Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 05.
kurzy
01:30info
FLA
BOS
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
09. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
03:30info
DAL
COL
NHL live
«

Správy z NHL

Mastná pokuta pre Chicago. Majú problém aj Cheveldayoff a Quenneville?

Vedenie NHL potrestalo tím Chicago Blackhawks pokutou vo výške 2 milióny amerických dolárov za neadekvátne interné procedúry a nedostatočnú reakciu na obvinenie vtedajšieho video trénera Brada Aldricha zo sexuálneho obťažovania hráčov.

Liga pokutu oznámila po tom, čo sa zverejnili závery nezávislého vyšetrovania incidentov sexuálneho obťažovania, ktorých sa Aldrich mal v roku 2010 dopustiť na dvoch bývalých hráčov.

NHL a Blackhawks pritom súhlasili, že polovica z pokuty pôjde priamo na podporu miestnych organizácií a komunity v Chicagu s cieľom pomôcť obetiam násilia sexuálneho i iného charakteru.

Vyšetrovanie zahŕňalo rozhovory so 139 ľuďmi, vrátane bývalých i súčasných hráčov tímu. Nazbieralo a analyzovalo tiež viac ako 100 GB elektronických záznamov a 49 škatúľ fyzických záznamov.

Článok pokračuje pod reklamou

Vyšetrovatelia preukázali, že sa 23. mája 2010 uskutočnilo stretnutie, na ktorom sa riešilo obvinenie nemenovaného hráča proti Aldrichovi. Zúčastnili sa ho John McDonough, Jay Blunk, Al MacIsaac, Stan Bowman, Joel Quenneville a Kevin Cheveldayoff.

Nakoniec sa zainteresovaní rozhodli nepodniknúť žiadne kroky. Tie prišli až 14. júna, kedy Blackhawks zavŕšili svoju púť za Stanleyho pohárom. Aldrich dostal možnosť rezignovať alebo sa nechať vyšetrovať. Vybral si rezignáciu a k vyšetrovaniu už nedošlo.

Po zverejnení týchto záverov na svoje posty v Chicagu rezignovali generálny manažér Bowman i MacIsaac. Prvý menovaný sa vzdal aj postu generálneho manažéra olympijskej reprezentácie USA.


Komisár NHL Gary Bettman v utorok informoval, že sa v „blízkej budúcnosti“ plánuje stretnúť aj s Quennevilleom, ktorý je aktuálne trénerom Floridy Panthers, a Cheveldayoffom, ktorý je generálnym manažérom Winnipegu. Diskutovať sa bude o ich zapojení do incidentu.

Bettman dodal, že si vynesenie súdu nad týmito dvoma účastníkmi kontroverzného stretnutia ponechá až na obdobie po ich stretnutí s Bowmanom. Quenneville ani Panthers to nekomentovali, Cheveldayoff vydal vyhlásenie, v ktorom povedal, že sa s komisárom podelí o všetkom, čo v tejto záležitosti vie. Viac to bude komentovať pred stretnutím nebude. rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies