Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
12. 05.
kurzy
00:30info
BOS
FLA
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
03:30info
COL
DAL
«

Sumáre

Tatar pri návrate skóroval, v akcii štyria Slováci

V utorok sa v NHL odohralo osem zápasov a v dvoch z nich malo zastúpenie aj Slovensko. Dokopy si zahrali štyria hráči spod Tatier, vrátane Tomáša Tatara či Christiána Jaroša.


BOS - NJD 5:3

Tatar pri návrate skóroval, Devils prišli o sériu výhier

Tomáš Tatar sa po trojzápasovej absencii vrátil do akcie a hneď strelil svoj siedmy gól v sezóne, aby vyrovnal stav na 2:2. New Jersey sa stav podarilo vyrovnať trikrát, ale nakoniec na gól Davida Pastrňáka nenašlo odpoveď a prišlo o trojzápasovú sériu výhier. Česká hviezda rozhodla o výhre Bostonu 5:3, ktorú spečatil piatym gólom Brandon Carlo. K tretej výhre v sérii pomohli gólmi aj Curtis Lazar, Trent Frederic a debutový strelec Oskar Steen. Lazar zaznamenal aj asistenciu a bol jediným viacbodovým hráčom duelu. Linus Ullmark kryl 23 striel a okrem Tatara ho prekonali aj Nathan Bastian a Damon Severson. MacKenzie Blackwood mal viac práce a urobil 29 zákrokov. Tatar odohral 15 minút a pripísal si aj plusový bod a dve strely. Svoj prvý zápas od 11. decembra odohral Christián Jaroš, ktorý absolvoval len osem minút s dvoma „mínuskami“ a dvoma bodyčekmi. V akcii bol ja tretí Slovák. Marián Studenič odohral 14 a pol minúty a urobil jeden blok.


Tatarov 7. gól v sezóne:

Zviditeľnil sa aj Jaroš:


Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák, 2. C. Lazar, 3. O. Steen (všetci BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

CBJ - TBL 2:7

Palát a Point trojbodoví pri výhre Tampy nad Columbusom

Z víťazstva sa tešil Erik Černák, ktorého Tampa Bay si ukončila trojzápasovú sériu prehier triumfom 7:2 nad Columbusom, ktorý prehral štvrtý zápas z posledných piatich. Dva góly a asistenciu zaznamenal Ondřej Palát, gól a dve asistencie Brayden Point. Z gólov sa tešili aj Corey Perry, Pat Maroon, Pierre-Edouard Bellemare a Alex Killorn. Andrej vasilevskij urobil 20 zákrokov. Prekonali ho len Dean Kukan a Gustav Nyquist. Joonas Korpisalo urobil 29 zákrokov a dvakrát ho ohrozil aj Černák. Slovenský obranca odohral 19 a pol minúty a ako jeden z dvoch hráčov Lightning zaznamenal mínusový bod. Prezentoval sa aj bodyčekom, blokom a nedovoleným bránením. „Bolo fajn opäť vyhrať. Mali sme menšiu sériu prehier, trojzápasovú, no myslím si, že predtým sme hrali dobre. No, počas sezóny sa také veci stávajú,“ povedal Palát, ktorý zaznamenal aj svoj 400. bod v kariére.

Hviezdy duelu: 1. O. Palát, 2. B. Point, 3. C. Perry (všetci TBL)

FLA - CGY 6:2

Panthers vyhrali štvrtý zápas po sebe

Patric Hörnqvist strelil dva góly a Florida vyhrala štvrtý zápas po sebe, keď doma zdolala Calgary pomerom 6:2. Sergej Bobrovskij k tomu pomohol 47 zákrokmi, Brandon Montour troma asistenciami. K zlepšeniu bilancie v domácich zápasoch na 18-3-0 pomohli gólmi aj Anthony Duclair, Joe Thornton, Ryan Lomberg a Lucas Carlsson. Johnny Gaudreau si gólom predĺžil bodovú sériu vonku na 11 zápasov a po ňom sa presadil aj Blake Coleman. Jacob Markström čelil 45 strelám a Flames po prvýkrát v sezóne inkasovali šesť gólov. Panthers strelili v posledných troch duelov 20 gólov, čo sa im v klubovej histórii ešte nepodarilo.

Hviezdy duelu: 1. P. Hornqvist, 2. B. Montour, 3. S. Bobrovskij (všetci FLA)

DET - SJS 6:2

Detroit aj vďaka dvom gólom v oslabení zdolal San Jose

Detroit strelil dva góly v oslabení za 37 sekúnd, aby si ukončil sériu 100 zápasov bez gólu v oslabení a porazil San Jose pomerom 6:2. Strelili ich Pius Suter a Tyler Bertuzzi, ktorí v zápase skórovali dokopy dvakrát. Po góle pridali Dylan Larkin a Robby Fabbri. Alex Nedeljkovic urobil 24 zákrokov a prekonali ho len Jasper Weatherby a Alexander Barabanov. James Reimer inkasoval štyri góly z 24 striel a v tretej tretine ho nahradil Adin Hill, ktorý kryl päť striel zo siedmich. Sharks prehrali druhý zápas po sebe. Päťminútová presilovka, v ktorej dvakrát inkasovali, pritom prišla za stavu 0:1. „Išli sme do druhej tretiny so štyrmi minútami presilovky a očakávali sme, že sa dostaneme na koňa. Potom sme inkasovali dva góly. Bolo to zahanbujúce,“ povedal Tomáš Hertl.

Hviezdy duelu: 1. P. Suter, 2. T. Bertuzzi, 3. D. Larkin (všetci DET)

CHI - COL 3:4 PP

Makar rozhodol v predĺžení o výhre nad Blackhawks

Cale Makar efektným spôsobom skóroval v tretej minúte predĺženia, aby Colorado zdolalo Chicago 4:3. Nadstavený čas vynútil svojím druhým gólom v zápase Erik Johnson a z gólu mal radosť aj Alex Newhook, ktorý zvyšoval na 2:0. Chicagu, ktoré prehralo piaty zápas po sebe, sa podarilo otočiť stav vďaka gólu Jonathana Toewsa a dvoch zlepených presilovkových gólov za 40 sekúnd Alexa Debrincata. Patrick Kane zaznamenal dve asistencie. Darcy Kuemper pomohol k výhre 28 zákrokmi, Marc-Andre Fleury pri svojom prvom štarte od 17. decembra urobil 29 zákrokov. Makar má po prvých 25 zápasoch sezóny na konte už 14 gólov. Viac ich v modernej ére od ročníka 1943/44 strelili len Dave Ellett a Bobby Orr - 15.

Gólový moment Caleho Makara:

Hviezdy duelu: 1. A. DeBrincat (CHI), 2. E. Johnson (COL), 3. C. Makar (COL)

ARI - WPG 1:3

Hellebuyck pomohol k tretej výhre Jets v sérii

Connor Hellebuyck kryl 27 striel, aby pomohol Winnipegu k tretej výhre v sérii. Pierre-Luc Dubois strelil víťazný gól, ktorým rozhodol o výhre 3:1 nad Arizonou. Pri návrate do akcie sa strelecky presadil aj Jevgenij Svečnikov, poistku do prázdnej brány pridal Nikolaj Ehlers. V bráne Arizony sa výborným výkonom prezentoval Karel Vejmelka, ktorý inkasoval dva góly zo 47 striel. však prehrali ôsmy zápas z posledných deviatich. Ich jediný gól strelil Shayne Gostisbehere.

Hviezdy duelu: 1. J. Svečnikov (WPG), 2. K. Vejmelka (ARI), 3. P. Dubois (WPG)

VGK - NSH 2:3

Predators pokazili Thompsonovi prvý štart v NHL

Filip Forsberg strelil dva góly, vrátane víťazného, aby pomohol Nashvillu k výhre 3:2 nad Vegas. Jakov Trenin sa tiež trafil do čierneho, Juuse Saros urobil 41 zákrokov. Prekonali ho dvojbodový William Karlsson a Shea Theodore, ktorí zdramatizovali zápas v tretej tretine. Logan Thompson urobil pri svojom prvom štarte v NHL 23 zákrokov. Kým Predators vyhrali druhý zápas po sebe, Golden Knights posledné dva prehrali.

Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. W. Karlsson (VGK), 3. J. Saros (NSH)

ANA - PHI 4:1

Terry, Gibson doviedli Ducks k výhre nad Flyers

Troy Terry strelil tri góly, John Gibson predviedol 28 zákrokov a Anaheim si ukončil sériu štyroch prehier triumfom 4:1 nad Philadelphiu. Sonny Milano tiež skóroval a Jamie Drysdale zaznamenal dve asistencie. O čestný úspech Flyers sa postaral Cam Atkinson, zatiaľ čo Carter Hart urobil 26 zákrokov. Terry svoj hetrik spečatil gólom do prázdnej brány. Philadelphii, ktoré prehrala tretí zápas po sebe, chýbal Ivan Provorov. Ruský obranca tak prišiel o sériu 403 odohraných zápasov po sebe. Žiaden iný obranca doteraz neťahal takú dlhú sériu v jednom tíme od svojho debut v NHL.


Hviezdy duelu: 1. T. Terry, 2. J. Gibson, 3. C. Fowler (všetci ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (NJD) 14:58 1 0 1 +1 0 2 0
Ch. Jaroš (NJD) 07:48 0 0 0 -2 0 0 2
M. Studenič (NJD) 14:26 0 0 0 0 0 0 0
E. Černák (TBL) 19:29 0 0 0 -1 2 2 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Pekarčík skóroval vo finále. Na dosah titulu je však jeho krajan! + video Je sezóna Marchanda v ohrození? Tréner Bruins tvrdí, že zákrok bol úmyselný + videoZahral si v Sérii storočia, získal Stanleyho pohár: Zomrel bývalý hráč Toronta Sýkora spoznal súpera. Zahrajú si v divíznom finále proti sebe aj Slováci?Colorado zažilo najvýraznejšiu prehru, život Hurricanes visel na vláskuNHL naživo: Koniec pre Hurricanes? Pôjdu do vedenia hviezdy z Dallasu?Slafkovský i Pospíšil medzi najlepšími hráčmi prvého dňa MS v hokejiRangers môžu dnes dokončiť Hurricanes. Ak sa im to podarí, napodobnia Gretzkého OilersPospíšil si to predstavoval inak, Regenda má recept na úspech. Slafkovský: S*re toNeúspešný debut Honzeka, traja Slováci oslavujú postup! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies