Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
VGK
1
DAL
1
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Slováci v NHL

Gáborík sa stal druhou hviezdou zápasu

Slovenský útočník Marián Gáborík má za sebou premiéru v drese NY Rangers, keď v pondelok nastúpil v prípravnom zápase proti Detroitu, po ktorom bol vyhlásený za druhú hviezdu. V drese Red Wings sa predstavil Tomáš Tatar.

Rangers na domácom ľade porazili Detroit 4:2, pričom pred divákmi v Madison Square Garden zažil svoju premiéru Marián Gáborík. Rangers si v prvej tretine vypracovali trojgólový náskok, ktorý im dopomohol k celkovému víťazstvu. Gáborík sa zapísal do kanadského bodovania, keď krásnou prihrávkou našiel Envera Lisina, ktorému sa podaril streliť druhý gól zápasu. Okrem neho sa presadili Prospal, Callahan a v závere sa do prázdnej brány trafil Anisimov. O góly Red Wings sa postarali Ville Leino a Kirk Maltby. Tomáš Tatar nebodoval, pričom v akcii strávil 8 a pol minúty. Do štatistík si pripísal dve trestné minúty za podrazenie a počas jeho vylúčenia klub inkasoval gól z hokejky Lisina. Gáborík, ktorý predchádzajúce zápasy vynechal pre problémy so slabinami, odohral 19 minút a 38 sekúnd, zaznamenal aj dva mínusové body a 5 striel na bránu. Po zápase bol vyhlásený za druhú hviezdu.

Vo Washingtone si zmerali sily domáci Capitals a Sabres z Buffala. Z víťazstva 2:1 sa tešil hosťujúci tím, za ktorý sa do streleckej listiny zapísali v priebehu 11 sekúnd Drew Stafford a Patrick Kaleta. Jediný gól Caps dosiahol Keith Aucoin. Všetky góly padli v druhej tretine. V zostave Sabres nechýbal obranca Andrej Sekera, ktorý odohral 22 minút a 7 sekúnd, počas ktorých sa mu nepodarilo bodovať.

V ďalších zápasoch sa slovenskí hokejisti nepredstavili.

V kanadskom meste Regina sa odohral duel medzi Tampou Bay a Ottawou, v ktorom sa zrodilo víťazstvo Senators 3:1. Skóre stretnutia otvoril v 4. minúte Mike Fisher. V 25. minúte vyrovnával Carter Ashton, no o 3 minúty neskôr poslal Sens opäť do vedenia Alex Kovalev, ktorý zaknihoval víťazný gól. Skóre stretnutia uzavrel Jason Spezza.

Atlanta doma zdolala Carolinu 4:2. O víťazstvo sa postarali gólmi Kubina, Popovic, Little a Slater. Prvou hviezdou zápasu sa však stal Nik Antropov, ktorý zaznamenal tri asistencie. Dva góly Hurricanes strelili Rodney a Sutter.

Derick Brassard strelil gól a pridal dve asistencie, aby doviedol Columbus k víťazstvu 5:1 nad Minnesotou. Jackets viedli po dvoch tretinách 4:0 v prvom domácom zápase po troch neúspešných dueloch hraných vonku. Okrem Brassarda sa presadili aj Torres, Clitsome, Vermette a Nash. Za Minnesotu sa presadil iba Kyle Brodziak.

V Montreale o víťazstve domácich rozhodol jediný gól. Canadiens porazili Penguins 4:3, pričom výrazným spôsobom sa o víťazstvo postaral Brian Gionta, ktorý strelil dva góly a na jeden aj prihrával. Gionta zaznamenal aj víťazný presný zásah v 50. minúte. Okrem neho sa z gólu tešili aj Scott Gomez a Guillaume Latendresse. Za hostí skórovali Gonchar, Malkin a Guerin.

Daniel Sedin strelil svoj druhý gól 0,2 sekundy pred koncom tretej tretiny, aby poslal zápas do predĺženia. V ňom gól nepadol a o výsledku zápasu rozhodli samostatné nájazdy, v ktorých Daniel premenil svoj nájazd na víťazný gól. Po zápase bol zaslúžene vyhlásený za prvú hviezdu. O víťazstvo 5:4 sa okrem Sedina gólmi zaslúžili Wellwood a Raymond. Za Calgary sa do streleckej listiny zapísali Glencross, Lundmark, Bouwmeester a Jokinen.

Anaheim porazil v kalifornskom meraní síl San Jose 3:2. Víťazný gól strelil James Wisniewski a k víťazstvu dopomohli aj Corey Perry a Teemu Selanne. Giguera v bráne Ducks prekonali len Benn Ferriero a Marc-Edouard Vlasic. Obaja v poslednej minúty prvej, resp. tretej tretiny.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Rozhodovalo sa o osude Erika Černáka. Bolo to jednoznačné NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies