Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
«

Správy z NHL

Streit sa vracia do Montrealu

Tím Montreal Canadiens si v utorok upísal voľného hráča Marka Streita na jeden rok. Úradujúci šampión NHL zarobí po návrate do metropoly Quebecu 700 000 amerických dolárov.

Tridsaťdeväťročný obranca vystriedal v sezóne 2016/17 tri kluby. Začal ju vo Philadelphii, ktorá ho vymenila do Tampy Bay. Ešte v ten deň však putoval do Pittsburghu, s ktorým dokráčal až ku Stanleyho poháru. V play-off pritom odohral iba tri zápasy so ziskom dvoch asistencií.

Švajčiarskemu veteránovi následne skončila štvorročná zmluva s priemerným platom 5,25 milióna dolárov. V NHL už absolvoval 784 duelov s bilanciou 434 bodov a 374 trestných minút aj za Islanders. Prvé tri roky kariéry však strávil v Montreale, ktorý ho draftoval v roku 2004.

„Montreal mal v mojom srdci vždy špeciálne miesto. Začínal som tu. Vždy mi chýbalo hranie v Bell Centre,“ priznal Streit pre klubový web.

Článok pokračuje pod reklamou

„Je to ako splnený sen. Som veľmi šťastný, že som späť. Keby mi niekto pred 10 rokmi povedal, že raz budem opäť hrať za Canadiens... Stále som celkom dobrý na presilovkách. Tie boli mojou doménou pred 12 rokmi a sú ňou aj teraz.“

Canadiens si zaistili skúseného obrancu, ktorý možno bude musieť zastúpiť o rok mladšieho Andreja Markova. Ten je stále neobmedzeným voľným hráčom. Tímu zostalo v platovom rozpočte pre novú sezónu necelých 9 miliónov dolárov s 23 hráčmi pod zmluvou.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies