. N. Ehlers, 2. P. Laine, 3. T. Enström (všetci WPG)

Toronto deklasovalo Colorado, Andersen s čistým kontom

Frederik Andersen zaknihoval prvý shutout v sezóne i v drese Toronta, ktoré doviedol k hladkej výhre 6:0 na ľade Colorada. Rozhodol o nej úvodný gól Austona Matthewsa (16). Po ňom skórovali Connor Brown (5) v presilovej hre, dvojbodový James van Riemsdyk (12), Frederik Gauthier (1) a dvojgólový Nazem Kadri (13), druhýkrát v presilovke. Gauthier strelil svoj prvý gól v NHL. Vyhnal ním z brány Avalanche Semiona Varlamova, ktorý inkasoval päťkrát z 18 striel. Calvin Pickard dostal ešte jeden gól z 13 striel. Ani jeden z nich nezabránil piatej prehre denverského tímu v sérii. Maple Leafs vyhrali druhý zápas z ostatných troch.

Andersenove najlepšie zákroky:

Hviezdy duelu: 1. F. Andersen, 2. N. Kadri, 3. J. van Riemsdyk (všetci TOR)

Carolina opäť porazila Buffalo

Jeff Skinner (13) a Justin Faulk (6) sa postarali o dva dôležité góly, Cam Ward zneškodnil 22 striel a Carolina porazila Buffalo 3:1. Tretí gól pridal Sebastian Aho (6) počas súperovej hry bez brankára. O jediný gól Sabres sa postaral Johan Larsson (6), kým Robin Lehner urobil 31 zákrokov. Jeho tím prehral tretí zápas po sebe, pričom Hurricanes podľahol po druhý raz za ostatných šesť dní. Carolina vyhrala v Buffale po prvýkrát od januára 2014 (štyri zápasy).

Hviezdy duelu: 1. J. Skinner (CAR), 2. J. Faulk (CAR), 3. S. Reinhart (BUF)

Devils ukončili sériu prehier výhrou nad Flyers

Cory Schneider potreboval len 16 zásahov, aby vychytal svoju prvú nulu v tejto sezóne. Doviedol s ňou New Jersey k cennej výhre 4:0 nad Philadelphiou, ktorou si Devils ukončili sedem zápasov trvajúcu sériu prehier. K prvej výhre od 6. decembra viedli góly P.A. Parenteaua (8), Milesa Wooda (4), Adama Henriqua (8) a Kylea Palmieriho (5). V bráne Flyers stál spočiatku Steve Mason, ktorý inkasoval dva góly z ôsmich striel. Následne ho nahradil Anthony Stolarz, ktorý urobil 12 zákrokov. Mason mal možno zdravotné problémy. Určite ich mal Michael Raffl, ktorý opustil zápas predčasne a pre zranenie dolnej časti tela si nezahrá jeden až dva týždne. Philadelphia po desaťzápasovej víťaznej sérii prehrala tri zápasy zo štyroch.

Hviezdy duelu: 1. C. Schneider, 2. P. Parenteau, 3. A. Henrique (všetci NJD)

Columbus zdolal aj šampióna, Hartnell s hetrikom

Scott Hartnell (8) zaznamenal vo skvelej atmosfére Nationwide Arény svoj deviaty hetrik v kariére a Columbus strelil štyri góly v divokej tretej tretine, tri v rozmedzí 51 sekúnd, aby doprial debakel 7:1 úradujúcemu šampiónovi. K výhre nad Pittsburghom prispeli gólmi aj Cam Atkinson (15), William Karlsson (5), Brandon Saad (12) a Boone Jenner (6). Sergej Bobrovskij urobil 25 zákrokov a Blue Jackets sa vďaka 11. výhre po sebe dostali do čela Metropolitnej divízie i celej ligy. Jediný gól Penguins vsietil najlepší strelec súťaže Sidney Crosby (23). Matthew Murray opustil duel s 21 zákrokmi a jeho tím nebodoval po prvýkrát v ostatných 11 zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. S. Hartnell, 2. B. Saad, 3. D. Savard (všetci CBJ)

Wild porazili Habs a vyhrali deviaty zápas po sebe

Eric Staal (11) skóroval počas oslabenia a v tretej tretine prelomil nerozhodný stav, aby Minnesota porazila Montreal 4:2 a vyrovnala si klubový rekord z roku 2007 s deviatou výhrou po sebe. Jordan Schroeder (1) a Jared Spurgeon (2) skórovali predtým, ako Jason Zucker pridal poistku do prázdnej brány. Max Pacioretty (14) a Artturi Lehkonen (7) sa postarali o góly Canadiens. V zápase sa stretli dvaja z najlepších brankárov NHL. Devan Dubnyk vyhral nad Careym Priceom aj súboj v počte zákrokov. Canadiens totiž prestrieľali Wild 34:27. V zápase hrali bez obrancu Alexeja Jemelina, ktorý bol pri narodení svojho tretieho dieťaťa.

Hviezdy duelu: 1. M. Granlund (MIN), 2. E. Staal (MIN), 3. J. Petry (MTL)

Hoffmanov gól rozhodol o výhre Sens nad Ducks

Mike Hoffman (10) využil presilovku v poslednej minúte predĺženia a Ottawa sa vďaka tomu tešila z domáceho víťazstva 2:1 nad Anaheimom. V normálnej hracej dobe sa presadil Ryan Dzingel (8), zatiaľ čo Mike Condon zastavil 24 striel. Ako jediný na neho našiel recept Jakob Silfverberg (9), ktorý na konci druhej tretiny vyrovnával stav na 1:1. John Gibson urobil 16 zákrokov a v druhej polovici tretej tretiny v bráne len odpočíval – nečelil ani jednej strele. Kalifornský tím ukončil šesťzápasový trip s bilanciou 2-3-1.

Hoffmanov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman, 2. R. Dzingel, 3. M. Condon (všetci OTT)

Tampa Bay otočila zápas so St. Louis

St. Louis viedlo po prvej tretine zápasu v Tampe Bay 2:0, ale domáci potom strelili päť gólov v sérii a zvíťazili 5:2. Náskok Blues vybudovali David Perron (9) svojím 150. gólom v NHL a Wade Megan (1), ktorý skóroval pri ligovom debute z prvej strely. Andrej Vasilevskij už zvyšných 21 striel chytil a doviedol Lightning k druhej výhre po sebe. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili Brian Boyle (8) v presilovej hre, Michael Bournival (1), Alex Killorn (11) a dvakrát Jonathan Drouin (10), ktorý pridal aj asistenciu. Druhý gól strelil do prázdnej brány. Bournival skóroval prvýkrát od 24. februára 2015. Valtteri Filppula a Anton Stralman dvakrát asistovali, Victor Hedman trikrát. Všetky góly inkasoval Jake Allen z 31 striel. V 59. minúte sa pri zákroku zranil a nahradil ho Carter Hutton, ktorý nečelil už ani jednej strele. Blues prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. A. Killorn, 2. B. Boyle, 3. M. Bournival (všetci TBL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 28/28 (100 %)
M. Daňo (WPG) 10:00 0 0 0 0 0 0 4
Z. Chára (BOS) 24:26 0 0 0 0 2 2 1
M. Gáborík (LAK) 14:37 0 0 0 +1 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies