Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Budaj, Hossa, Demitra hviezdami zápasov

Štvrtková noc bola z pohľadu slovenských hokejistov pomerne vydarená. Budaj inkasoval jeden gól z 33 striel, no jeho tím prehral 0:1. Do bodovania sa zapísalo 5 našich zástupcov, z ktorých traja bodovali dvakrát a všetci sa presadili aj strelecky. Prvý gól v sezóne strelil Kopecký.

Najviac Slovákov, traja, sa objavilo v zápase Oilers proti Red Wings. Z víťazstva sa tešili hostia z Detroitu, ktorí vyhrali pomerom 4:3. Dva góly strelil Jiří Hudler a k víťazstvu prispeli gólmi aj Pavel Datsyuk a Tomáš Kopecký. Kopecký strieľal tretí gól svojho tímu a svoj prvý v tejto sezóne. Slovenský útočník v presilovke šikovne tečoval streli kapitána Lidstroma. V tej chvíli Detroit viedol 3:0 a v bráne Oilers nastala zmena. Nevýrazného Rolosona naradil Garon. Ten inkasoval už len raz a jeho spoluhráči dokázali streliť tri góly. Jeden strelil aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorého čas prišiel v 53. minúte. Skúsený obranca pridal ešte na záver jeden bod, keď o 21 sekúnd neskôr nahrával na gól Sheldona Souraya. V stretnutí odohral 24 a pol minúty. Do kanadského bodovania sa tentokrát nezapísal Marián Hossa, ktorý bol najaktívnejším hráčom na ľade, za čo si vyslúžil ocenenie tretej hviezdy zápasu. Hossa odohral necelých 19 minút a na svoje konto si pripísal 8 striel.

Treťou hviezdou zápasu sa stal aj Peter Budaj. Slovenský brankár nastúpil aj na odvetné stretnutia Colorada proti Calgary a aj teraz sa na nedostatok práce sťažovať nemohol. Z 33 striel inkasoval len jeden gól z hokejky Daymonda Langkowa, no keďže jeho spoluhráči Kiprusoffa neprekonali, netešil sa z víťazstva. „Kipper“ zastavil všetkých 18 striel Avalanche a vychytal svoj druhý shutout v sezóne. Marek Svatoš ho ohrozil dvakrát, pričom jedna strela bola jedna z najväčších šancí Colorada v zápase. V stretnutí odohral 8 minút a 15 sekúnd.

Pavol Demitra sa vrátil do Minnesoty a svojmu novému tímu výrazne pomohol k víťazstvu 3:2. Väčšina gólov padala v druhej tretine a vždy sa na vedenie Wild doťahovali Canucks. Na 2:2 vyrovnával Demitra, pre ktorého to bol 5. presný zásah v sezóne. Slovenský útočník ešte zaznamenal bod za asistenciu, keď nahrával na víťazný gól Daniela Sedina z 52. minúty. Po zápase bol dubnický rodák vyhlásený za druhú hviezdu. V zápase odohral 18 a pol minúty a na svoje konto si pripísal aj mínusový bod a 5 striel. „Rád hrávam proti svojim bývalým tímom a snažím sa ukázať, že urobili chybu, keď ma nechceli späť. Vždy chcete hrať najlepšie ako sa dá a ukázať, aký ste typ hráča,“ povedal po zápase Demitra, ktorého hra v posledných zápasoch teší nielen trénera Vigneaulta.

Článok pokračuje pod reklamou

Los Angeles porazilo Washington 5:2 a Michal Handzuš si pri tomto víťazstve zapísal do svojich štatistík dva kanadské body za gól a asistenciu. Zaujímavosťou je, že sa presadil len pri súperovej hre bez brankára. Najskôr v 60. minúte strelil svoj piaty gól v sezóne a potom nahrával na tretí gól Anže Kopitara. Víťazný gól zaznamenal Dustin Brown. Handzuš odohral niečo cez 20 minút a štatistiky si vylepšil aj o plusový bod. V drese Caps nastúpil Milan Jurčina. Slovenský obranca odohral 15 minút a do štatistík si zapísal jeden mínusový bod.

Strelecky sa v noci presadil ešte Miroslav Šatan, ktorý svojim 9. gólom v sezóne pomohol Penguins k víťazstvu nad Thrashers 3:2. Víťazný gól strelil v 58. minúte Petr Sýkora. Šatan odohral 19 minút a do štatistík si pripísal aj jeden plusový bod a tri strely na bránu. V drese Thrashers sa neobjavil obranca Boris Valábik, ktorý sa nezmestil do základnej zostavy.

Richard Zedník sa nezapísal do kanadského bodovania a nedarilo sa ani jeho tímu. Florida pricestovala na svoj zápas do New Jersey a Devils podľahla 1:3. Jediný gól Panthers strelil Michael Frolík, pre ktorého to bol prvý gól v kariére. Zedník odohral 14 minút a na svoje konto si pripísal mínusový bod.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 32/33 - - - - - -
Marek Svatoš (COL) 08:15 0 0 0 0 2 4
Richard Zedník (FLO) 14:09 0 0 0 -1 1 0
Miroslav Šatan (PIT) 19:03 1 0 1 +1 3 0
Pavol Demitra (VAN) 18:35 1 1 2 -1 5 0
Marián Hossa (DET) 18:42 0 0 0 0 8 0
Tomáš Kopecký (DET) 12:26 1 0 1 0 2 2
Ľubomír Višňovský (EDM) 24:23 1 1 2 0 3 0
Milan Jurčina (WAS) 15:05 0 0 0 -1 0 0
Michal Handzuš (LAK) 20:18 1 1 2 +1 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies