Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Trojbodový Svatoš, Boston porazil Detroit

V sobotu sa v akcii predstavilo jedenásť slovenských hokejistov, z ktorých sa do kanadského bodovania zapísali štyria. Všetci si na svoje kontá pripísali asistencie. Najviac, tri, zaznamenal Marek Svatoš. Bodovali aj Handzuš, Šatan a Chára, ktorého Bruins porazili Detroit 4:1.

Wojtek Wolski prispel dvoma gólmi k víťazstvu Avalanche 4:3 nad Tampou Bay. Druhou hviezdou sobotného zápasu bol slovenský útočník Marek Svatoš, ktorý zaznamenal tri asistencie. Košický rodák nahrával na prvé tri góly Colorada, ktoré strelili Leopold a Wolski. Víťazný gól Avs strelil na začiatku tretej tretiny David Jones. Svatoš odohral 12 minút a 23 sekúnd, počas ktorých ohrozil bránu Lightning 4 strelami. Do štatistík si okrem troch asistencií pripísal aj dva plusové body. Peter Budaj v zápase nechytal, dostal od trénera čas na oddych. Andrew Raycroft čelil 20 strelám, z ktorých inkasoval tri góly od Lecavaliera, Maloneho a Stamkosa. Obranca Andrej Meszároš ho ohrozil jednou strelou počas 22 minút strávených na ľade.

Los Angeles porazilo Chicago 5:2 a pri dvoch góloch domáceho tímu mal prsty aj center Michal Handzuš. Nahrával na góly Jarreta Stolla a Alexandra Frolova. Víťazný gól strelil v tretej tretine Derek Armstrong, pre ktorého to bol premiérový presný zásah v sezóne. Handzuš odohral 18 minút a na svoje konto si pripísal aj dva plusové body a dve trestné minúty.

Trojica slovenských hokejistov sa predstavila v akcii v Bostone, kde domáci Bruins privítali Detroit. Red Wings boli strelecky aktívnejší, no z 30 striel na bránu dokázali streliť len jeden gól. Fernandeza dokázal prekonať len Jiří Hudler, ktorý v 29. minúte znižoval na 1:3. Pri víťaznom góle Bruins, ktorý strelil Kessel, zaznamenal bod za asistenciu aj Zdeno Chára, ktorý v stretnutí odohral 26 minút a odniesol si z neho aj plusový bod. Po zápase bol vyhlásený za tretiu hviezdu. Bruins napokon vyhrali 4:1. Posledný gól strelil David Krejčí. Marián Hossa tentokrát vyšiel bodovo naprázdno a to aj napriek tomu, že s piatimi strelami bol najaktívnejším strelcom zápasu. Tomáš Kopecký si z neho odniesol dva mínusové body.

Článok pokračuje pod reklamou

Do bodovania sa v sobotu zapísal aj Miroslav Šatan, ktorý zaznamenal bod za asistenciu, keď prihrával na prvý gól Sidney Crosbyho v zápase Pittsburghu proti New Jersey. Penguins tento duel vyhrali pomerom 4:1 a to zásluhou svojho kapitána Crosbyho, ktorý strelil svoj prvý hetrik a pridal aj jednu asistenciu. Šatan odohral 1 7a pol minúty a na svoje konto si pripísal aj plusový bod a tri strely na bránu.

Zápas medzi St. Louis a Edmontonom nedohral náš obranca Ľubomír Višňovský. Šesť minút pred koncom druhej tretiny ho narazil Backes na mantinel, pričom topoľčiansky rodák doň narazil najskôr hlavou. Višňovský stihol v stretnutí odohrať takmer 13 minút. Oilers porazili Blues 4:2.

Montreal rozhodol troma gólmi v druhej tretine o svojom víťazstve 3:2 nad Buffalom. Víťazný gól strelil Andrei Markov, za Habs ho doplnili Andrei Kostitsyn a Steve Begin. Oba góly Sabres dosiahol Thomas Vanek. Andrej Sekera odohral necelých 19 minút a zápas opustil len s dvoma strelami na bránu.

Flames porazili v divíznom derby Canucks 3:1. Víťazný gól strelil David Moss a pridali sa k nemu aj Langkow a Lombardi. Jediný presný zásah Canucks zaznamenal Welleood. Pavol Demitra odohral niečo cez 16 minút, o do kanadského bodovania sa nezapísal. Štatistiky si „ozdobil“ jedným mínusovým bodom a troma strelami.

Rick Nash strelil dva góly a brankár Steve Mason zastavil všetkých 26 striel, ktoré na neho Capitals vyslali. Blue Jackets vďaka tomu vyhrali 3:0 a ukončili svoju trojzápasovú sériu domácich prehier. Víťazný gól strelil Raffi Torres. Slovenský obranca Caps Milan Jurčina odohral 19 minút a zaznamenal dva mínusové body.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Ľubomír Višňovský (EDM) 12:54 0 0 0 0 1 0
Michal Handzuš (LAK) 18:00 0 2 2 +2 0 2
Andrej Sekera (BUF) 18:48 0 0 0 0 2 0
Marián Hossa (DET) 16:19 0 0 0 0 5 0
Tomáš Kopecký (DET) 12:05 0 0 0 -2 2 0
Zdeno Chára (BOS) 25:57 0 1 1 +1 0 0
Milan Jurčina (WAS) 19:06 0 0 0 -2 0 0
Miroslav Šatan (PIT) 17:25 0 1 1 +1 3 0
Andrej Meszároš (TAM) 21:57 0 0 0 0 1 0
Marek Svatoš (COL) 12:23 0 3 3 +2 4 0
Pavol Demitra (VAN) 16:17 0 0 0 -1 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies