Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Správy z NHL

Golden Knights chcú urobiť posledný krok na ceste do finále

Tím Vegas Golden Knights sa môže už v nedeľu tešiť z postupu do finále Stanleyho pohára. Po víťazstve vo štvrtom zápase série proti Winnipegu vedie 3:1 a potrebuje urobiť už len posledný krok. Ten však nebýva najľahší.

Ak by ho však nováčik NHL urobil, stal by sa len tretím tímom, ktorý by sa vo svojej prvej sezóne v lige dostal do finále Stanleyho pohára. V roku 1918 sa to podarilo Torontu a o 50 rokov St. Louis Blues. Že by sme tu o ďalších 50 rokov videli to isté?

Vegas doteraz v play-off vyradilo Los Angeles a San Jose. V oboch prípadoch sa z postupu do ďalšieho kola tešilo na ľade súpera. Skúsenosti im tak dávajú šancu, aby uzavreli aj sériu proti Jets už v nedeľu. A hráči to chcú dokázať.

„Áno, dokázali sme to už dvakrát, takže sa nám to môže podariť opäť. Platí však, že ukončiť túto sériu nebude jednoduché. V prvých dvoch kolách nám tie zápasy skutočne vyšli. Bol to posledný zápas u súpera a posledné víťazstvo. Musíme aj teraz podať rovnaký výkon, chlapci musia vystúpiť v ten správny čas,“ poznamenal útočník David Perron.

Článok pokračuje pod reklamou

Dôležité pre Golden Knights bude to, aby strelili prvý gól zápasu. V takýchto prípadoch vyhrali v tohtoročnom play-off osem zápasov z deviatich.

„Musíme byť pripravení hneď od začiatku. Vieme, že oni majú vždy dobrý začiatok v ich budove. Bude to hlučné, bude to trochu šialené. Musíme sa však koncentrovať len na náš začiatok,“ povedal trojnásobný šampión Marc-Andre Fleury, ktorý je v play-off skutočnou oporou Vegas.

Hlavný tréner Gerard Gallant má pre svojich zverencov jasný odkaz: choďte na ľad a užite si to tam. Netlačí na nich a záleží mu najmä na tom, aby nepodľahli tlaku, ktorý tím vytvára sám svojím senzačným ťažením.

„Je to, samozrejme, ťažké pre tú pozornosť, ktorá sa tomuto tímu venuje. Myslel som si, že tomu tak bude od prvého zápasu play-off. Chlapci sa však nezmenili. Nič nie je iné ani na tréningoch. Nič sa nezmenilo na ich prístupe, keď ste s nimi v šatni. Len chodia na ľad, zabávajú sa a tvrdo pracujú. Dúfajme, že odohráme skutočne dobrý zápas a že vyhráme,“ dodal.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies