Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Slováci v NHL

Bodovali Chára a Zedník, Shanahan debutoval gólom

V nočných zápasoch kanadsko-americkej NHL sa predstavili štyria slovenskí hokejisti. Do kanadského bodovania sa zapísali Richard Zedník a Zdeno Chára, ktorý sa presadil aj strelecky. Ich body však tímom k víťazstvám nepomohli.

Hneď v prvom, ešte večernom, zápase diváci zhliadnutie hokeja určite neľutovali. Zápas medzi Bostonom a St. Louis mal byť podľa papierových predpokladov súbojom mačky s myšou, ale hráči z mesta džezu tieto predpoklady okamžite vyvrátili. Síce sa ujali vedenia hráči Bostonu, ale pár minút na to strelil Brad Winchester vyrovnávajúci gól, a keď Jay McClement strelil ďalší gól do siete Tima Thomasa, tak St. Louis bolo na pokraji prekvapenia. Zvlášť, keď Boston dlho márne dobýjal bránu Chrisa Masona. V 56. minúte však sa však náskok St. Louis zrútil ako domček z karát. V presilovke o dvoch hráčov najskôr, aj zásluhou asistencie Zdena Cháru, vyrovnal Michael Ryder a v pokračujúcej presilovke o jedného hráča dovŕšil skvelý obrat za 19 sekúnd Per Johan Axelsson. To však z uragánu Bostonu nebolo všetko. V 57. minúte, ako správny kapitán, Zdeno Chára zvýšil už na rozdiel dvoch gólov. O všetkom sa zdalo byť rozhodnuté, ale to by nebol hokej. V 58. minúte Stephane Yelle sa nechal vylúčiť a St. Louisu sa naskytla šanca. Tú hostia dokonale využili, keď v čase 58:40 v presilovke znížil David Perron. Hra vabank bez brankára navyše slávila úspech, keď neuveriteľné dve stotiny pred koncom tretej tretiny vyrovnal tečom David Backes. Gól však musel potvrdiť videorozhodca, keďže hokejka Backesa zasiahla puk podľa hráčov Bostonu nad úrovňou hornej žŕdky. Keďže ani v predĺžení gól nepadol, museli rozhodnúť samostatné nájazdy. V lotérii dokonali dielo skazy T. J. Oshie a Brad Boyes.

V zápase medzi Floridou a Buffalom sa podarilo bodovať Richardovi Zedníkovi, ktorý si svoje bodové konto vylepšil o jednu asistenciu. Skóre stretnutia otvoril v 17. minúte David Booth. Svoj 19. gól v sezóne strelil z trestného strieľania. Buffalu sa v druhej tretine podarilo zásluhou Connollyho vyrovnať a na začiatku tretej tretiny sa hostia ujali vedenia. Svoj 28 gól strelil Thomas Vanek. V 57. minúte sa Panthers podarilo vyrovnať, čím si vynútili predĺženie. Nathan Horton strelil svoj 13.gol v sezóne vďaka skvelej prihrávke Richarda Zedníka, ktorý backhandom poslal puk pred bránu. Rozhodnúť o víťazovi zápasu sa muselo v nájazdoch. Po prvej sérii viedli Sabres vďaka Alešovi Kotalíkovi 1:0. Druhú sériu začína David Booth. Tentokrát ho však Miller vychytal a víťazstvo hostí 3:2 spečatil Derek Roy. Floride sa nedarí vyhrávať zápasy cez samostatné nájazdy. Jej bilancia je 2-6. Zedník v stretnutí odohral 17 minút a 14 sekúnd. Okrem asistencie zaznamenal aj plusový bod, 5 striel a 2 trestné minúty.

Tampa Bay v noci hostila Dallas. Po dvoch tretinách prehrávali Lightning 1:2, no v druhej polovici tretej tretine sa podaril domácemu tímu obrat, ktorý znamenal víťazstvo floridského tímu 4:2. Dallas prehral v Tampe po prvýkrát od 19. februára 1996. Víťazný gól strelil Vincent Lecavalier, na ktorý mu nahrával Mark Recchi, ktorý zaznamenal svoj 1410. bod v kariére a posunul sa na 17. miesto v historickom poradí bodovania NHL. Lecavalier v zápase strelil aj otvárací gól, pridal jednu asistenciu a po zápase bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu. Druhou sa stal jeho dlhoročný priateľ a bývalý spoluhráč Brad Richard, ktorý strelil gól a na jeden prihrával. Obranca Andrej Meszároš odohral 26 minút, no od kanadského bodovania sa tentokrát nezapísal. Na svoje konto si pripísal dve strely a dve trestné minúty.

Článok pokračuje pod reklamou

Do bodovania sa nezapísal ani obranca Washingtonu Milan Jurčina. Aj on sa tešil aspoň z víťazstva svojho mužstva, ktoré sa v pondelok stretlo s Islanders. V New Yorku sa odohral duel, v ktorom boli ozdobou najmä obaja brankári a Alexander Ovechkin. Ten otvoril v 7. minúte skóre zápasu a stav 1:0 pretrvával až do 43. minúty, kedy sa podarilo vyrovnať Okposovi. V predĺžení rozhodol o víťazstve Capitals Ovechkin, ktorý strelil svoj 31. gól v sezóne. Jeho spoluhráč Jose Theodore zaznamenal 27 úspešných zákrokov a brankár Isles Yann Danis zastavil 36 pokusov Caps. Milan Jurčina ho ohrozil len jednou strelou, ktoré bola jediným štatisticky dôležitým zápisom, ktorý si rodák z Liptovského Mikuláša zo stretnutia, v ktorom odohral 19 a pol minúty, odniesol.

Svoj premiérový zápas v aktuálnej sezóne má za sebou veterán Brendan Shanahan, ktorý nevedel, čo očakávať od pondelkového zápasu, ktorý bol jeho prvým duel po viac ako ôsmych mesiacoch. Shanahan odohral 18 striedaní a na ľade strávil spolu 14 minút, pričom 71 sekúnd odohral aj v presilovke. Debut sa mu vydaril, keď v ňom streli otvárací gól zápasu, ktorým pomohol Devils k víťazstvu nad Nashvillom 3:1.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Zdeno Chára (BOS) 29:51 1 1 2 -1 4 4
Milan Jurčina (WAS) 19:29 0 0 0 0 1 0
Andrej Meszároš (TAM) 26:10 0 0 0 0 2 2
Richard Zedník (FLO) 17:14 0 1 1 +1 5 2

(J.H., J.S.)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies