Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Budaj porazil Luonga v dueli, ktorý rozhodol Svatoš

V siedmych nočných zápasoch stredajšieho programu sa predstavilo sedem slovenských hokejistov, z ktorých sa do kanadského bodovania zapísali dvaja. Darilo sa slovenskej dvojici v drese Colorada – Budaj zaznamenal 31 zákrokov a Svatoš premenil víťazný samostatný nájazd.

Slovenský útočník Marek Svatoš premenil samostatný nájazd, ktorým rozhodol o víťazstve Avalanche 2:1 nad Vancouverom. Košický rodák sa po zápase, v ktorom zaznamenal aj jeden bod za prihrávku, stal treťou hviezdou zápasu. Pozície prvých dvoch hviezd patrili brankárom oboch tímov. Roberto Luongo, ktorý mohol vychytať štvrtú nulu v sérii, zaznamenal 33 zákrokov a stal sa druhou hviezdou zápasu. V ňom ho porazil Peter Budaj. Slovenský brankár, ktorý bol vyhlásený za prvú hviezdu stretnutia, zaznamenal 31 úspešných zákrokov a inkasoval len jeden gól z hokejky Taylora Pyatta, ktorý sa presadil v 23. minúte z trestného strieľania. Druhý gól útočníka Canucks otvoril skóre stretnutia. Na vyrovnanie sa čakalo takmer 19 minút hracieho času. V 42. minúte využili Avalanche presilovku, v ktorej sa po nahrávke Mareka Svatoš presadil Paul Stastny. O víťazovi sa napokon rozhodlo až v samostatných nájazdoch. Peter Budaj nestačil len na Burrowsa, kým z hokejistov Colorada sa presadili Wolski a Svatoš.

Do kanadského bodovania sa v noci zapísal aj kapitán Bostonu Zdeno Chára. Slovenský obranca zaznamenal bod za asistenciu pri štvrtom góle Marca Sturma v sezóne. Zápas sa skončil rovnakým pomerom ako duel medzi Coloradom a Vancouverom. Z víťazstva sa tešili Bruins, ktorých k víťazstvu doviedol premenený samostatný nájazd P.J. Axelsona. Tim Thomas zaznamenal 31 zákrokov, Khabibulin 38. Zdeno Chára ohrozil brankára Blackhawks štyrikrát. Okrem toho si do štatistík zapísal štyri trestné minúty. Na ľadovej ploche strávil 26 a pol minúty.

Vo vzájomnom stretnutí sa v noci streli Richard Zedník a Andrej Meszároš. Z víťazstva sa tešil útočník Floridy, ktorý sa so svojimi spoluhráčmi mohol tešiť z víťazstva 4:0. Zedník v zápase odohral skoro 16 minút, no do bodovania sa nezapísal. Andrej Meszároš odohral 19 a pol minúty a do štatistík si pripísal dva mínusové body a dve strely. Jeho pokusy brankár Craig Anderson kryl a spolu zaznamenal 24 úspešných zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

Alexander Semin v nočnom zápase žiaril. Ruský útočník pomohol k víťazstvu Capitals 5:1 nad Carolinou piatimi bodmi, keď strelil dva góly a na tri prihrával. Bodovo sa výrazne darilo aj Nicklasovi Backstromovi(1+3) či Alexandrovi Ovechkinovi(1+2). Slovenský obranca Milan Jurčina nebodoval, no na svoje konto si pripísal šesť trestných minút. V stretnutí odohral 14 minút a 43 sekúnd.

V akcii sa predstavil ešte jeden slovenský hokejista. Obranca Andrej Sekera odohral 17 minút v stretnutí Buffala proti St. Louis, v ktorom sa z víťazstva 4:3 tešili Sabres. Bojnický rodák si zo stretnutia odniesol iba jeden mínusový bod. Víťazný gól jeho tímu strelil v 44. minúte Henrik Tallinder.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 31/32 - - - - - -
Marek Svatoš (COL) 10:15 0 1 1 0 3 0
Milan Jurčina (WAS) 14:43 0 0 0 0 0 6
Andrej Sekera (BUF) 17:05 0 0 0 -1 0 0
Andrej Meszároš (TAM) 19:24 0 0 0 -2 2 0
Richard Zedník (FLO) 15:47 0 0 0 0 1 0
Zdeno Chára (BOS) 26:36 0 1 1 0 4 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies