Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
03. 05.
kurzy
01:00info
NSH
VAN
NHL live
04:00info
VGK
DAL
NHL live
04. 05.
kurzy
02:00info
BOS
TOR
«

Slováci v NHL

Višňovský strelil svoj 7. gól v sezóne, Halák striedal

V ôsmych utorkových stretnutiach sa predstavil rovnaký počet slovenských hráčov. Do kanadského bodovania sa zapísali traja, pričom z gólu sa tešil len obranca Ľubomír Višňovský. Brankár Jaroslav Halák po troch inkasovaných góloch opustil bránu Canadiens.

Edmonton na domácom ľade privítal Columbus, s ktorým odohral vyrovnané stretnutie, o ktorého víťazovi rozhodol v poslednej minúte tretej tretiny Aleš Hemský, ktorý bol s dvoma gólmi a dvoma asistenciami najväčšou hviezdou duelu. Ruku k dielu priložil aj slovenský obranca Ľubomír Višňovský, ktorý sa okrem obrannej práce prezentoval aj s dvoma bodmi za gól a asistenciu. Svojim siedmym gólom otvoril v 6. minúte skóre zápasu a v závere začal akciu, ktorá skončila víťazným gólom. V stretnutí odohral 22 minút a odniesol si z neho aj jeden mínusový bod. Edmonton vyhral piaty zápas z posledných šiestich a v tabuľke Západnej konferencie sa posunul na pozíciu zabezpečujúcu účasť play-off.

Center Michal Handzuš zaznamenal svoj prvý bod v kalendárnom roku 2009, keď v absolútnom závere stretnutia medzi Los Angeles a Minnesotou zaknihoval prihrávku na gól Patricka O’Sullivana, ktorý 5 sekúnd pred koncom tretej tretiny uzatváral stav zápasu strelou do prázdnej brány. Kings porazili domácu Minnesotu pomerom 5:2. Handzuš v zápase odohral 19 minút a zaznamenal aj jeden plusový bod. Hokejisti Los Angeles o svojom víťazstve rozhodli v druhej tretine, ktorú vyhrali pomerom 3:1. Víťazný gól strelil Dustin Brown.

Phoenix dokázal v utorok po takmer piatich rokoch poraziť v domácej aréne Detroit. K víťazstvu 6:3 prispeli najväčšou mierou dvojgólový Enver Lisin, autor víťazného gólu Ed Jovanovski a brankár Ilya Bryzgalov, ktorý zaznamenal 34 zákrokov. Najčastejšie sa ho snažil prekonať Marián Hossa, ktorý bol s 8 strelami najaktívnejším strelcom zápasu. Ani raz sa mu to však nepodarilo a do kanadského bodovania si pripísal len jednu sekundárnu asistenciu. Hossa v zápase odohral 18 minút a 18 sekúnd, no bol aj pri štyroch inkasovaných góloch a zo stretnutia si odniesol tri mínusové body. Tomáš Kopecký odohral 11 a pol minúty a brankára domáceho tímu ohrozil dvoma strelami.

Článok pokračuje pod reklamou

Atlanta v utorok na domácom ľade privítala Montreal, ktorý porazila pomerom 4:2. Thrashers začali duel veľmi dobre a už v 7. minúte viedli 2:0. Jaroslava Haláka dokázali prekonať Christensen a Thorburn. Slovenský brankár inkasoval gól aj na začiatku druhej tretiny. Tretí gól mu strelil Rich Peverley. Halák po tomto inkasovanom góle prenechal miesto v bráne Careymu Pricovi, ktorý bude chytať aj v nasledujúcom zápase proti New Jersey. Bratislavský rodák čelil do 24. minúty 14 strelám. Montreal nehádzal flintu do žita a snažil sa o vyrovnanie. Do konca druhej tretiny sa vďaka gólom Paciorettyho a Begina podarilo znížiť na rozdiel jediného gólu. V tretej tretine bola prevaha Montrealu značná, no Kari Lehtonen už gól nedostal a víťazstvo Atlanty spečatil v 49. minúte devätnásťročný obranca Zach Bogosian. Jeho spoluhráč Boris Valábik odohral necelých 15 minút a zaznamenal dva plusové body.

Pittsburgh privítal na domácom ľade Carolinu a hoci už od tretej minúty viedol zásluhou gólu Evgenia Malkina 1:0, nakoniec sa z víťazstva tešili hosťujúci hráči. Tí dokázali do konca prvej tretiny vyrovnať(Whitney) a v druhej strelil víťazný gól Eric Staal. Zo stretnutia bratov Staalovcov tak vyšiel víťazne starší Eric. Jeho brat Jordan nebodoval a do kanadského bodovania sa nezapísal ani jeho spoluhráč Miroslav Šatan.

Ottawa porazila v utorok Washington 3:2. Po prvej tretiny viedli Sens zásluhou dvoch gólov Dany Heatleyho 2:0, no v druhej dvadsať minútovke sa podarilo vyrovnať Capitals, za ktorých sa presadili Fedorov a Steckel. O víťazstve domáceho tímu rozhodol v 59. minúte Brendan Bell. Pri všetkých troch góloch Senators zaznamenal asistenciu Antonie Vermette. Slovenský obranca Milan Jurčina odohral necelých 15 minút a zaznamenal jeden plusový bod.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 11/14 - - - - - -
Boris Valábik (ATL) 14:47 0 0 0 +2 0 2
Miroslav Šatan (PIT) 14:45 0 0 0 0 3 0
Milan Jurčina (WAS) 14:49 0 0 0 +1 0 0
Michal Handzuš (LAK) 19:11 0 1 1 +1 1 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 22:01 1 1 2 -1 1 0
Marián Hossa (DET) 18:18 0 1 1 -3 8 0
Tomáš Kopecký (DET) 11:32 0 0 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V OHL vyhlásili hráča sezóny. V zámorí bol ocenený aj Filip Mešár Hellebuyck: Asi mi neuveríte, ale takto som to skutočne cítil. Je to srdcervúce Mohli za vyhodenie trénera nahnevaní hráči? Generálny manažér Seattlu reaguje Mohol by Leon Draisaitl skončiť budúci rok v Bostone? NHL ukázala, ako Slafkovský porušil pravidlá. Rozhodcov vyzvala, aby to nabudúce trestali + video Ďalšie posily Slovenska: Zahrali si v tejto sezóne v NHL, teraz si zahrajú aj na MSSlovenský reprezentant hral zápas o prežitie. Mal prsty v dôležitom góle + videoKtoré tri tímy boli v prvom kole play-off NHL najpôsobivejšie? Urban hviezdou zápasu, prvý Slovák postúpil do finále. K postupu aj prispel! Druhé kolo play-off začne už v nedeľu. Boston alebo Toronto budú mať pauzu len deňJe to potvrdené: Hurricanes obnovili spoluprácu so Chicagom Nazbieral 116 bodov: Útok so mnou a Slafkovským by mohol byť veľmi nebezpečný! Déjà vu? Zrazu je tu veľká dráma. Tréner vyzval Pastrňáka k zlepšeniuV AHL začala ďalšia séria. Farma Tampy vyrovnala stav tej svojej Je rozhodnuté: Bude Toronto opäť bojovať o prežitie bez najväčšej hviezdy?Na Mastertonovu trofej sú nominovaní brankári a spoluhráč SlovákaNemec má v tomto roku šancu vytvoriť nový rekord MS. Skončí Slafkovský hneď za ním? Dvorskému sa môže otvoriť šanca v NHL: Tlak necítim, vzormi sú mi Slafkovský a Nemec Stamkos chce ďalší Stanley Cup s Tampou. Majú o spoluprácu záujem obe strany? Ikonický analytik má pre Ovečkina radu: Schudni! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies