Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Slováci v NHL

Uvidíme na drese diablov meno Satan? Hossa v hľadáčiku Canucks

Už o necelý týždeň nás čaká to, na čo sa počas leta najviac tešíme. Čaká na 1. júl, dátum, ktorý každoročne otvára trh s voľnými hráčmi. O služby Hossu, Demitru či Šatana prejavilo záujem už viacero mužstiev.

Tento rok sa môže stať 5 slovenských hráčov neobmedzeným voľnými hráčmi. Už teraz sa špekuluje o budúcom zamestnávateľovi u väčšiny z nich. Najväčšie ticho je u obrancu Branislava Mezeia, ktorý nemá za sebou práva najvydarenejšiu sezónu v drese Floridy, ktorá už dopredu avizovala, že sa so slovenským obrancom zrejme na kontrakte nedohodne.

Útočník Ladislav Nagy podpísal počas minulého leta, ako neobmedzený voľný hráč, zmluvu s Los Angeles Kings. Sezóna mu nevyšla podľa predstáv a nedokázal ukázať svoj potenciál naplno. Tento talentovaný krídelník zrejme nedostane taký plat, aký poberal v minulom roku, ale záujem o jeho služby v NHL pravdepodobne bude. Nedávno sa hovorilo, že by sa hodil do zostavy Pittsburghu a možno by mohol skončiť v Edmontone. Každopádne, ak získa plat 3,75 milióna USD, tak má skvelého agenta.

Marián Hossa je hráčom, ktorý by mal byť tým najžiadanejším počas tohto leta. Slovenský útočník, ktorý sa s Pittsburghom dostal až do finále Stanley Cupu, už pred pár dňami oznámil, že vyskúša trh s voľnými hráčmi. Nie je však vylúčene, že by sa nemohol vrátiť späť do Pittsburghu. Záujem o jeho služby prejavil Boston, no je viac mužstiev, v ktorých by mohol napokon skončiť – Montreal, San Jose, Chicago, NY Rangers či Edmonton. Bruins, Rangers a Blackhawks už avizovali, že Hossovi ponúknu zmluvu.

Dnes v noci sa v zámorí objavila správa, že o jeho služby má vážny záujem aj Vancouver. Canucks by boli ochotní ponúknuť 5-ročný kontrakt, ktorý by Hossovi zabezpečil ročný príjem vo výške 8 miliónov USD. Radia sa tak medzi TOP favoritov v „boji“ o Mariána Hossu.

Keď Miroslav Šatan prišiel do NHL, veľa ľudí s rešpektom sledovalo jeho meno na drese. Bez diakritiky dostaneme slovo „Satan“, ktoré má v zámorí rovnaký význam ako v našich zemepisných šírkach. Keď si pri ňom predstavíme chvostík, rohy a vidly už nám chýba len dres New Jersey. A práve Devils už prejavili záujem o jeho služby. Ak by si ich Šatan vybral, nemal by problém ani so sťahovaním... Ďalším tímom, o ktorom sa už hovorilo, je Dallas. Aj pri Miroslavovi však platí, že by jeho plat mal klesnúť.

Pavol Demitra patrí rovnako medzi tých žiadanejších hráčov na trhu. V Minnesote nemal dosť priestoru na svoje ofenzívne zručnosti, ktoré prezentoval najmä v Los Angeles či St. Louis. Minnesota už avizovala, že sa zrejme rozhodne pre Rolstona a tým pádom sa dvere pre Slováka zatvoria. Demitra už pokukuje po iných alternatívach aj za tú cenu, že opusti svojho kamaráta Mariána Gáboríka. V hre sú Vancouver, Tampa Bay, Dallas či Florida. Cnucks sa v doterajšom priebehu javia ako najväčší adept na zisk Pavla Demitru.

Marián Hossa je najžiadanejším neobmedzeným voľným hráčom
Slovenský útočník Marián Hossa je najžiadanejším neobmedzeným voľným hráčom. Trenčiansky odchovanec je väčšinou médií či odborníkov pasovaný za najväčšiu rybu na trhu. Medzi špičkou sa zo Slovákov objavili aj Pavol Demitra, Miroslav Šatan a Ladislav Nagy. Z ostatných hráčov kanadsko-americkej NHL patria k elite Mats Sundin, Joe Sakic, Brian Campbell, Jaromír Jágr, Kristian Hhuselius, Cristobal Huet, Jose Theodore, Markus Naslund, Peter Forsberg, Brendan Shanahan, Olaf Kolzig, Wade Redden a Brian Rolston.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyDôvod na obavy: Je na tom hviezdny Matthews horšie, ako tím hovorí? NHL naživo: Dallas vo vedení? Koniec pre kráľov?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies