Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 3. tr.
NYR
3
CAR
3
po 1. tr.
DAL
3
COL
0
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
04:00info
VAN
EDM
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
03:30info
DAL
COL
«

Slováci v NHL

Toto sú najdominantnejšie výkony Slovákov v končiacej dekáde + video

V ostatnej dekáde sa aj Slovákom v NHL podarilo zažiť zápasy, za ktoré si zaslúžili obdiv. Mnoho kvalitných výkonov, ovenčených nie len bodmi, má za sebou napríklad Marián Hossa. Zmienku si zaslúžia aj iní, ale spomedzi dominantných výkonov sme vybrali tri najlepšie.

Nakoniec to vyšlo tak pekne, že na pomyselný stupeň víťazov sa dostali zástupcovia všetkých troch postov – obranca, útočník i brankár.

3. Marián Gáborík

Gáborík zažil svoj najhviezdnejší duel v tejto dekáde 19. januára 2011, v čase, keď zažíval strelecké suchoty. Ukončil ich štyrmi gólmi, pričom k výhre Rangers 7:0 nad Torontom prispel aj asistenciou. Päťbodový výkon bol slovenským vrcholom v tejto dekáde. Gáborík v nej zaznamenal ešte dvakrát bilanciu 3+1 – 12. februára 2010 proti Islanders a 14. novembra 2010 proti Oilers.

Článok pokračuje pod reklamou

2. Ľubomír Višňovský

Višňovský podával v sezóne 2010/11 vynikajúce výkony v drese Anaheimu, vďaka ktorým mu len o vlások ušla nominácia na Norrisovu trofej. S 18 gólmi a 68 bodmi v 81 dueloch si vytvoril osobné maximá a vytvoril aj slovenský bodový rekord obrancu. Strelil aj svoj druhý hetrik v kariére. A práve ten bol súčasťou jeho dominantného výkonu zo 4. marca 2011, keď v zápase proti Dallasu nielenže skóroval trikrát, ale pripísal si aj asistenciu. Hetrik strelil ako prvý obranca Ducks v histórii a so štyrmi bodmi si vytvoril osobný rekord. Navyše, hetrik spečatil víťazným gólom len štyri sekundy pred koncom predĺženia.

Pre zaujímavosť, bilanciu 3+1 v jednom zápase mali v tejto dekáde už len Tomáš Kopecký a spomínaný Gáborík, ktorý v nej dosiahol až 5 hetrikov. Ďalšie zažili aj Tomáš Tatar, Zdeno Chára a Richard Pánik.

1. Jaroslav Halák

Za výkon dekády možno považovať ten, ktorý podal Jaroslav Halák v play-off 2010. V 26. aprílový deň frustroval hráčov Washingtonu a s 53 zákrokmi doviedol Montreal k výhre 4:1, ktorá bola zlomová v sérii. Po výbornom výkone v šiestom zápase série podal spoľahlivý výkon aj v zápase číslo sedem a Canadiens postúpili do druhého kola. Nakoniec ich Halák dotiahol až do finále konferencie.

Na tento jeho výkon sa nedá zabudnúť, no pripomenieme si aj jeden zo základnej časti 2017/18. Halák 15. februára 2018 v drese Islanders vychytal čisté konto v derby proti Rangers, pri ktorom zneškodnil až 50 striel. Vytvoril tým slovenský rekord (v základnej časti, pozn. red.). Predošlý rekord tvorilo 47 zákrokov, ktoré Halák dosiahol v kariére trikrát a Peter Budaj raz.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Veľká dráma v Madison Square Garden. Duel priniesol dve predĺženia! Chicago sa dohodlo na novej zmluve so synovcom českej legendyDevils predĺžili zmluvy s dvoma útočníkmiHurricanes si upísali švédskeho obrancu, Islanders švédskeho brankáraSlovensko odohralo posledný prípravný duel. Slafkovský sa zaskvel výstavným gólom + videoHartova trofej má finalistov: O najprestížnejšiu cenu zabojujú len útočníciDnes začne 2. kolo play-off NHL aj na západe. Prinesie aj kanadskú sériuNielen produkty NHL: Na Fanda-NHL.sk sa vybavíte aj na majstrovstvá sveta Slovenský obranca má za sebou dramatický zápas o prežitie Favoriti na Conn Smythe Trophy po prvom kole? Na čele hráči Oilers Formácie Slovenska sú známe: Slafkovský obnovil úspešné trio, Nemec vytvoril hviezdny pár Marner začne premýšľať o budúcnosti s Leafs. Matthews prehovoril o záhadnej absencii Kings sa o trénerovi ešte nerozhodli. V otázke vykúpenia hviezdy však majú jasno! Nezabudnuteľný deň: V Bostone bol pri narodení syna, na Floride skóroval pri výhre + video Nemec bude mať nového trénera. Ten posledný mieri do Kanady Cassidy: Golden Knights sa museli vyrovnať s množstvom zranení Poznáme finalistov na Cenu Willieho O’Reeho New Jersey si upísalo veľkú nádej pre obranu i českého brankáraRed Wings si upísali veľkú švédsku nádej. Obrancu si upísali aj HurricanesPrvý zápas medzi Panthers a Bruins mal jasného víťaza. Podržal nás brankár, tvrdí trénerZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies