Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Sumáre

Po polstoročí sú tam! Blues vyzvú Bruins v boji o Stanleyho pohár

St. Louis po prvýkrát od roku 1970 postúpilo do finále Stanleyho pohára, keď vo šiestom zápase finále Západnej konferencie zdolalo pred vlastnými fanúšikmi San Jose hladko 5:1. Tak ako pred 49 rokmi, aj teraz sa stretne s Bostonom.

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 6
1
2
3
Stav série
St. Louis Blues
2
1
2
5
••••
San Jose Sharks
0
1
0
1
••••
Podrobné štatistiky

Blues vyhrali tretí zápas po sebe, keď využili aj oslabenie súpera. San Jose hralo v zápase bez Erika Karlssona, Tomáša Hertla i Joea Pavelskiho. Inak bolo na strely aktívnejšie, no Jordana Binningtona z 26 striel prekonal len Dylan Gambrell, ktorý v druhej tretine znižoval na 1:2. O góly víťazného mužstva sa postarali postupne David Perron, Vladimir Tarasenko, Brayden Schenn a Tyler Bozak, ktorí prekonali Martina Jonesa z 18 striel a Ivan Barbašev, ktorý spečatil postup strelou do prázdnej brány. Ryan O’Reilly nazbieral tri asistencie. Blues si vylepšili bilanciu v zápasoch, v ktorých môžu uzavrieť sériu, na 3-0. Sharks mali pred utorkovým duelom bilanciu 4-0, keď čelili vyradeniu.

Rozhodujúci gól Tarasenka:

Prvá tretina vyšla lepšie pre domácich, ktorí do nej vstúpili aktívne a už v druhej minúte sa ujali vedenia, keď Blaisovo zakončenie do brány usmernil David Perron. Hostia sa snažili odpovedať, boli aktívni, ale do vyložených šancí sa nedostávali. V závere tretiny, navyše, ponúkli St. Louis šancu na zvýšenie vedenia, keď sa podrazením previnil Barclay Goodrow. Trvalo len sedem sekúnd a Vladimir Tarasenko strelou z ľavého kruhu ukončil presilovku a zvýšil vedenie na 2:0.

Jones v úvode druhej tretiny predviedol kľúčový zákrok, ktorým držal San Jose v hre. Tí sa snažili o vyrovnanie a prvý krok urobili v 27. minúte, keď z protiútoku strelil kontaktný gól Dylan Gambrell. K vyrovnaniu mal blízko v strede tretiny Couture, ktorý však netrafil puk, ktorý mohol posielať do odkrytej brány. K vyrovnaniu napokon nedošlo, keď Blues využili druhú presilovku v zápase. Hákovanie Brauna tentokrát potrestal Brayden Schenn, ktorý v 33. minúte odviedol veľmi dobrú prácu pred bránou a dostal sa aj k dorážke strely Pietrangela. Zvyšok tretiny väčšie šance nepriniesol.

Článok pokračuje pod reklamou


V tej tretej boli hneď od začiatku aktívnejší hostia, ktorí navyše dostali šancu hrať prvýkrát v presile, keď sa faulu dopustil Maroon. V 43. minúte to mohlo byť opäť len o gól, ale pri strele Labanca pomohla domácim bránková konštrukcia. Tlak Sharks pokračoval v a 48. minúte podržal domácich Binnington, ktorého sa snažil prekonať zblízka Kane. V 53. minúte mohol Sundqvist zvýšiť vedenie Blues, ale to sa napokon podarilo až Tylerovi Bozakovi o pol minúty neskôr. Pomohlo mu k tomu aj šťastie – puk sa odrazil do brány od hokejky Nyquista. Vedenie už bolo trojgólové a San Jose sa pokúsilo o krok zo zúfalstva – dve a pol minúty pred koncom odvolalo Jonesa. To viedlo k tomu, že Ivan Barbašev pridal poistku do prázdnej brány.

Jordan Binnington
Martin Jones
60:00 25/26 59:42 14/18
Jake Allen
Aaron Dell
- - - -

Tarasenko bodoval v šiestom zápase po sebe. On a Gary Sabourin v roku 1969 (4 zápasy) sú jedinými hráčmi Blues, ktorí bodovali v každom zápase konferenčného finále/ligového semifinále. Ako tretí hráč v klubovej histórii dosiahol v play-off na métu 30 gólov. Dokázali to aj Brett Hull (67) a Bernie Federko (35). ... Pietrangelo s 13 bodmi v jedinom play-off vytvoril nový klubový rekord obrancu. ... Craig Berube sa stal 11. trénerom v histórii NHL, ktorý doviedol svoj tím do finále, hoci sa na lavičku postavil v strede sezóny. Blues to dokázali ako prvý tím v ére po expanzii (1967/68), ktorý bol v hocijakom bode obdobia základnej časti po odohraní 20 zápasov na poslednom mieste ligy. ... Gambrell sa stal druhým hráčom v organizácii San Jose, ktorý svoj prvý gól v NHL strelil v play-off. Tým prvým bol Marcel Goc v roku 2004.

Blues si prevzali Clarence S. Campbell Bowl:

St. Louis odštartuje finálovú sériu v Bostone v pondelok 27. mája.

Hviezdy duelu: 1. J. Binnington, 2. D. Perron, 3. C. Parayko (všetci STL)

Ryan O’Reilly, útočník Blues: „Dnes sme mali skvelú prvú tretinu, potom sme v druhej tretine zvoľnili, ale dokázali sme streliť veľké góly v tie správne časy a hrali našu hru. Dnes sme sa priblížili o krok bližšie k nášmu cieľu.“

Peter DeBoer, tréner Sharks: „Dnes som bol na naše mužstvo hrdý. Nemyslím si, že skóre odzrkadľuje prácu, ktorú sme odviedli. Viem, ako vyzeral stav na konci večera, ale prinútili sme ich k tomu, aby si to museli zaslúžiť. Myslím si, že sme sa vzhľadom na ťažké okolnosti ukázali. Viac žiadať nemôžete.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Rebríček experta: Uvidíme na drafte 2025 návrat Slováka do prvého kola? Zomrel bývalý hráč Penguins. Mal len 42 rokov Blíži sa play-off. Dvorský má fantastickú formu, no darilo sa viacerým SlovákomVšetci Slováci bodovali, štyria zahviezdili. Najproduktívnejší boli Kelemen a Koch Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal preradil svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies