Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
07. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
04:00info
VAN
EDM
«

Sumáre

Černák mal späť typického partnera, Tampa po rokoch podľahla Detroitu

Nedeľa v NHL priniesla sedemzápasový program, ktorý priniesol niekoľko zaujímavých momentov. Jedným z nich bola aj vzácna výhra Detroitu na Tampou Bay. V akcii bol len jeden Slovák.

DET - TBL 5:4 SN

Fabrriho nájazd rozhodol o ukončení dlhej série Red Wings

Robby Fabbri premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby Detroit ukončil 16-zápasovú sériu prehier vo vzájomných dueloch a po prvýkrát od februára 2016 zdolal Tampu Bay. K výhre 5:4 pomohli štvorbodovými výkonmi Anthony Mantha a Tyler Bertuzzi – obaja zaznamenali gól a tri asistencie. Dvoch štvorbodových hráčov mali Red Wings naposledy v marci 2014 (Franzen, Nyquist). Gól a dve asistencie si pripísal Dylan Larkin a Fabbri sa do čierneho trafil aj v normálnom hracom čase. K druhej výhre Detroitu po sebe pomohol aj Jonathan Bernier s 33 zákrokmi. Dvakrát ho prekonal Brayden Point, raz Patrick Maroon a Carter Verhaeghe. Curtis McElhinney opustil duel s 24 zákrokmi. Slovenský obranca Erik Černák strávil v akcii 21 minút a 21 sekúnd, počas ktorých zaznamenal jeden bodyček, dva bloky a tri strely na bránu. Naspäť po svojom boku mal navrátilca Ryana McDonagha, kým „Bolts“ chýbal Victor Hedman.

Kľúčové momenty nájazdov – zákrok Berniera, gól Fabbriho:

Hviezdy duelu: 1. T. Bertuzzi (DET), 2. A. Mantha (DET), 3. B. Point (TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

PIT - CAR 2:6

Trojbodový debutant Geekie doviedol Carolinu k výhre v Pittsburghu

Morgan Geekie zaznamenal pri debute v NHL dva góly a asistenciu, ktorými pomohol Caroline zvíťaziť v Pittsburghu 6:2. Justin Williams tiež strelil dva góly a predĺžil si gólovú sériu na štyri zápasy. Dvojbodový Jake Gardiner a Jaccob Slavin ich doplnili na streleckej listine. Haydn Fleury, Jordan Martinook i Jordan Staal dvakrát asistovali, kým Alex Nedeljkovic predviedol 28 zákrokov pri druhej výhre Hurricanes v rade po predošlých štyroch prehrách. Patrick Marleau a Jevgenij Malkin posielali Penguins dvakrát do vedenia, ale ani 30 zákrokov Tristana Jarryho neodvrátilo ich ôsmu prehru v posledných desiatich dueloch. Marleau skóroval premiérovo v drese Pittsburghu a ukončil 17-zápasové suchoty. S 562. gólom v kariére sa dostal pred Mikea Modana na 25. miesto historického poradia. Jarry prehral prvýkrát v kariére štyri štarty po sebe. Kris Letang odohral 807. duel za Penguins a dostal sa na štvrté miesto v klubovej histórii pred Jaromíra Jágra. Nino Niederreiter odohral 600. duel v lige.


Prvý gól Marleaua v drese Penguins:

Hviezdy duelu: 1. M. Geekie (CAR), 2. J. Williams (CAR), 3. J. Gardiner (CAR)

CGY - VGK 3:5

Vegas prišli o trojgólové vedenie, ale vyhralo

Shea Theodore prelomil nerozhodný stav 70 sekúnd pred koncom tretej tretiny, aby Vegas zdolalo Calgary aj po tretíkrát v tejto sezóne, tentoraz pomerom 5:3. Golden Knights mali dobrý nástup do zápasu a v úvode druhej tretiny už viedli po gólom Tomáša Noska, Nicka Holdena a Maxa Paciorettyho 3:0. Nakoniec sa ešte strachovali o výsledok. Po Theodoreovi už pridal len poistku do prázdnej brány Jonathan Marchesault. Robin Lehner pri svojom víťaznom treťom štarte po výmene čelil 22 strelám, z ktorých ho prekonali Milan Lucic, Dillon Dube a Matthew Tkachuk. David Rittich urobil 27 zákrokov a Noah Hanifin utrpel zranenie hornej časti tela. Kým Vegas vyhralo 10. zápas z posledných 12, Calgary prišlo o sériu troch výhier.

Hviezdy duelu: 1. N. Holden (VGK), 2. M. Lucic (CGY), 3. M. Pacioretty (VGK)

CHI - STL 0:2

Allen vynuloval Chicago, Blues sú späť na víťaznej koľaji

Jake Allen zneškodnil všetkých 29 striel, aby vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a 21. v kariére. Položil tiež základy víťazstva St. Louis 2:0 nad Chicagom, vďaka ktorému sa obhajca titulu vrátil na víťaznú koľaj. K deviatej výhre z posledných desiatich zápasov viedli góly obrancov – Robert Bertuzzo otvoril skóre, Alex Pietrangelo ho uzavrel svojím 10. gólom na ľade súpera v sezóne. Viac v klubovej histórii ich strelili len dvaja obrancovia. Pri oboch góloch asistoval Jaden Schwartz. Chicago, v ktorého bráne čelil Corey Crawford 26 strelám, prehralo druhý zápas po sebe po štvorzápasovej sérii výhier. Na Blues nestačilo ani v jednom zo štyroch vzájomných zápasov v sezóne. Od vstupu St. Louis do NHL sa to nikdy predtým nestalo. Chicagu sa zranil obranca Adam Boqvist, ktorého lakťom do hlavy trafil Oskar Sundqvist.

Hviezdy duelu: 1. J. Allen (STL), 2. A. Pietrangelo (STL), 3. J. Schwartz (STL)

ANA - MIN 4:5 PP

Fiala rozhodol o výhre Wild nad Ducks

Kevin Fiala strelil dva góly, pričom druhým rozhodol v štvrtej minúte predĺženia o víťazstve Minnesoty 5:4 nad Anaheimom. K šiestej výhre z posledných ôsmich duelov pomohli gólmi aj Mats Zuccarello, Victor Rask a Alex Galchenyuk, kým Devan Dubnyk kryl 22 striel. Dvakrát ho prekonal Jakob Silfverberg, ktorý si pripísal aj asistenciu. Strelecky sa presadili aj Danton Heinen a Christian Djoos, kým Rickard Rakell nazbieral tri asistencie a Ryan Miller urobil 25 zákrokov. Zápas bol ako na hojdačke – Wild prehrávali 0:1, viedli 2:1, prehrávali 2:3, vyhrávali 4:3. Nakoniec udržali trend vo vzájomných stretnutiach – už šesť v sérii ich vyhral hosťujúci tím.

Fialov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Silfverberg (ANA), 2. K. Fiala (MIN), 3. A. Galchenyuk (MIN)

VAN - CBJ 1:2

Columbus vyhral 20. „jednogólový“ zápas v sezóne

Columbus vedie všetky tímy NHL s počtom vyhraných zápasov s rozdielom jedného gólu. V nedeľu si pripísal už 20. také víťazstvo, keď pomerom 2:1 zdolal Vancouver, ktorý prehral piaty zápas z ostatných šiestich. Elvis Merzlikins pomohol k triumfu 26 zákrokmi a o čisté konto prišiel v strede tretej tretiny, keď ho prekonal Elias Pettersson. O góly Blue Jackets sa v druhej tretine postarali Emil Bemström a Eric Robinson. Thatcher Demko inak kryl 20 striel. Pre Zacha Werenskiho išlo o okrúhly 300. zápas v kariére.

Jediný gól Canucks stál za to:

Hviezdy duelu: 1. P. Dubois (CBJ), 2. E. Pettersson (VAN), 3. E. Merzlikins (CBJ)

SJS - COL 3:4

MacKinnon a Landeskog doviedli Avs k výhre nad Sharks

Nathan MacKinnon a Gabriel Landeskog zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, aby doviedli Colorado k výhre 4:2 nad San Jose. Landeskog si pritom predĺžil bodovú sériu na osem zápasov. Víťazný gól strelil Joonas Donskoi a strelecky sa presadil aj dvojbodový Vladislav Namestnikov. Pavel Francouz pomohol s 22 zákrokmi k 10. výhre Avalanche vonku z posledných 11 duelov. U súperov vyhrali v sezóne už 24 zápasov, čím sa priblížili na rozdiel dvoch k svojmu rekordu z ročníka 2013/14. Joe Thornton, Melker Karlsson a Noah Gregor sa postarali o góly Sharks, Martin Jones opustil duel s 20 zákrokmi a Logan Couture predčasne so zranením po tom, čo ho do tváre trafil puk. Oba tímy vstupovali do zápasu s dvojzápasovými sériami prehier.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. G. Landeskog (COL), 3. J. Thornton (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 21:21 0 0 0 0 0 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slovensko odohralo posledný prípravný duel. Slafkovský sa zaskvel výstavným gólom + videoHartova trofej má finalistov: O najprestížnejšiu cenu zabojujú len útočníciDnes začne 2. kolo play-off NHL aj na západe. Prinesie aj kanadskú sériuNielen produkty NHL: Na Fanda-NHL.sk sa vybavíte aj na majstrovstvá sveta Slovenský obranca má za sebou dramatický zápas o prežitie Favoriti na Conn Smythe Trophy po prvom kole? Na čele hráči Oilers Formácie Slovenska sú známe: Slafkovský obnovil úspešné trio, Nemec vytvoril hviezdny pár Marner začne premýšľať o budúcnosti s Leafs. Matthews prehovoril o záhadnej absencii Kings sa o trénerovi ešte nerozhodli. V otázke vykúpenia hviezdy však majú jasno! Nezabudnuteľný deň: V Bostone bol pri narodení syna, na Floride skóroval pri výhre + video Nemec bude mať nového trénera. Ten posledný mieri do Kanady Cassidy: Golden Knights sa museli vyrovnať s množstvom zranení Poznáme finalistov na Cenu Willieho O’Reeho New Jersey si upísalo veľkú nádej pre obranu i českého brankáraRed Wings si upísali veľkú švédsku nádej. Obrancu si upísali aj HurricanesPrvý zápas medzi Panthers a Bruins mal jasného víťaza. Podržal nás brankár, tvrdí trénerTréner 7 tímov NHL končí po 40 rokoch trénovania tam, kde začínal Slafkovský sa nevie dočkať zápasu: Potešil fanúšikov, trénoval v tomto útoku Studenič sa už vraj dohodol na zmluve pre budúci ročník Výsledky vyšetrení sú známe: Bude Martin Pospíšil hrať na MS?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies