Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Sumáre

Černák sa teší: Lightning sa podarilo vyrovnať stav série

Tampa Bay vyrovnala stav semifinálovej série proti Islanders, keď v utorok vyhrala 4:2. Slovenský obranca Erik Černák nebodoval.


Semifinále play-off

Zápas č. 2
1
2
3
Stav série
 Tampa Bay Lightning
1
1
2
4
•••
 New York Islanders
1
0
1
2
•••
Podrobné štatistiky

Brayden Point skóroval v piatom zápase po sebe a Nikita Kučerov nazbieral tri asistencie, aby Tampa Bay zdolala Islanders 4:2 v druhom zápase semifinálovej série, po ktorom je stav vyrovnaný 1:1 na zápasy. Lightning neprehrali dva zápasy po sebe v play-off od roku 2019, k čomu pomohol 24 zákrokmi aj Andrej Vasilevskij. Z gólov sa tešili aj Ondřej Palát, Jan Rutta a Victor Hedman. Z hostí vyrovnával Brock Nelson na 1:1 a znižoval Mathew Barzal na 2:4. Semion Varlamov kryl 23 z 27 striel, pričom po kolízii s Pointom nechytal v posledných siedmich minútach prvej tretiny. Iľja Sorokin počas nich kryl všetkých šesť striel. Newyorský tím prišiel o štvorzápasovú víťaznú sériu. Erik Černák odohral 20 minút a 56 sekúnd, ďalšie dve minúty strávil za sekanie na trestnej lavici. Pripísal si mínusový bod a dva bloky. Tretí zápas série sa odohrá vo štvrtok v New Yorku.

Jan Rutta a jeho víťazný gól:

Od piatej minúty dostala Tampa šancu hrať v presile, čo skoro využil Kučerov, ktorého však betónom vychytal krajan Varlamov. Tampa sa však predsa dočkala prvého gólu. To už sa písala deviata minúta a jeho autorom bol Point, ktorý využil prihrávku spoza brány od Kučerova. Krátko na to mali šancu hrať v presile aj hostia a v stredu musel byť aj Vasilevskij. V 14. minúte do Varlamova vrazil Point a ruský gólman musel opustiť bránu. Islanders však hrali presilovku, ktorý Nelson využil na vyrovnanie stavu. Krátko po góle sa do seba pustili Martin a Maroon. Do prestávky sme ešte videli vylúčenie Komarova, ale gól už nepadol ani na jednej strane.

Článok pokračuje pod reklamou


V druhej tretine sa do brány hostí vrátil Varlamov, no bol to jeho náprotivok, kto riešil prvú väčšiu šancu. Beauvilliera však vychytal. Od 24. minúty hrala Tampa v oslabení, no práve počas neho sa dostal do úniku Gourde a ohrozil Varlamova. Stav sa menil v 34. minúte, keď Kučerov našiel medzi kruhmi Paláta a ten zakončil presne. Islanders sa snažili na gól zareagovať, no v 37. minúte mohli opäť inkasovať. Varlamov však vychytal Coltona. Šesť sekúnd pred koncom tretiny sa hosťom skoro podaril gól do šatne, no Vasilevskij stihol ľavým betónom vychytať Beauvilliera.


Tretia tretina bola na góly najbohatšia a floridský tím s v nej definitívne ukoristil víťazstvo. Už po dvoch minútach hry zvýšil na 3:1 Rutta, ktorému vyšla strela od modrej do horného rohu brány hostí. Tampa mala hru pod kontrolou a v 45. minúte jej zahral do karát aj faul Zajaca. Ten sa ďalšieho prehrešku dopustil aj v 49. minúte a tentoraz bol aj potrestaný, keď na 4:1 zvýšil strelou z ľavého kruhu Hedman. Černák sa v 52. minúte dopustil sekania, ale jeho spoluhráči Islanders do veľkých šancí nepustili. Od 54. minúty hrali v presile a darilo sa im kontrolovať hru. Na 2:4 síce znížil v 57. minúte Barzal dorážkou Eberleho zakončenia, no v ďalšom priebehu hry sa im už zvrat nepodaril. Ešte na ich strane stálo aj šťastie, keď strela Hedmana skončila na tyčke.

Andrej Vasilevskij
Semion Varlamov
59:09 24/26 50:46 23/27
Curtis McElhinney
Iľja Sorokin
- - 06:50 6/6

Kučerov asistoval pri 20 z 32 gólov Pointa v play-off, čo tvorí 62,5 %. V celej histórii sa z hráčov podieľal na väčšom počte gólov svojho spoluhráča (min. 25 gólov) len Henrik Sedin u brata Daniela – v 68 % prípadoch. ... Nelson strelil svoj 23. gól v play-off v kariére, čím prekonal Duaneho Suttera na 10. mieste historického poradia Islanders. ... Duel nedohral J.P. Pageau, ktorý si niečo natiahol a za rozhodnutého stavu ho Barry Trotz nechal šetriť. Kormidelník očakáva, že jeho zverenec bude v treťom zápase série hrať.

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov, 2. A. Vasilevskij, 3. V. Hedman (všetci TBL)

Brayden Point, útočník Lightning: „Máme v šatni dobrú skupinu lídrov a oni bránia tomu, aby náš tím išiel príliš vysoko alebo príliš nízko. Zatiaľ nám to ide dobre, ale nemôžeme byť spokojní len s týmto víťazstvom. Bude to ešte ťažká, dlhá séria. Musíme sa koncentrovať na najbližší duel.“

Brock Nelson, útočník Islanders: „Vedeli sme, že prídu s dobrou odpoveďou po tom, čo sme vyhrali ten prvý zápas. Myslím si, že sme urobili dobrú prácu a odchádzame domov za stavu 1:1. Je to hokej. Odrazy puku, úniky, môže sa stať hocičo. Oni boli schopný pár gólov streliť, dostali sa do vedenia a my sme neboli schopní im to vrátiť.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies