Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02. 05.
kurzy
02:00info
TOR
BOS
NHL live
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
04:00info
VGK
DAL
«

Reprezentácia

Pred juniorskými majstrovstvami sveta

Prerazí niekto štvorročnú hegemóniu Kanaďanov? Dostanú sa Slováci po prvý raz od roku 2004 do vyraďovacej fázy majstrovstiev? To je len zlomok otázok, na ktoré nevieme pred MS 20, ktoré dnes odštartujú štyrmi zápasmi, odpovedať.

Dostane sa Slovensko zo skupiny?
V roku 1999 partia okolo kapitána Ladislava Nagya a vychádzajúcej hviezdy Mariána Gáboríka vybojovala na juniorských majstrovstvách bronzové medaily. O desať rokov neskôr Slovensko žiadne medailové ciele neživí. Ba naopak, za úspech je považovaný už len samotný postup zo skupiny.

Slovensko - Švédsko

Slovenskí juniorskí hokejisti vlani lapali po bode v zápase so Švédskom. Napokon ho nezískali. Tento rok im to však môžu vrátiť.

Musíme však uznať, že tento cieľ vôbec len odzrkadluje súčasnú situáciu v slovenskom mládežníckom hokeji. S čistým svedomím však môžeme povedať, že tento ročník hráčov patrí určite medzi tie lepšie za posledné roky a postup zo skupiny by vôbec nemusel byť útopiou. Určite aj skauti NHL si budú venovať zvýšenú pozornosť niektorým slovenským talentom ako napr. Richard Pánik či Tomáš Tatár, ktorí majú, ak nie na prvé kolo, tak určite na prvú stovku nadchádzajúceho draftu.

Cesta za naším cieľom však nebude jednoduchá. Prvým krokom bude bezpodmieneče výhra nad outsiderom skupiny Lotyšskom, s ktorým naši mladíci pred pár mesiacmi spravili trhací kalendár a zdolali ich 11:3. Potom už bude treba zdolať jedného z troch favoritov skupiny - Fínsko, Švédsko alebo Rusko. Navyše väčšina z nominovaných hráčov bola aj súčasťou výberu do 18 rokov, ktorý v roku 2007 vo Fínsku na MS tejto vekovej kategórie zdolal Fínsko (1:0) a aj Švédsko (6:3)...

Natiahne Kanada svoju sériu titulov už na číslo päť?
Ostatné štyri majstrovstvá sveta juniorov poznali len jedného víťaza - Kanadu. Tá podľa papierových predpokladov je opäť postavená do úlohy najväčšieho favorita šampionátu. Nečudo, veď Kanadu budú reprezentovať aj taká esá ako John Tavares, Alex Pietrangelo či Cody Hodgson. V prospech Kanady hrajú aj štatistické zaujímavosti - Vždy keď sa konal šampionát juniorov v Kanade, tak domáci výber nikdy neodišiel bez medaily. Trikrát získal zlato a striebro a raz bronz.

Kanada MSJ 2008

Kapitán vlaňajšieho kanadského výberu Karl Alzner mohol takto pobozkať trofej pre majstra sveta, ktorú mu do rúk odozvdal prezident SZĽH Juraj Široký. Bude sa tešiť Kanada aj tento rok už z piateho titulu v rade?

Prekaziť dominanciu Kanady sa určite pokúsi prelomiť vlaňajší vicemajster, Švédsko. Tí minulý rok prehrali v Pardubiciach až po predĺžení. Tento rok sa zrak divákov a najmä skautov upriami najmä na obrovského obrancu Victora Hedmana, ktorý popri Johnovi Tavaresovi patrí k najväčšiemu favoritovi na zisk pozície číslo 1 na drafte. Útok Tre Kronor bude dirigovať Mikael Backlund, ktorý patrí do organizácie Calgary Flames. Dobrú pozíciu na drafte sa pokúsi pre seba získať len 17-ročný útočník Magnus Svensson Pääjärvi. Ten bol v tíme aj vlani a vo veku 16 rokov a 8 mesiacov sa stal najmladším hráčom v histórii švédskeho výberu na MSJ.

Bez šancí nebudú ani Rusi či výber Spojených štátov. Rusi sa budú spoliehať na svoju útočnú silu. Tešiť sa môžme aj na Kirilla Petrova či Nikitu Filatova, ktorí boli na MS 18 v roku 2008 v all-star tíme. Američania budú mať v útoku rýdzeho kanoniera - Jamesa vanRiemsdyka, ktorý bol s prehľadom najproduktívnejším hráčom posledných MS 20 a najproduktívnejší bol aj v roku 2007 počas MS 18, kde si odniesol aj trofej pre najužitočnejšieho hráča šampionátu.

Juniori prvýkrát aj na obrazovkách slovenskej televízie
Slovenská televízia určite potešila nejedného fanúšika, keď oznámila, že z tohtoročných majstrovstiev sveta juniorov odvysiela každý zápas slovenskej družiny, a to na svojom športovom kanáli - Trojke. Keďže sú zápasy v neskorých nočných hodinách, tak na druhý deň zaradila do svojho programu aj záznamy jednotlivých stretnutí. Okrem toho budeme môcť naživo sledovať finálové zápolenie a zápas o bronz.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaJe rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Nemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Odchod z NHL a príchod do Ruska? Ružička urobil významnú zmenuTréner Tampy obliekal brankárov do sukní. Teraz sa ospravedlnil Švédi sa tešia na veľkú hviezdu. A čo Slováci? Rozhodlo sa o Erikovi Černákovi! Hurricanes nemali vlastnú „farmu“. Teraz sa blížia k viacročnej spolupráci s niekdajším partnerom Blues si upísali ďalších dvoch švédskych mladíkov. Do jedného vkladajú veľké nádeje! Anaheim a Carolina si upísali brankárov z Ruska McDavid a spol. oslavujú! Obhajca má zrazu nôž na krku Zlé správy pre obranu Slovenska? Černák dohrával play-off zranený!Finalistami Norrisovej trofeje sú dvaja jej víťazi i mladík, ktorý môže prepísať dejinyZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies