Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Sumáre

Chára skóroval, Budaj vychytal výhru

V ôsmich pondelkových zápasoch NHL sa predstavili piati Slováci. Peter Budaj vychytal svoje prvé víťazstvo v drese Tampy, Zdeno Chára skóroval pri výhre Bostonu. Do akcie sa vrátil aj Peter Cehlárik. Jaccob Slavin a Brad Marchand zaznamenali hetrik.

Marchand hetrikom zariadil triumf Bruins, skóroval aj Chára

Brad Marchand (35) zaznamenal svoj druhý hetrik v NHL, ktorým v tretej tretine zariadil triumf Bostonu 6:3 vo Vancouveri. Domáci viedli po dvoch tretinách 3:2, ale Marchand po necelej minúte tretej časti hry vyrovnal v presilovke a v 53. minúte strelil víťazný gól. Hetrik zavŕšil do prázdnej brány, pridal k nemu aj asistenciu. K tretej výhre Bruins po sebe prispeli gólmi aj dvojbodový David Backes (14), David Krejčí (19) a kapitán Zdeno Chára (7), ktorý vyrovnával stav na 2:2. Okrem siedmeho gólu v sezóne si pripísal tri plusové body, štyri strely a dva bodyčeky ako najvyťažovanejší hráč tímu s časom 21:07. Jeho krajan Peter Cehlárik sa po dvoch zápasoch na tribúne vrátil do akcie, no odohral len vyše šesť minút vo štvrtom útoku s jedným bodyčekom a prehraným vhadzaovaním. David Pastrňák a Patrice Bergeron získali po dve prihrávky, kým Tuukka Rask predviedol 26 zákrokov a vyhral svoj 200. zápas v NHL. Prekonali ho v ňom dvojgólový Markus Granlund (19) a Alex Edler (4). Obaja Sedinovci dvakrát asistovali a Ryan Miller chytil 37 striel. Nezabránil však štvrtej prehre Canucks v sérii. Boston odštartoval štvorzápasový výjazd.

Chárov 7. gól sezóny:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. M. Granlund (VAN), 3. P. Bergeron (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Budaj doviedol Lightning k výhre nad Rangers

Slovenský brankár Peter Budaj dostal po druhýkrát od výmeny šancu zachytať si za Tampu Bay. V pondelok predviedol 26 zákrokov, s ktorými doviedol svoj nový tím k víťazstvu 3:2 nad Rangers, jeho prvému v modro-bielom drese. Podieľal na ňom mal aj Brayden Point (11), ktorý svoje 21. narodeniny oslávil dvoma gólmi, vrátane víťazného z 54. minúty. „Párkrát som už hral na moje narodeniny, ale nikdy sa to ani len nepriblížilo k tomuto. Bolo to úžasné,“ skonštatoval pre AP. Do čierneho sa trafil aj Gabriel Dumont (2) a Nikita Kučerov zaznamenal dve asistencie, aby Lightning vyhrali tretí duel po sebe. V zápase sme videli aj Vladislava Namestnikova, ktorý si však pri návrate obnovil zranenie dolnej časti tela. O góly New Yorku sa postarali Steven Kampfer (1) a Michael Grabner (27), zatiaľ čo Antti Raanta urobil 13 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. B. Point (TBL), 2. N. Kučerov (TBL), 3. M. Grabner (NYR)

Nealov gól z predĺženia rozhodol o výhre nad Jets

Zápas zvratov zavŕšil víťaznou radosťou Nashville, ktorý porazil Winnipeg 5:4 po predĺžení. V ňom využil presilovú hru James Neal (20). Predators v zápase prehrávali 0:2, ale Austin Watson (5), Mike Fisher (17) a Filip Forsberg (28) stav otočili. Následne však opäť víťazný tím zaostával o gól predtým, ako Ryan Johansen (12) vynútil predĺženie. Johansen zaznamenal aj asistenciu, dve si pripísali Viktor Arvidsson a Roman Josi. K druhej výhre po sebe prispel aj Pekka Rinne, ktorý sa prezentoval 30 zákrokmi. Jets prehrali štvrtý duel po sebe a Marko Daňo, ktorý odohral osem minút, nebodoval. V závere zápas opustil so zranením. Z jeho spoluhráčov skórovali Blake Wheeler (21), Dustin Byfuglien (11), Patrik Laine (33) a Joel Armia (8), kým Connor Hellebuyck zastavil 37 striel. Nikolaj Ehlers a Bryan Little si pripísali po dve asistencie. Zápas mohol mať opačného víťaza, ak by v nadstavenom čase využil ponúknutú šancu Laine.

Nealov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Neal, 2. R. Johansen, 3. F. Forsberg (všetci NSH)

Blues si v Los Angeles predĺžili víťaznú sériu

Jake Allen zastavil 38 striel, vrátane všetkých 21 v druhej tretine a doviedol St. Louis k víťazstvu 3:1 v Los Angeles. Znamenalo predĺženie jeho úspešnej série na päť zápasov. Postarali sa oň David Perron (14), Magnus Pääjärvi (5) a dvojbodový Alexander Steen (14). Pääjärvi strelil rozdielový gól 70 sekúnd po začiatku tretej tretiny v presilovej hre, Alex Pietrangelo dvakrát asistoval. Jediný gól domácich zaznamenal Dustin Brown (11), ktorý v 58. minúte znižoval stav na 1:2. Steen však potom trafil prázdnu bránu. V nej stál Jonathan Quick, ktorý sa prezentoval 23 zákrokmi. Slovenský krídelník Marián Gáborík tentoraz nebodoval a počas 13 minút v akcii si pripísal len dva menšie tresty za sekanie a hru vysokou hokejkou. Kings ukončili krátku sériu dvoch výhier. Blues majú pred nimi náskok piatich bodov na pozícii druhej divokej karty v Západnej konferencii. Do akcie sa im vrátili Paul Stastny s Coltonom Paraykom, ale zranil sa Dmitrij Jaškin.

Hviezdy duelu: 1. J. Allen, 2. J. Bouwmeester, 3. D. Perron (všetci STL)

Blue Jackets si vytvorili nové klubové rekordy

Cam Atkinson (32) skóroval dvakrát, Brandon Dubinsky (10) strelil víťazný gól a Columbus porazil Philadelphiu 5:3, aby si vytvoril nové klubové rekordy v počte víťazstiev i bodov v jednej sezóne. Zach Werenski (10) a Sam Gagner (18) sa tiež presadili za Blue Jackets, ktorí majú po pondelku na konte 44 výhier a 94 bodov. „Je to skvelé pre ľudí a pre médiá, ale my sa pozeráme na iné veci. Už teraz myslíme na ďalší zápas a snažíme sa zlepšiť. Svoje meno si nerobíte bilanciou v základnej časti,“ poznamenal tréner John Tortorella pre AP. Sergej Bobrovskij čelil 26 strelám, z ktorých ho prekonali dvakrát Travis Konecny (10) a raz Brayden Schenn (20). Steve Mason opustil duel s 24 zákrokmi a Flyers s treťou prehrou po sebe.

Hviezdy duelu: 1. Z. Werenski (CBJ), 2. T. Konecny (PHI), 3. B. Dubinsky (CBJ)

Hurricanes strelili Islanders osem gólov, Slavin skončil s hetrikom

Po dlhom deväťzápasovom výjazde sa chceli Islanders vrátiť domov veľkým štýlom. Nakoniec však v zápase proti Hurricanes utŕžili veľkú porážku. Jaccob Slavin (5) zaknihoval hetrik a asistenciu, Justin Faulk (14) a Jeff Skinner (23) strelili po dva góly a do čierneho sa trafil aj Joakim Nordström (4), aby hostia uspeli pomerom 8:4. Obaja domáci brankári inkasovali po štyri góly. J-F Berube z 20 striel, Thomas Greiss následne z 13. Štyrikrát kapituloval aj Cam Ward, ktorého z 27 striel pokorili Ryan Strome (13), Stephen Gionta (1), Calvin de Haan (5) a Joshua Ho-Sang (2). Islanders prišli o 11-zápasovú bodovú sériu na domácom ľade.

Štyri góly Hurricanes za 5 minút:

Hviezdy duelu: 1. J. Slavin, 2. J. Skinner, 3. J. Faulk (všetci CAR)

Calgary nezastavil ani obhajca, vyrovnalo klubový rekord

Rozbehnuté Calgary privítalo Pittsburgh a aj keď po prvej tretine prehrávalo 1:2, napokon sa tešilo z výhry 4:3. Tá bola pre kanadský tím už desiatou v sérii, čím vyrovnalo rekord organizácie zo sezóny 1978/79. Bodovú sériu si predĺžilo na 12 duelov a len jeden mu chýba na klubový rekord z roku 1988. Rozhodol o tom jediný úspešný samostatný nájazd Krisa Versteega hneď v prvej sérii. Brian Elliott zastavil pokusy Sidneyho Crosbyho, Jevgenija Malkina aj Phila Kessela a 32 striel v riadnom hracom čase. Crosby (35) vynútil predĺženie v 57. minúte, Malkin (33) využil presilovku a Conor Sheary (20) otvoril skóre duelu. Crosby so Shearym pridali po asistencii a Marc-Andre Fleury kryl 27 striel. Náskok obhajcu titulu dvakrát zmazali Deryk Engelland (4) a Dennis Wideman (4), do vedenia 3:2 ich poslal Johnny Gaudreau (15) v presilovej hre. Versteeg zaznamenal aj dve asistencie, rovnako ako hosťujúci Jake Guentzel. Penguins ukončili sériu piatich triumfov a prišli aj o Marka Streita pre zranenie. Ron Hainsey odohral svoj 900. zápas v NHL.

Versteegov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau (CGY), 2. C. Sheary (PIT), 3. D. Engelland (CGY)

Smith vynuloval Colorado a vytvoril rekord Coyotes

Mike Smith zastavil všetkých 22 striel najslabšieho tímu v lige pri svojom treťom čistom konte v sezóne a 33. v kariére. Zároveň bolo 22. v drese Arizony, čím stanovil nový klubový rekord. V záverečnej minúte duelu vychytal aj veľkú šancu Nathana MacKinnona na vyrovnanie a doviedol Coyotes k výhre 1:0 nad Coloradom, druhej po sebe a štvrtej v ostatných šiestich domácich zápasoch. Rozhodol o nej presný zásah Brendana Perliniho (13) z 24. minúty. Skóroval v treťom dueli po sebe. Calvin Pickard inak chytil 34 striel, ale nezabránil 14. prehre v posledných 18 zápasoch. Avalanche boli vynulovaní už 12-krát v sezóne, viac ako žiaden iný tím v lige.

Perliniho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Smith, 2. B, Perlini, 3. T. Rieder (všetci ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (TBL) 26/28 (92,9 %) - - - - - - -
M. Daňo (WPG) 8:07 0 0 0 0 0 0 1
M. Gáborík (LAK) 13:05 0 0 0 0 4 0 0
Z. Chára (BOS) 21:07 1 0 1 +3 0 4 2
P. Cehlárik (BOS) 6:11 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies