Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
12. 05.
kurzy
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
COL
DAL
«

Sumáre

Halák si predĺžil víťaznú sériu, Slováci nebodovali

V desiatich utorkových zápasoch NHL hrali šiesti Slováci. Nebodoval ani jeden, ale Jaroslav Halák si predĺžil víťaznú sériu.. Traja hráči a jeden tréner dosiahli okrúhle míľniky, jeden brankár vychytal nulu. Nikita Kučerov i Carey Price vyrovnali klubové rekordy.

Halák pomohol k výhre Bruins, Chára s Cehlárikom nebodovali

Jaroslav Halák predviedol 34 zákrokov, aby natiahol svoju víťaznú sériu na päť zápasov a doviedol Boston k triumfu 4:3 nad Carolinou, o ktorom v druhej minúte predĺženia rozhodol dvojbodový David Krejčí. Bruins vyhrali štvrtý duel po sebe a bodovali v 17. po sebe aj vďaka gólu a asistencii Jakea DeBruska, ktorý, navyše, v nadstavenom čase získal pre Krejčího puk. Po jednom góle pridali Chris Wagner a Patrice Bergeron. Slováci nebodovali. Zdeno Chára odohral 22 minút a 41 sekúnd s jednou „mínuskou“ a dvoma bodyčekmi, Peter Cehlárik absolvoval 11 minút s jednou strelou, jedným plusovým bodom a jedným bodyčekom. Hurricanes prehra môže mrzieť, pretože po dvoch góloch Sebastiana Aha viedli 2:0. Aspoň bod im zaistil v tretej tretine Justin Williams. Curtis McElhinney urobil tiež 34 zákrokov. Carolina prišla o päťzápasovú víťaznú šnúru, ale bodovala v šiestom zápase po sebe. Tréner však spokojný nebol, pretože ku gólom Bruins viedli chyby jeho mužstva. „Viedli sme a mali sme nájsť spôsob, ako im zabrániť v tom, aby sa vrátili späť do zápasu. Oni sú dobrí vo vlastnom pásme a nepotrebujete im dávať puky. To je to znepokojujúce,“ povedal Rod Brind’Amour.

Krejčího víťazný gól:


Odporúčame:
Video: David Backes vs. Micheal Ferland (bitka)

Článok pokračuje pod reklamou

Video: Ferland poslal Johanssona do nemocnice, potom sa zranil pri bitke


Hviezdy duelu: 1. D. Krejčí (BOS), 2. Ch. Wagner (BOS), 3. S. Aho (CAR)

Kučerov vyrovnal klubový rekord pri výhre nad Jets

Nikita Kučerov vyrovnal bodový rekord svojho tímu, keď dvoma asistenciami pomohol k výhre Tampy 5:2 nad Winnipegom. Kučerov má tak na konte už 108 bodov, ktoré nazbieral aj Vincent Lecavalier v sezóne 2006/07. „Snažím sa pracovať na mojej hre každý deň a len čakám, čo sa stane,“ poznamenal hviezdny Rus. Lightning si zlepšili bilanciu v posledných 17 zápasoch na 14-1-2, keď sa strelecky presadili Yanni Gourde, Adam Erne, Steven Stamkos, Cedric Paquette a Brayden Point. Erne a Stamkos pridali aj po asistencii, dve zaznamenal aj Mathieu Joseph. Andrej Vasilevskij čelil 32 strelám, z ktorých ho prekonali Blake Wheeler a Jacob Trouba. Pri jeho góle asistoval aj Connor Hellebuyck, ktorý zastavil 32 z 36 striel. Na chvíľu zápas opustil po tom, čo ho Kučerov trafil do masky. Laurent Brossoit za ten čas čelil dvoma strelám a inkasoval jeden gól. V drese Tampy nechýbal slovenský obranca Erik Černák, ktorý odohral 18 minút a pripísal si dva plusové body. Tiež sa prezentoval jedným bodyčekom a dvoma blokmi.

Kučerovov zásah do hlavy Hellebuycka:

Hviezdy duelu: 1. A. Erne, 2. N. Kučerov , 3. M. Joseph (všetci TBL)

Price sa vyrovnal Plantemu, Montreal uspel v Los Angeles

Carey Price predviedol 26 zákrokov pri jeho 314. výhre v kariére, čím vyrovnal klubový rekord Jacquesa Planteho. Doviedol Montreal k víťazstvu 3:1 v Los Angeles, tretiemu v posledných štyroch zápasoch. Z jeho spoluhráčov skórovali Brendan Gallagher, Jordan Weal a dvojbodový Shea Weber, každý v inej tretine. Victor Mete dvakrát asistoval. Gallagher dosiahol 30-gólovú métu druhýkrát v kariére a len jeden gól mu chýba na vyrovnanie osobného maxima z minulej sezóny. Matt Luff skorigoval 11. prehru Kings v ostatných 12 dueloch a prekazil Priceovi čisté konto. Jonathan Quick kryl 21 striel. Slovenský útočník Tomáš Tatar na neho nevystrelil ani raz za 14 a pol minúty v akcii. Zaznamenal dva plusové body a jeden bodyček.

Hviezdy duelu: 1. S. Weber, 2. C. Price, 3. V. Mete (všetci MTL)

Anaheim ukončil víťaznú sériu Arizony, Kesler s míľnikom

Adam Henrique a Troy Terry využili v tretej tretine presilové hry, aby doviedli Anaheim k výhre 3:1 na ľade Arizony, ktorej ukončil sériu šiestich triumfov. Skóre duelu otvoril dvojbodový Jakob Silfverberg a Ryan Miller prispel k druhému víťazstvu po predošlých piatich prehrách v sérii 22 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Lawson Crouse, ktorý vyrovnával stav na 1:1. Darcy Kuemper kryl 28 striel, ale prišiel o osobnú sériu siedmich výhier. Coyotes nevyužili ani jednu z piatich presiloviek, vrátane tej o dvoch hráčov. Sedemkrát po sebe vyhrali naposledy vo februári 2011. Slovenský útočník Richard Pánik tentoraz nebodoval. Odohral 16 a štvrť minúty s bilanciou strela, dva bodyčeky a dve prehrané vhadzovania. Ryan Kesler odohral 1 000. zápas v NHL.

Hviezdy duelu: 1. J. Silfverberg (ANA), 2. L. Crouse (ARI), 3. A. Henrique (ANA)

Trotz oslávil 800. víťazstvo, Islanders zdolali Senators

Islanders prišli v tretej tretine o dvojgólové vedenie, ale nakoniec sa predsa dočkali víťazstva, hoci sa zrodilo až v nájazdoch. V nich uspeli Jordan Eberle a Mathew Barzal, ktorí rozhodli o triumfe 5:4, jubilejnom 800. v kariére hlavného trénera Barryho Trotza. K ukončeniu dvojzápasovej série prehier pomohli aj góly Brocka Nelsona, Andersa Leeho, Devona Toewsa a Rossa Johnstona. Robin Lehner zastavil 21 z 25 striel predtým, ako v tretej tretine utrpel zranenie. Thomas Greiss následne kryl obe strely, ktorým čelil. O góly Senators sa postarali Oscar Lindberg, Brian Gibbons, Zack Smith a Jean-Gabriel Pageau, zatiaľ čo Craig Anderson zastavil 24 striel. Kanadský tím prehral deviaty zápas z posledných 11. Slovenský obranca Christián Jaroš nehral v druhom zápase po sebe. Oba tímy sa znovu stretnú aj vo štvrtok.

Barzalov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. A. Lee (NYI), 2. D. Toews (NYI), 3. C. Anderson (OTT)

Columbus nehral dobre, ale nakoniec uspel v New Jersey

Cam Atkinson a Artemij Panarin uspeli v samostatných nájazdoch, aby Columbus vyhral v New Jersey 2:1 a vrátil sa na víťaznú koľaj. Atkinson skóroval aj v normálnej hracej dobe a kľúčový bol výkon Sergeja Bobrovského, ktorý kryl 29 striel. Blue Jackets totiž nehrali lepšie ako Devils. „Okrem prvých pár striedaní diktovali tempo hry oni. Prehrávali sme všetky súboje, čo je neakceptovateľné. Keby nebolo Boba, dali by nám viac gólov. Máme šťastie, že sme získali dva body,“ povedal Atkinson. O jediný gól domácich sa postaral Travis Zajac. Cory Schneider opustil duel so 17 zákrokmi.

Panarinov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson (CBJ), 2. T. Zajac (NJD), 3. B. Coleman (NJD)

Guentzel rozhodol o výhre Pittsburghu nad Floridou, Crosby dosiahol 1 200. bod

Jake Guentzel zužitkoval prihrávku od Sidneyho Crosbyho a v tretej minúte predĺženia prekonal Roberta Luonga bekhendom, aby rozhodol o triumfe Pittsburghu 3:2 nad Floridou. Pre Guentzela išlo o druhý gól v zápase. Crosby dokopy zaznamenal gól a dve asistencie, aby sa stal 48. hráčom histórie, ktorý dosiahol na métu 1 200 bodov. Významný zápas má za sebou aj Matt Cullen, pre ktorého bol 1 500. v kariére. Matta Murrayho z 34 striel prekonali Henrik Borgström a Vincent Trocheck, ktorým na góly prihrával Mike Hoffman. Luongo nakoniec zastavil 34 striel. Panthers prehrali už piaty zápas po sebe, štyri prehry pritom prišli v nadstavenom čase.

Guentzelov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. J. Guentzel (PIT), 2. S. Crosby (PIT), 3. V. Trocheck (FLA)

Bishop vynuloval Rangers, Klingberg strelil jediný gól

Ben Bishop zastavil všetkých 28 striel pri jeho štvrtom čistom konte v sezóne a 28. v kariére. Doviedol ním Dallas k futbalovej domácej výhre 1:0 nad New Yorkom Rangers, tretej v sérii. O jediný gól zápasu sa postaral John Klingberg v úvode druhej tretiny. Stal sa štvrtým obrancom v klubovej histórii, ktorý rozhodol dva po sebe idúce duely. Predošlí traja boli Lou Nanne, Paul Cavallini a Trevor Daley. Alexandar Georgiev inak predviedol 31 zákrokov pri piatej prehre Rangers v sérii. Nevyužili ani jednu zo štyroch presiloviek, Dallas premárnil všetkých päť. V zostave mu chýbal interne potrestaný Alex Radulov a v zápase prišiel o Radka Faksu, ktorého zranil Mika Zibanejad v tretej tretine.


Hviezdy duelu: 1. B. Bishop, 2. J. Klingberg (obaja DAL), 3. A. Georgiev (NYR)

Johansenov nájazd rozhodol o triumfe Nashville nad Minnesotou

Ryan Johansen ako jediný premenil svoj samostatný nájazd vo štvrtej sérii a rozhodol o domácom víťazstve Nashville 5:4 nad Minnesotou. Bolo preň druhým po predošlých dvoch prehrách a dostalo ho do čela Centrálnej divízie o bod pred Winnipeg. Craig Smith, Brian Boyle v presilovke, Roman Josi a dvojbodový Viktor Arvidsson skórovali pri výhre v normálnom hracom čase, Rocco Grimaldi dvakrát asistoval a Pekka Rinne urobil 29 zákrokov. Prekonali ho dvakrát Kevin Fiala a raz Pontus Aberg s Ericom Fehrom. Fiala s Abergom strelili svoje prvé góly v drese Wild a proti ich bývalým spoluhráčom. Minnesota si natiahla bodovú séru na sedem zápasov. Nashville ju zdolal po nájazdoch dvakrát za tri dni. Devan Dubnyk opustil duel s 21 zákrokmi, Ryan Suter v ňom odohral vyše pol hodiny (31:13).

Johansenov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. V. Arvidsson, 2. R. Johansen, 3. R. Josi (všetci NSH)

Colorado uštedrilo Detroitu ôsmu prehru v sérii

Nathan MacKinnon skóroval v tretej minúte predĺženia, aby zavŕšil víťazný obrat Colorada a rozhodol o jeho domácej výhre 4:3 nad trápiacim sa Detroitom. Trikrát zmazalo jednogólovú stratu, pričom Tyson Barrie vynútil predĺženie v 59. minúte. J. T. Compher a trojbodový Mikko Rantanen tiež skórovali, MacKinnon s Barriem si pripísali aj po asistencii a Semion Varlamov chytil 20 striel pri druhej výhre Avalanche v posledných piatich dueloch. Recept na neho našli Niklas Kronwall, ktorý skóroval prvýkrát od 20. decembra po 30 zápasoch, Danny DeKeyser a Filip Zadina, ktorý strelil v presilovej hre svoj prvý gól v NHL. Thomas Vanek dvakrát asistoval a Jonathan Bernier sa prezentoval 30 zákrokmi pri ôsmej prehre Red Wings v sérii.

MacKinnonov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon, 2. M. Rantanen, 3. T. Barrie (všetci COL)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 34/37 (91,9 %) - - - - - - -
P. Cehlárik (BOS) 11:04 0 0 0 +1 0 1 1
T. Tatar (MTL) 14:31 0 0 0 +2 0 0 1
E. Černák (TBL) 18:10 0 0 0 +2 0 0 1
R. Pánik (ARI) 16:16 0 0 0 0 0 1 2
Z. Chára (BOS) 22:41 0 0 0 -1 0 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Pekarčík skóroval vo finále. Na dosah titulu je však jeho krajan! + video Je sezóna Marchanda v ohrození? Tréner Bruins tvrdí, že zákrok bol úmyselný + videoZahral si v Sérii storočia, získal Stanleyho pohár: Zomrel bývalý hráč Toronta Sýkora spoznal súpera. Zahrajú si v divíznom finále proti sebe aj Slováci?Colorado zažilo najvýraznejšiu prehru, život Hurricanes visel na vláskuNHL naživo: Koniec pre Hurricanes? Pôjdu do vedenia hviezdy z Dallasu?Slafkovský i Pospíšil medzi najlepšími hráčmi prvého dňa MS v hokejiRangers môžu dnes dokončiť Hurricanes. Ak sa im to podarí, napodobnia Gretzkého OilersPospíšil si to predstavoval inak, Regenda má recept na úspech. Slafkovský: S*re toNeúspešný debut Honzeka, traja Slováci oslavujú postup! Top kandidáti na post trénera Toronta: Budú k dispozícii aj traja stále aktívni v NHL?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies