Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Sumáre

Víťazstvo a skoro 40 zákrokov. Taký bol návrat Haláka do NHL

V piatok sa v NHL odohrali štyri zápasy a v dvoch z nich malo zastúpenie aj Slovensko. Tomáš Tatar nebodoval a netešil sa z výhry. Z nej však mal radosť Jaroslav Halák, ktorý sa vrátil do brány Islanders.

Halák doviedol Islanders k výhre nad Penguins

Slovenský brankár Jaroslav Halák pridal ruku k dielu a doviedol Islanders k dôležitej výhre 4:3 nad Pittsburghom v boji o play-off. Halák vo svojom prvom zápase NHL od 29. decembra urobil 37 zákrokov a ďalšie dva si pripísal v samostatných nájazdoch. V nich o výhre rozhodol kapitán John Tavares. V normálnej hracej dobe skórovali Brock Nelson (17), Anders Lee (28) a Casey Cizikas (8). Tavares si pripísal dve asistencie, vrátane 300. v kariére. Newyorský tím sa posunul na pozíciu druhej divokej karty Východnej konferencie. Momentálne ma rovnaký počet bodov ako Boston (82), ale má zápas k dobru. Haláka prekonali Cameron Gaunce (1), Sidney Crosby (42) a Matt Cullen (11), zatiaľ čo Marc-Andre Fleury opustil duel so 43 zákrokmi. V prvej tretine ho dokonca až trikrát podržala bránková konštrukcia. Penguins prehrali druhý zápas po sebe. „Bol to ťažký zápas a myslím si, že sme sa v ňom snažili bojovať. Islanders sú dobrým tímom a momentálne hrajú naozaj dobre,“ poznamenal pre AP tréner Penguins Mike Sullivan.

Víťazný nájazd Tavaresa:

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (NYI), 2. B. Nelson (NYI), 3. C. Gaunce (PIT)

Článok pokračuje pod reklamou

Kučerov rozhodol o výhre Tampy nad Detroitom

Nikita Kučerov (38) sa stal opäť hrdinom Tampy Bay. Tentokrát vďaka víťaznému gólu, ktorý strelil minútu a pol pred koncom predĺženia a prihrávke na vyrovnávajúci gól Ondřeja Paláta (15). Gólom rozhodol o výhre 2:1 nad Detroitom, ku ktorej viedlo aj 29 zákrokov Andreja Vasilevskyho. Na neho našiel recept len Henrik Zetterberg (16). Slovenský útočník Tomáš Tatar neuspel ani raz z dvoch príležitostí a zápas opúšťal bez bodového zisku. Odohral v ňom 20 minút a 38 sekúnd, počas ktorých si pripísal aj dve trestné minúty za nedovolené bránenie v hre. Petr Mrázek urobil 30 zákrokov. Detroit bodoval vo štvrtom z ostatných piatich zápasov, ale tréner s výkonom mužstva spokojný nebol. Jona Coopera z Tampy tešilo najmä to, že Lightning dokázali vyhrať oba zápasy v priebehu dvoch dní a priblížili sa na rozdiel jedného bodu k poslednej postupovej pozícii vo Východnej konferencii. „Hrať druhý zápas v priebehu dvoch dní, prehrávať v tretej tretine a nakoniec vydrieť výhru... som na svojich hráčov hrdý,“ skonštatoval pre AP.

Kučerov rozhoduje zápas v nadstavenom čase:

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov (TBL), 2. H. Zetterberg (DET), 3. O. Palát (TBL)

Cracknellov hetrik bol základom víťazstva Stars nad Sharks

Adam Cracknell (10) dosiahol svoj prvý hetrik v kariére a Dallas porazil San Jose pomerom 6:1, aby podčiarkol trápenie kalifornského tímu, ktorý si pripísal piatu prehru po sebe. Jason Spezza nazbieral tri asistencie a do čierneho sa trafili Brett Ritchie (14), Jamie Benn (25) a John Klingberg (12). Kari Lehtonen urobil 20 zákrokov štyri dni po tom, čo Sharks vynuloval. Tentokrát ho v druhej tretine prekonal Joe Thornton (7). Aaron Dell opustil duel s 23 zákrokmi. Sharks sa aj napriek sérii prehier udržiavajú na prvom mieste Pacifickej divízie, ale Anaheim sa im v piatok bodovo vyrovnal. „Musíme sa z tohto dostať. Pracovali sme tvrdo počas 70 zápasov, aby sme sa dostali do takejto dobrej pozície. Musíme sa len vrátiť späť na trať,“ povedal tréner Peter DeBoer pre AP.

Hviezdy duelu: 1. A. Cracknell, 2. J. Spezza, 3. E. Lindell (všetci DAL)

Ducks sa výhrou nad Jets vyrovnali Sharks

Anaheim v piatok privítal Winnipeg, ktorý porazil pomerom 3:1, aby si treťou výhrou po sebe vylepšil šance na zisk piateho divízneho titulu v sérii. Víťazný gól strelil Andrew Cogliano (15) v závere druhej tretiny. Strelecky sa presadili aj Corey Perry (15) a dvojbodový Jakob Silfverberg (21), ktorý uzavrel skóre duelu strelou do prázdnej brány. Jonathan Bernier urobil 17 zákrokov a jediný gól inkasoval počas oslabenia, keď na neho našiel recept Josh Morrissey (6). Michael Hutchinson mal viac práce, keď čelil 34 strelám. Marko Daňo pre poranenie opäť nehral a Jets chýbal aj Dustin Byfuglien, ktorý utrpel zranenie pri kolízii s Jeffom Carterom vo štvrtkovom zápase proti Kings.

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier (ANA), 2. M. Hutchinson (WPG), 3. C. Perry (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYI) 37/40 (92,5%) - - - - - - -
T. Tatar (DET) 20:38 0 0 0 0 2 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Poznáme finalistov Jack Adams Award. Sú len zo Západnej konferencieV OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies