Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
COL
1
DAL
3
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
«

Slováci v NHL

Dvaja Slováci by zostali v 1. kole draftu 2004. Duo by bolo iné, tvrdia v zámorí

Prešlo 16 rokov a poradie na prvých dvoch miestach draftu 2004 by sa nemenilo nič. Redaktori oficiálnej ligovej stránky však v prvom kole vtedajšieho draftu urobili viacero zmien pri zohľadnení toho, ako sa nakoniec draftovaným hráčom v NHL darilo. Zmeny sa dotkli aj Slovákov.

V roku 2004 boli z prvých dvoch miest draftovaní útočníci Alex Ovečkin a Jevgenij Malkin, ktorých si vybrali Washington, resp. Pittsburgh. Ako tretí na rad prišiel obranca Cam Barker, ktorý z prvého kola úplne vypadol a na tretej pozícii ho nahradil Blake Wheeler.

Z prvého kola vypadla aj slovenská draftová jednotka, ktorou bol obranca Boris Valábik vybraný Atlantou z 10. miesta. V prvom kole by však dvaja slovenskí obrancovia zostali, keďže by sa na 23. miesto prepracoval Andrej Sekera. Pôvodne 71. draftovaný hráč (Buffalom) doteraz odohral v NHL 764 zápasov a s 244 bodmi (47+197) je piatym najproduktívnejším obrancom svojej draftovej triedy.

„Senators, ktorí boli po sedemzápasovej prehre s Torontom vo finále Východnej konferencie tímom na vzostupe, by boli spokojní, ak by našli ofenzívneho obrancu, ako je Sekera, ktorý by dodal hĺbku za Zdena Cháru a Wadea Reddena,“ poznamenal John Kreiser.

Článok pokračuje pod reklamou

Pôvodne bol z 23. miesta vybraný Ottawou Andrej Meszároš, ktorý by sa veľmi neprepadol – v „redrafte“ bol zaradený na 24. miesto, z ktorého si vyberalo Calgary. Rodák z Považskej Bystrice je z obrancov svojej triedy piaty so 63 gólmi, šiesty so 175 asistenciami, šiesty s 238 bodmi a štvrtý s 25 plusovými bodmi. V NHL nehral od ročníka 2014/15.

„Nie žiarivý, ale spoľahlivý a všestranný Meszároš by Calgary dodal hĺbku a stabilitu pred brankára Miikku Kiprusoffa,“ skonštatoval Sebastien Deschambault. „On a Edler sú jedinými obrancami tejto triedy, ktorí trávili viac ako dve minúty na zápas v presilovkách aj v oslabeniach.“

Takto by vyzeralo celé prvé kolo:

1. Washington: Alex Ovečkin, ĽK (pôvodne: 1. voľby, WSH)
2. Pittsburgh: Jevgenij Malkin, C (2., PIT)
3. Chicago: Blake Wheeler, PK (5., PHX)
4. Carolina: David Krejčí, C (63., BOS)
5. Phoenix: Pekka Rinne, B (258., NSH)
6. NY Rangers: Devan Dubnyk, B (14., EDM)
7. Florida: Mike Green, O (29., WSH)
8. Columbus: Alex Radulov, PK (15,. NSH)
9. Anaheim: Travis Zajac, C (20., NJD)
10. Atlanta: Alexander Edler, O (91., VAN)
11. Los Angeles: Andrew Ladd, ĽK (4., CAR)
12. Minnesota: Cory Schneider, B (26., VAN)
13. Buffalo: Mark Streit, O (262., MTL)
14. Edmonton: Alex Goligoski, O (61., PIT)
15. Nashville: Brandon Dubinsky, C (60., NYR)
16. NY Islanders: Ryan Callahan, PK (127., NYR)
17. St. Louis: Kris Versteeg, PK (134., BOS)
18. Montreal: Drew Stafford, PK (13., BUF)
19. NY Rangers: Johan Franzen, PK (97., DET)
20. New Jersey: Blake Comeau, ĽK (47., NYI)
21. Colorado: Roman Polák, O (180., STL)
22. San Jose: Troy Brouwer, PK (214., CHI)
23. Ottawa: Andrej Sekera, O (71., BUF)
24. Calgary: Andrej Meszároš, O (23., OTT)
25. Edmonton: Michail Grabovskij, C (150., MTL)
26. Vancouver: Thomas Greiss, B (94., SJS)
27. Washington: Carl Soderberg, C (49., STL)
28. Dallas: Anton Chudobin, B (206., MIN)
29. Washington: Tyler Kennedy, C (99., PIT)
30. Tampa Bay: Daniel Winnik, ĽK (265., PHX)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Sme v sérii Rangers vs. Hurricanes svedkami rodiacej sa senzácie? MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu V AHL sme spoznali posledný postupujúci tím Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies