Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Sumáre

Sekera je späť, Tatar ukázal svoju tvrdosť. Černák si strelil vlastný gól

Slováci nemali vo štvrtok veľa dôvodov na radosť. Potešil návrat Andreja Sekeru, no žiadne body nám trojica hráčov spod Tatier nevyprodukovala a netešili sa ani z víťazstiev.

DAL - CAR 3:5

Sekera sa vrátil, ale Dallas opäť nestačil na Carolinu

Andrej Sekera sa po nákaze koronavírusom vrátil do akcie, ale z bodov ani víťazstva svojho tímu sa netešil. Dallas prehral štvrtý zápas po sebe, keď tentoraz nestačil na Carolinu pomerom 3:5. Rozhodujúci gól strelil v tretej tretine Nino Niederraiter, ktorý prelomil nerozhodný stav z úniku po prihrávke Dougieho Hamiltona. Jordan Staal a Sebastian Aho zaznamenali po góle a asistencii, Brock McGinn sa trafil tiež do čierneho, Warren Foegele do prázdnej brány. James Reimer urobil 34 zákrokov. Prekonali ho Mark Pysyk, Roope Hintz a Joe Pavelski. Anton Chudobin predviedol 27 zákrokov. Sekera odohral necelých 16 minút, počas ktorých sa prezentoval strelou, bodyčekom a blokom. Ako jeden z dvoch hráčov svojho tímu si pripísal aj plusový bod. Tímy sa znovu stretnú v sobotu. Doteraz všetky tri vzájomné stretnutia vyhrali Hurricanes.

Hviezdy duelu: 1. J. Staal (CAR), 2. R. Hintz (DAL), 3. N. Niederreiter (CAR)

FLA - TBL 5:2

Florida ukončila víťaznú sériu Tampy, Černák zažil nešťastný moment

Aaron Ekblad a Alex Wennberg zaznamenali po góle a asistencii, aby Florida ukončila šesťzápasovú víťaznú sériu Tampy triumfom 5:2. Carter Verhaeghe , ktorý vlani vyhral s „Bleskami“ Stanley Cup, strelil už svoj siedmy gól v ročníku, ale významne mu k tomu pomohol Erik Černák, ktorý si strelil „vlastenca“, keď sa od neho odrazila do brány centrovaná prihrávka bývalého spoluhráča. V listine strelcov figurovali aj Frank Vatrano a Brett Connolly, ktorý uzavrel skóre gólom do prázdnej brány. Jonathan Huberdeau ako prvý hráč v histórii dosiahol 300. asistenciu v drese Panthers. Sergej Bobrovskij vyhral súboj ruských brankárov, ale čelil len 21 strelám, z ktorých ho prekonal len Brayden Point, ktorý dvakrát využil presilovku. Dve asistencie si pripísal Victor Hedman, jednu Andrej Vasilevskij. Ten opustil duel s 24 zákrokmi. Černák odohral 17 minút a okrem nešťastného momentu sa prezentoval troma bodyčekmi a dvoma strelami. Pripísal si aj dva mínusové body.

Článok pokračuje pod reklamou


Černákov nešťastný moment:

Hviezdy duelu: 1. A. Ekblad (FLA), 2. A. Wennberg (FLA), 3. B. Point (TBL)

MTL - EDM 0:3

Smith vynuloval Canadiens, Tatar sa prezentoval 5 bodyčekmi

Mike Smith sa stal štvrtým brankárom Edmontonu, ktorý vynuloval Montreal a len ako druhý po Camovi Talbotovi to dokázal na ľade súpera. S 38 zákrokmi a 40. čistým kontom kariéry doviedol svoj tím k triumfu 3:0. O góly sa postarali Jujhar Khaira, Darnell Nurse a Tyson Barrie, ktorí si ich rozložili pekne po tretinách. Nurse strelil už svoj šiesty gól v sezóne, čím si prekonal zápis z minulej sezóny, v ktorej odohral 71 duelov. Kým Oilers vyhrali šiesty zápas zo siedmich, Canadiens prehrali štvrtý zo siedmich. Jake Allen urobil 28 zákrokov. V akcii nechýbal ani Tomáš Tatar, ktorý počas necelých 15 minút vyslal na bránu tri strely a urobil až päť bodyčekov. Zo spoluhráčov ich viac urobil len Alex Romanov.

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. M. Smith, 3. D. Nurse (všetci EDM)

NYI - PIT 3:4 SN

Malkin s Crosbym pomohli zdolať Islanders

Sidney Crosby premenil ako jediný samostatný nájazd, aby sa Pittsburgh dočkal výhre 4:3 nad Islanders. Išlo o šiestu výhru „Tučniakov“ v ročníku, pričom každá mala jednogólový rozdiel, čo sa organizácii naposledy podarilo v ročníku 2003/04. V normálnom hracom čase skórovali Bryan Rust, Zach Aston-Reese a Jevgenij Malkin, Casey DeSmith urobil 26 zákrokov. Po peknom góle Mathewa Barzala, ktorý bodoval v siedmom zápase po sebe, boli Islanders blízko k výhre. Len 18 sekúnd pred koncom tretej tretiny ich vyrovnávajúcim gólom zarmútil Malkin. New York v zápase viedol dokonca trikrát, keď ho do vedenia posielali aj Casey Cizikas a Jean-Gabriel Pageau. Semion Varlamov opustil duel s 32 zásahmi. Islanders bodovali v piatom zápase po sebe, no tretí z nich prehrali.

Cizikasov pekný gól v páde:

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. B. Rust (PIT), 2. J. Malkin (PIT), 3. J. Pageau (NYI)

CHI - CBJ 5:6

Columbus strelil štyri góly v tretej tretine, aby zdolal Chicago

Dvojbodový Michael Del Zotto v 58. minúte vyrovnal stav a Kevin Stenlund o minútu a pol neskôr rozhodol o výhre Columbusu 6:5 nad Chicagom, ktoré v zápase viedlo 3:1, 4:2 a 5:4. Cam Atkinson strelil svoj 15. gól v oslabení, čím vytvoril nový klubový rekord, a pridal tri asistencie, aby pomohol Blue Jackets vyhrať tretí zápas z posledných štyroch. Jack Roslovic vsietil dva góly, Boone Jenner jeden. Joonasa Korpisala z 26 striel prekonali v rozmedzí 56 sekúnd najskôr dvaja debutoví strelci Ian Mitchell a Nicolas Beaudin. Na nich nadviazali ešte Pius Suter, Patrick Kane a Alex DeBrincat. Poslední dvaja menovaní zaznamenali aj po dve asistencie a Kane zažil trojbodový večer po 90-krát v kariére, čím v historickom poradí Američanov prekonal Jeremyho Roenicka (89). Viac takých duelov zažili Pat LaFontaine (116), Mike Modano (103) a Joe Mullen (93). Kevin Lankinen zastavil 37 striel a Blackhawks prišli o trojzápasovú víťaznú sériu.


Hviezdy duelu: 1. C. Atkinson (CBJ), 2. P. Kane (CHI), 3. J. Roslovic (CBJ)

NSH - DET 3:2

Fabbro rozhodol o výhre nad trápiacimi sa Red Wings

Dante Fabbro skóroval presne minútu pred koncom tretej tretiny, aby Nashville zdolal Detroit 3:2 a ukončil si trojzápasovú sériu prehier. Predators viedli aj po góloch Ryana Ellisa a Matta Duchenea, na ktoré zakaždým odpovedali Robby Fabbri a Marc Staal. Pekka Rinne inak kryl 24 striel. Jeho náprotivok, Thomas Greiss, urobil 20 zákrokov. Red Wings prehrali desiaty z posledných jedenástich zápasov. V zápase prišli aj o Darrena Helma, ktorý v prvej tretine utrpel zranenie.

Hviezdy duelu: 1. D. Fabbro, 2. R. Josi, 3. R. Ellis (všetci NSH)

WPG - OTT 5:1

Hellebuyck doviedol Canucks k výhre nad Senators

Connor Hellebuyck urobil 41 zákrokov, aby doviedol Winnipeg k výhre 5:1 nad Ottawou. Paul Stastny otvoril skóre osem sekúnd po začiatku druhej tretiny, aby mu sekunda chýbala k najrýchlejšiemu gólu od štartu akejkoľvek tretiny v klubovej histórii. Blake Wheeler strelil svoj 218. gól v drese Jets, aby sa osamostatnil na druhom mieste tímového poradia za Iľjom Kovaľčukom (328). Winnipeg vyhral šesť zápasov proti Senators po sebe aj vďaka gólom Nikolaja Ehlersa, Mathieua Perreaulta a Neala Pionka, ktorý bodoval v piatom zápase po sebe. Čestný úspech Ottawy, ktorá prehrala štvrtý zápas po sebe, dosiahol Josh Norris. Matt Murray inkasoval tri góly z 15 striel, Marcus Högberg následne urobil deväť zákrokov.

Murray pomohol Jets otvoriť skóre:

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck, 2. P. Stastny, 3. M. Appleton (všetci WPG)

VAN - CGY 1:3

Markström vychytal výhru pri návrate do Vancouveru

Jacob Markström urobil 33 zákrokov proti bývalému tímu, aby pomohol Calgary k výhre 3:1 nad Vancouverom, ktorou si Flames predĺžili víťaznú sériu na tri zápasy. Pomohli k tomu gólmi aj Mark Giordano, Andrew Mangiapane a Johnny Gaudreau. Giordano pridal aj asistenciu, Sean Monahan si ich pripísal dve. Canucks prehrali už šiesty zápas po sebe. Svoj 10. gól v sezóne strelil Brock Boeser, zatiaľ čo Thatcher Demko kryl 23 striel. Vancouveru sa zranil Justin Bailey. Oba tímy sa teraz stretnú ešte trikrát po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau (CGY), 2. N. Hoglander (VAN), 3. J. Markström (CGY)

VGK - ANA 0:1

Gibson a Comtois rozhodli o výhre Ducks nad Vegas

V Las Vegas padol len jeden gól, keď súboj brankárov v 53. minúte rozhodol Max Comtois. John Gibson zneškodnil všetkých 21 striel, aby so svojou treťou nulou v ročníku doviedol Anaheim k výhre 1:0 nad domácim celkom, ktorému nepomohol ani návrat Alexa Pietrangela. Gibson dosiahol svoje 22. čisté konto v kariére, čím sa osamostatnil na treťom mieste historického poradia tímu pred Jonasom Hillerom. Rekord drží Jean-Sebastien Giguere s 32 „shutoutami“. V bráne Golden Knights stál opäť Marc-Andre Fleury, ktorý kryl 27 z 28 striel, ale ani to nestačilo na predĺženie víťaznej série jeho tímu na štyri zápasy.

Fleury vytiahol takýto pozoruhodný zákrok:

Hviezdy duelu: 1. M. Comtois (ANA), 2. J. Gibson (ANA), 3. M. Fleury (VGK)

LAK - SJS 6:2

Kings si ukončili sériu prehier triumfom nad Sharks

Los Angeles si ukončilo päťzápasovú sériu prehier, keď doma zdolalo San Jose 6:2. Drew Doughty nazbieral tri asistencie, Cal Petersen urobil 29 zákrokov a do čierneho sa trafilo šesť rôznych hráčov – postupne Anže Kopitar, Carl Grundström, Austin Wagner, Jaret Anderson-Dolan, Alex Iafallo a Jeff Carter. O oba góly Sharks sa postaral Tomáš Hertl. Martin Jones inkasoval šesť gólov z 26 striel a v tretej tretine ho nahradil Alexej Melničuk, ktorý už čelil len piatim strelám. San Jose chýbal Devan Dubnyk pre ľahšie poranenie v dolnej časti tela.

Hviezdy duelu: 1. C. Grundstrom, 2. J. Anderson-Dolan, 3. D. Doughty (všetci LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Sekera (DAL) 15:43 0 0 0 +1 0 1 1
T. Tatar (MTL) 14:51 0 0 0 0 0 3 5
E. Černák (TBL) 17:06 0 0 0 -2 0 2 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies