Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Slováci v NHL

V piatok bodoval len Svatoš, Colorado nestačilo na Edmonton

V šiestich nočných zápasoch, ktoré boli v NHL na programe v piatok, sa predstavilo päť slovenských hokejistov, z ktorých sa do kanadského bodovania zapísal len útočník Colorada Marek Svatoš. Jeho tím však nestačil na Edmonton. V bráne chýbal Peter Budaj.

Colorado na domácom ľade privítalo Edmonton. V bráne Avalanche stál opäť Andrew Raycroft, ktorý v stretnutí čelil 37 strelám, z ktorých inkasoval 3 góly. Na opačnej strane chytal Mathieu Garon, ktorý nastúpil na svoj 200. zápas v NHL. Oslávil ho víťazstvom, ku ktorému výraznou mierou dopomohol. Z 39 striel inkasoval len dva góly a mal veľký podiel na víťazstve Oilers 3:2. Víťazný gól strelil v 54. minúte Shawn Horcoff. Jeho spoluhráč Ľubomír Višňovský odohral necelých 21 minút. Menej času na ľade strávil útočník domácich Marek Svatoš, no ten sa dokázal zapísať do bodovania, keď zaznamenal sekundárnu asistenciu pri druhom góle svojho tímu, ktorý strelil T.J. Hensick. Svatoš v zápase odohral 13 minút a na bránu Garona vyslal 5 striel.

Absencia Sidney Crosbyho dala šancu ukázať Mattovi Cookovi, že vie strieľať góly. Cooke odohral nočný duel proti Anaheimu v prvom útoku a strelil dva góly, pričom ten druhý bol víťazný. Penguins aj vďaka jeho výkonu porazili Anaheim 3:1. V závere víťazstvo poitil Hal Gill, ktorý strelil svoj prvý gól v sezóne. Miroslav Šatan odohral v zápase 17 minút a do štatistík si pripísal len jeden plusový bod. Jediný gól Ducks strelil Ryan Getzlaf.

Z víťazstva sa tešil aj obranca Boris Valábik, ktorý v zápase Atlanty proti Torontu odohral 16 minút. Toronto po prvej tretine viedlo 3:0, no Thrashers zabojovali, v druhej tretine dominovali a dokázali znížiť na 2:3. Tretia tretina bola vyrovnanejšia, no aj v nej sa podarilo domácim streliť gól, ktorým si vynútili predĺženie. V ňom rozhodol o dvoch bodoch nováčik v tíme Rich Peverley, ktorého Atlanta získal z waiver listiny, na ktorú ho umiestnil Nashville. Peverley v zápase strelil víťazný gól a pridal aj dve asistencie.

Aj Florida po prvej tretine prehrávala(0:2) a podarilo sa jej vyrovnať. Jej osud bol však iný. V predĺžení sa nerozhodlo a v nájazdoch o svojom víťazstve rozhodli hráči Philadelphie. Víťazný nájazd premenil Simon Gagne, ktorý sa strelecky presadila j v normálnom hracom čas. Prvý gól Flyers strelil Jeff Carter a bol to už jeho 30. presný zásah v sezóne. Za Panthers sa presadili McCabe a Bouwmeester. Richard Zedník nebodoval a zo zápasu, v ktorom odohral necelých 17 minút, si odniesol len tri strelecké pokusy.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marek Svatoš (COL) 13:09 0 1 1 0 5 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 20:42 0 0 0 0 0 0
Boris Valábik (ATL) 16:02 0 0 0 0 0 0
Miroslav Šatan (PIT) 17:03 0 0 0 +1 0 0
Richard Zedník (FLO) 16:46 0 0 0 0 3 0




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner verejne vyzval Pastrňáka!V AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Adam Sýkora sa tešil z úspešného vstupu do série Jeden Slovák v CHL čelí vyradeniu. Tím druhého postupový mečbal nevyužil + videoBrind’Amour si nie je istý svojou budúcnosťou s HurricanesRuský mladík si pri príchode do Toronta mení meno. Mení sa status Matthewsa? Skvelé novinky: Šatan potvrdil ďalšiu posilu Slovenska na majstrovstvách sveta Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies