Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
04:00info
VAN
EDM
«

Sumáre

Hviezdy Maple Leafs opäť úradovali, Kovaľčuk skóroval, Smith s nulou

V šiestich utorkových zápasoch NHL nemalo Slovensko zastúpenie. Toronto aj Carolina v nich potvrdili skvelý vstup do sezóny. Prvý gól po návrate z KHL strelil Iľja Kovalčuk, nulu vychytal Mike Smith.

Hviezdy Toronta pokračujú v skvelom začiatku sezóny

Auston Matthews aj John Tavares skórovali dvakrát, aby pomohli Maple Leafs k víťazstvu 7:4 nad Dallasom. Matthews pritom ako tretí hráč v klubovej histórii zaznamenal viacbodové výkony v každom z prvých štyroch zápasov sezóny – napodobnil Harryho Camerona (1917/18) a Sweeneyho Schrinera (1944/45). Mitchell Marner zaznamenal gól a tri asistencie, osobné maximum si so štyrmi asistenciami vytvoril obranca Morgan Rielly. K tretej výhre z úvodných štyroch stretnutí pomohli aj góly Rona Hainseyho a Connora Browna (prázdna brána), ako aj 30 zákrokov Frederika Andersena. Martin Marinčin nehral. Z domácich hráčov sa presadili Alex Radulov, Jamie Benn, John Klingberg a Tyler Seguin. Radulov pridal aj dve asistencie, Seguin dokonca tri. Ben Bishop, ktorý pri úvodných dvoch výhrach zastavil 62 zo 63 striel, urobil tentokrát 23 zákrokov. Do zostavy Stars sa vrátil Valerij Ničuškin, ktorý v nej bol naposledy v sezóne 2015/16.

Dvojgólový výkon Matthewsa:

Hviezdy duelu: 1. M. Marner (TOR), 2. T. Seguin (DAL), 3. J. Tavares (TOR)

Článok pokračuje pod reklamou

Kovaľčuk skóroval, ale z výhry sa netešil

Kyle Connor skóroval v treťom zápase po sebe a Winnipeg porazil Los Angeles 2:1 po tom, čo svojím prvým gólom za posledných päť rokov otvoril skóre zápasu hosťujúci Iľja Kovaľčuk. Netrvalo dlho a stav vyrovnal Mark Scheifele. Domáci, hrajúci opäť bez Marka Daňa, potrebovali na výhru od Connora Hellebuycka len 16 zákrokov. Viac práce mal v bráne Jack Campbell, ktorý sa prezentoval opäť vo veľmi dobrom svetle a predviedol 37 zákrokov. V závere opustil bránu na 90 sekúnd a Kings pomohlo aj vylúčenie Tylera Myersa. Presilovku šiestich proti štyrom však ne vynútenie predĺženia nevyužili. V tretej tretine Hellebuycka podržala aj tyčka.

Prvý gól Kovaľčuka:

Hviezdy duelu: 1. J. Campbell (LAK), 2. M. Scheifele (WPG), 3. B. Tanev (WPG)

Sharks pokazili domáci debut Flyers, Elliott kapituloval osemkrát

Joe Pavelski strelil dva zo štyroch gólov San Jose v prvej tretine, Evander Kane skóroval tiež dvakrát a San Jose si poradilo s Philadelphiou presvedčivo 8:2. Osem gólov pritom nestrelilo od 8. októbra 2013 (9:2 nad Rangers). Pomôcť pokaziť domáci otvárací zápas Flyers pomohli gólmi aj Logan Couture, Tomáš Hertl, Timo Meier a Barclay Goodrow. Erik Karlsson si pripísal dve asistencie, rovnako ako aj Marc-Edouard Vlasic. Dokonca štyri nazbieral Kevin Labanc. Aaron Dell čelil 33 strelám, z ktorých ho prekonali Shayne Gostisbehere znižujúci stav na 1:4 a Wayne Simmonds, ktorý znižoval na konečných 2:8. Oba góly padli v početnej prevahe. Claude Giroux a Sean Couturier spálili v prvej tretine obrovské šance, ktoré mohli zmeniť priebeh zápasu. Nakoniec domáci po prvej tretine prehrávali 0:4. Brian Elliott sa prezentoval 40 zákrokmi. V prvých dvoch tretinách čelil 31 pokusom! Tréner ho aj napriek množstvu inkasovaných gólov nechcel vystriedať, pretože Flyers hrajú zápas aj v stredu.

Hviezdy duelu: 1. J. Pavelski, 2. K. Labanc, 3. E. Kane (všetci SJS)

Hurricanes pokračujú v silnom vstupe do sezóny

Carolina si užíva najlepší vstup do sezóny od presťahovania Whalers z Hartfordu. Sebastian Aho zaznamenal gól a asistenciu, aby bodoval v treťom zápase po sebe a pomohol k tretej výhre v sérii. Hurricanes zdolali Vancouver 5:3 a zlepšili si bilanciu na 3-0-1. Lepší začiatok mala organizácia naposledy v ročníku 1994/95, keď ho Whalers otvorili s bilanciou 4-0-1. „Je to zábava, pravda? Zápasy s vysokým počtom gólov, banda mladých chlapcov, ktorí to udržiavajú mladé. Toto mužstvo je dobré a to chcete vidieť,“ povedal Warren Foegele, ktorý v strede tretej tretiny strelil dôležitý gól na 5:3. Víťazný si pripísal Andrej Svečnikov a do čierneho sa trafili aj Jordan Staal a Brett Pesce. Curtis McElhinney kryl 22 striel, jeho náprotivok Jacob Markström 28. Dva góly Canucks strelil Sven Bärtschi, ktorý prihrával aj na presný zásah Bo Horvata. Canucks začali šesťzápasový trip dvoma prehrami. Nováčik Elias Pettersson si pripísal šiesty bod v sezóne, keď raz asistoval.

Hviezdy duelu: 1. S. Aho, 2. J. Slavin, 3. W. Foegele (všetci CAR)

Foligno, Bobrovskij doviedli Columbus k výhre nad Avalanche

Nick Foligno zaznamenal dva góly a asistenciu, aby pomohol Columbusu k víťazstvu 5:2 nad Coloradom. Sergej Bobrovskij si pripísal prvú výhru v sezóne, keď zastavil 25 striel. Pierre-Luc Dubois, Artemij Panarin a Josh Anderson (prázdna brána) tiež skórovali z hráčov Blue Jackets, ktorí pre Avalanche pripravili prvú prehru v sezóne. V bráne hostí zažil premiérový štart Philipp Grubauer, ktorý opustil duel s 30 zákrokmi. O góly jeho tímu sa postarali v druhej tretine Nathan MacKinnon a Carl Söderberg, pre ktorého to bol 200. bod v NHL. Stav bol po nich vyrovnaný 2:2. „Nezáleží na tom, či bola druhá tretina skvelá. V prvej a tretej sme sa dostali do problémov. Musíte hrať hokej 60 minút, nie len jednu tretinu,“ poznamenal Grubauer. Do Columbusu sa prvýkrát vrátili jeho bývalí hráči Matt Calvert a Ian Cole.

Hviezdy duelu: 1. N. Foligno, 2. M. Nutivaara, 3. A. Wennberg (všetci CBJ)

Smith vynuloval Predators, Monahan dvojgólový

Skvelo chytajúci Mike Smith zneškodnil všetkých 43 striel, aby so svojím 37. čistým kontom v kariére doviedol Calgary k výhre 3:0 na ľade Nashvillu. Len Dan Bouchard v klubovej histórii urobil pri nule viac zákrokov – 46 v decembri 1972 a 45 v apríli 1975. Dva góly strelil Sean Monahan, jeden Elias Lindholm. Pri všetkých troch asistoval Johnny Gaudreau. Kým Flames oslavovali druhú výhru z troch zápasov, Predators prehrali prvýkrát. Mrzieť ich to mohlo o to viac, že išlo o prvý domáci zápas, pred ktorým pod strop haly vyvesili pripomienky na divízny titul, konferenčný titul a Prezidentovu trofej. V druhej tretine zasypali Smitha 21 strelami a dokopy až dve minúty hrali v presile o dvoch hráčov. Pekka Rinne opustil duel s 24 zákrokmi.

Smith oprášil lapačku:

Hviezdy duelu: 1. M. Smith, 2. J. Gaudreau, 3. S. Monahan (všetci CGY)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slovensko odohralo posledný prípravný duel. Slafkovský sa zaskvel výstavným gólom + videoHartova trofej má finalistov: O najprestížnejšiu cenu zabojujú len útočníciDnes začne 2. kolo play-off NHL aj na západe. Prinesie aj kanadskú sériuNielen produkty NHL: Na Fanda-NHL.sk sa vybavíte aj na majstrovstvá sveta Slovenský obranca má za sebou dramatický zápas o prežitie Favoriti na Conn Smythe Trophy po prvom kole? Na čele hráči Oilers Formácie Slovenska sú známe: Slafkovský obnovil úspešné trio, Nemec vytvoril hviezdny pár Marner začne premýšľať o budúcnosti s Leafs. Matthews prehovoril o záhadnej absencii Kings sa o trénerovi ešte nerozhodli. V otázke vykúpenia hviezdy však majú jasno! Nezabudnuteľný deň: V Bostone bol pri narodení syna, na Floride skóroval pri výhre + video Nemec bude mať nového trénera. Ten posledný mieri do Kanady Cassidy: Golden Knights sa museli vyrovnať s množstvom zranení Poznáme finalistov na Cenu Willieho O’Reeho New Jersey si upísalo veľkú nádej pre obranu i českého brankáraRed Wings si upísali veľkú švédsku nádej. Obrancu si upísali aj HurricanesPrvý zápas medzi Panthers a Bruins mal jasného víťaza. Podržal nás brankár, tvrdí trénerTréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Slafkovský sa nevie dočkať zápasu: Potešil fanúšikov, trénoval v tomto útoku Studenič sa už vraj dohodol na zmluve pre budúci ročník Výsledky vyšetrení sú známe: Bude Martin Pospíšil hrať na MS?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies