Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Reprezentácia

Martin Štajnoch: Budeme sa snažiť urobiť čo najlepší výsledok

Pred blížiacimi sa Majstrovstvami sveta hráčov do 18 rokov sa nám podarilo vyspovedať nádejného reprezentačného obrancu Martina Štajnocha.

1.) Martin, v 17. rokoch si dostal príležitosť v seniorskom mužstve Prievidze, chytil si sa a patril si medzi najlepších obrancov tímu. Nemal si obavy, že ti bude nejaký ten čas trvať, kým sa adaptuješ medzi seniormi? (predsa len krok od juniorov, v tvojom prípade dokonca dorastencov, k mužom je ten najťažší). A ako by si zhodnotil svoje vystúpenie v MŠHK v uplynulej sezóne?
Samozrejme, skok to bol veľký, no adaptoval som sa vcelku rýchlo. Moje vystúpenie v MŠHK bolo pre mňa hlavne veľkou školou. Tých 27 zápasov, ktoré som odohral aj s play-off mi dalo strašne veľa. Ako 17-ročný som videl v kabíne aj na ľade o čom je mužský hokej. Dostal som šancu sa presadiť, ale poďakovať by som sa chcel hlavne p. trénerovi Uličnému, že mi veril a dal mi priestor popri takých skúsených obrancoch.

2.) Určite sú aj veci (slabšie stránky), ktoré by si rád v budúcnosti vylepšil?
Samozrejme ako každý mladý hokejista v mojom veku, mám čo zlepšovať. Mojim cieľom je popracovať na nedostatkoch a byť prínosom pre mužstvo.

3.) Svoj premiérový gól medzi mužmi si strelil v sam. nájazde v decembri v Piešťanoch excelentným blafákom, ktorý si neúspešne skúšal aj o mesiac neskôr v samostatných nájazdoch proti Ružinovu. Odpozoroval si ho alebo...?
Predtým v nižších kategóriách som vždy strieľal hore, ale u mužov sú už kvalitní brankári a je to podstatne ťažšie, tak som sa preorientoval na „blafák“. K tomu gólu - to je vždy 50 na 50, či sa to podarí - prvýkrát mi to vyšlo a druhý som už chcel streliť do prázdnej brány, ale ušlo mi to. Je to o šťastí.

4.) V sezóne 2007/08 si hral okrem seniorského tímu aj za dorast a juniorku Prievidze. Nebolo to na Teba moc? Ako si to zvládal?
Sezóna bola pre mňa náročná a hlavne nebola kľudná, mal som pár zranení. A preto bolo ťažké skĺbiť hokej, školu a regeneráciu. Vytvorenie pohody nebolo práve najľahšie. Ale zvládol som to a som spokojný.

5.) Hoci sezóna pre Prievidzu už skončila, o dva týždne sa hrajú MS 18-ročných v Rusku. Keďže si sa zúčastnil viacerých reprezentačných zrazov, budeš Slovensko reprezentovať aj v polovici apríla?
Áno, budem! Tréner nám včera (v piatok) po tréningu oznámil konečnú nomináciu na MS 18. Som veľmi rád ,že som dostal dôveru od trénerov a mojím hlavným cieľom bude podať čo najlepšie výkony, pomôcť mužstvu k víťazstvám a nesklamať.

6.) Na čo sa na svetovom šampionáte najviac tešíš a na čo najmenej (napr. zima, aklimatizácia, časové pásma...)?
Teším sa hlavne na tú „pravú“ hokejovú atmosféru. Budú to moje prvé majstrovstvá sveta. Všetko to budú veľké zážitky. A zima? Tej sa neobávam . My ideme hrať hlavne hokej a na štadiónoch je väčšinou zima :D.

7.) V príprave na MS Slovensko 18 dvakrát prehralo s rovesníkmi z Česka - účastníka iba B kategórie, pričom Slovensko hrá o kategóriu vyššie. Čo sa podľa Teba bude dať po turnaji považovať za úspech? Resp. aké ciele má SR 18?
Mužstvo má vždy tie najvyššie ciele. Budeme sa snažiť urobiť čo najlepší výsledok pre slovenský hokej. A k príprave s Čechmi? V zápasoch sme mali dosť šancí, no premenili sme len niekoľko / gól sa podarilo dať aj mne /. Súper nás trestal v oslabeniach . Myslím, že sme sa poučili a oslabení už bude menej.

8.) V základnej skupine sa postupne stretnete s Ruskom, Dánskom, Nemeckom a Kanadou. S ktorým tímom sa dá očakávať "ľahký" zápas a ktoré mužstvo by si pasoval do role favorita skupiny?
Ľahký nebude ani jeden zápas, budeme pristupovať ku každému stretnutiu rovnako. Favoritmi skupiny sú určite Rusko a Kanada, ale my sa im to budeme snažiť znepríjemniť.

9.) Vieš už momentálne, ako bude vyzerať tvoja najbližšia hokejová budúcnosť? -> budúca sezóna, kde budeš hrať?
Ešte neviem, teraz nad tým ani nerozmýšľam.. Mojou prioritou je momentálne svetový šampionát do 18 rokov. Chcem dokázať, že moje hokejové schopnosti sú pre reprezentáciu prínosom a taktiež byť oporou pre reprezentačných trénerov. Čo bude potom, nechám po majstrovstvách.

10.) Prakticky si len na začiatku seniorskej kariéry. Čaká Ťa ešte veľa hokejových rokov, počas ktorých máš určite veľa cieľov, ktoré by si si chcel v hokeji splniť... (ak uvedieš okrem iného napríklad aj, že by si chcel hrať v NHL, tak napíš prosím aj tím a prečo práve tam - teda ak máš vysnívané mužstvo)
Dúfajme, že sa presadím a moja kariéra sa bude uberať správnym smerom. Čo sa týka snov, tých mám viac. Sú veci, ktoré by som si chcel v živote splniť. Ale teraz na to nemyslím, uvidíme, čo prinesie čas.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies