Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Hossa opäť hviezdil, Budaj a Halák prehrali

V piatok sa v akcii predstavilo desať slovenských hokejistov, medzi ktorými boli aj dvaja brankári. Obaja si na svoje konto pripísali prehru. Do bodovania sa zapísali Zdeno Chára a Marián Hossa, pričom útočník Red Wings strelil dva góly.

Naša najjagavejšia hviezda opäť žiarila... Marián Hossa pomohol Detroitu k víťazstvu 5:3 nad Columbusom dvoma presnými zásahmi, ktorými svoje gólové konto rozšíril na 13 gólov. Hossa strelil tretí a štvrtý gól Red Wings, čiže zaknihoval aj víťazný presný zásah. V stretnutí odohral 17 minút, na bránu Blue Jackets vyslal 5 striel a na konci bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. Za Detroit sa presadili aj Zetterberg, Hudler a Draper. Osgooda prekonali dvakrát Tyutin a Jakub Voráček. „Pre tento tím je neuveriteľný, a nie len preto ako hra, ale aj preto, že je skvelý človek v šatni. Pracuje tvrdo každý večer. Myslím, že každý vedel, že je to hráč svetovej úrovne, no pokiaľ s ním nieste každý deň, neviete ako tvrdo pracuje,“ povedal o Hossovi Draper, ktorý strelil svoj prvý gól v sezóne. Hossa dva góly v zápase dal, no pri jednom gólu Fedora Tytina z Blue Jackets pomohol výraznou mierou. Puk sa do Osgoodovej brány odrazil práve z jeho hokejky. Tomáš Kopecký odohral 13 minút a do štatistík si pripísal mínusový bod a dve trestné minúty.

Milan Lucic - Boston Bruins

Milan Lučić v čiernom drese z tretej sady dresov Bruins zaznamenal asistenciu a stihol sa aj pobiť.

Boston v piatok nastúpil v nových čiernych dresoch tretej sady proti NY Islanders. Bruins pridali do svojej štatistiky ďalšie víťazstvo, čím opäť potvrdili veľmi dobrú novembrovú formu. Po víťazstve 7:2 sa tešili z 10. víťazstva v posledných 12 dueloch, pričom len jeden zápas prehrali po riadnej hracej dobe. Skóre stretnutia otvoril hosťujúci Nate Thompson, no v priebehu druhej tretiny sa Bostonu podarilo otočiť stav zápasu na 2:1. Víťazstvo domáci celok zvýraznil počas záverečnej dvadsaťminútovky, ktorú vyhral pomerom 5:1. Bodoval v nej aj obranca Zdeno Chára, ktorý odohral 25 minút a do štatistík si pripísal bod za asistenciu. Okrem toho zaznamenal aj dva plusové body, tri strely a dve trestné minúty.

Colorado vo Phoenixe nestačilo na Coyotes oslabených o Olliho Jokinena a piatkový duel prehral 1:2. Peter Budaj inkasoval prvý gól už v 4. minúte zápasu, kedy ho prekonal Morris. K nemu sa na začiatku druhej tretiny pridal Porte a Coyotes vyhrávali 2:0. Ryan Smyth na začiatku tretej tretiny znížil na rozdiel jediného gólu a hokejisti Avalanche prepli na vyššie obrátky. Ani aktivita im vak k vyrovnaniu napokon nepomohla. V závere im situáciu sťažil aj Marek Svatoš, ktorý sa netakticky vyfauloval minútu pred koncom tretej tretiny a znemožnil hrať Coloradu presilovku. Budaj čelil 20 strelám a Svatoš odohral 15 minút a 18 sekúnd. Do štatistík si košický rodák zapísal mínusový bod, dve strely a štyri trestné minúty.

Článok pokračuje pod reklamou

Jaroslav Halák podal v bráne Canadiens výborný výkon, no nedalo sa to isté povedať o jeho spoluhráčoch. Halák inkasoval v zápase proti Capitals 3 góly z 30 striel a Habs prehrali 0:3. Čisté konto vychytal Jose Theodore, pre ktorého to bol druhý zápas proti tímu, v ktorom začínal kariéru. Jeho spoluhráč Milan Jurčina odohral 23 minút a 39 sekúnd, čím sa stal najvyťaženejším mužom stretnutia. Do štatistík si pripísal jeden plusový bod, jednu strelu a dve trestné minúty.

Dvojgóloví strelci Paul Gaustad a Drew Stafford doviedli Sabres k víťazstvu 4:3 nad Pittsburghom. Z víťazstva tak mal radosť mladší zo Slovákov, ktorí sa predstavili v tomto stretnutí. Andrej Sekera odohral 19 a pol minúty a nebodoval. To iste platilo aj o Miroslavovi Šatanovi z Pittsburghu, ktorý počas 17 minút na ľade zaknihoval len mínusový bod, dve strely a dve trestné minúty.

V ďalšom poobednom stretnutí na seba narazili Minnesota a Tampa Bay. Z víťazstva 4:2 sa tešil domáci celok. Wild najskôr viedlo zásluhou gólu Owena Nolana 1:0, no Lightning vďaka gólom Vrtbatu a Maloneho vyrovnali, resp. sa dostali do vedenia 2:1. Na začiatku tretej tretiny však potešil domácich fanúšikov Sheppard a víťazný gól strelil v 47. minúte Mikko Koivu. Víťazstvo poistil v záverečných sekundách strelou do prázdnej brány Belanger. Obranca Lightning Andrej Meszároš strávil na ľade 18 minút a 38 sekúnd. Do svojich štatistík si pripísal plusový bod a dve strely.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 27/30 - - - - - -
Peter Budaj (COL) 18/20 - - - - - -
Marek Svatoš (COL) 15:18 0 0 0 -1 2 4
Milan Jurčina (WAS) 23:39 0 0 0 +1 1 2
Zdeno Chára (BOS) 25:13 0 1 1 +2 3 2
Andrej Meszároš (TAM) 18:38 0 0 0 +1 2 0
Marián Hossa (DET) 17:03 2 0 0 0 5 0
Tomáš Kopecký (DET) 13:11 0 0 0 -1 0 2
Andrej Sekera (BUF) 19:33 0 0 0 0 0 0
Miroslav Šatan (PIT) 17:08 0 0 0 -1 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Potvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies