Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
«

Slováci v NHL

Regenda si splnil sen: Dokážem, že sem patrím

Nedraftovaný Slovák z extraligy. Pavol Regenda ukázal, že aj z takej pozície sa môžete dostať do NHL. V pondelok sa stal členom otváracej zostavy tímu Anaheim Ducks.

„Musím nájsť slová,“ povedal Regenda pri svojom mieste v šatni Ducks. „Už je to ale lepšie,“ doplnil s úsmevom po hlbokom výdychu.

Regenda prišiel do Anaheimu ako relatívne neznámy hráč aj pre tých najvzdelanejších severoamerických fanúšikov. V tréningovom kempe a v príprave sa mu však darilo znamenito a nakoniec sa dostal aj do otváracej zostavy.

„Celkom dosť ma to zasiahlo, keď som sa o tom dozvedel. Pracoval som pre tento moment celý život. Splnil sa mi sen. Pravdepodobne si stále neuvedomujem, čo to znamená, a aké to bude chodiť na štadión, ale som jednoducho len šťastný,“ skonštatoval Regenda.

Článok pokračuje pod reklamou

Rodák z Michaloviec patrí k hráčom, ktorí na svoj rozvoj potrebujú viac času. Ešte vlani pôsobil v najvyššej súťaži na Slovensku, kde zaznamenal 39 bodov v 43 zápasoch. Zviditeľnil sa na olympiáde a majstrovstvách sveta.

„Má dobrú postavu, dobré zručnosti a dobré myslenie. Prebojoval sa do otváracej zostavy a uvidíme, kam to až zájde. Zaslúžil si právo štartovať sezónu tu. Mal skvelú prípravu,“ povedal generálny manažér Pat Verbeek pre podcast The Beek.

Pozitívne slová na jeho adresu vyslovil aj tréner Dallas Eakins: „Jednou z najdôležitejších vecí, nielen u hráčov, ale aj u ľudí, je schopnosť spravodlivo sa ohodnotiť. On to vie a to je povzbudivé. Nebolo to tak, že by si povedal: No dobre, mal som len jeden ťažký večer. Pochopil, že nehral dobre a to chcete vidieť. To, čo urobil potom, bola odpoveď a skvelá odpoveď. Mal by byť hrdý na svoju prípravu.“

Regenda tiež pre zámorských novinárov poukázal na to, že pri skromnom počte Slovákov v NHL je jeho zaradenie do otváracej zostavy dôvodom na radosť aj v hokejovej komunite na Slovensku, na čo je veľmi hrdý.

„V tejto lige nie je až tak veľa Slovákov, ale začíname rásť a pre nás je to skvelé. Mám z toho veľkú radosť, až zimomriavky. Ako dieťa máte svoje idoly a teraz ním môžete byť pre niekoho iného. Najlepšia vec je ich podpora. Hokej hráte pre nich,“ poznamenal Regenda.

Dvadsaťdvaročný bronzový medailista z poslednej olympiády si vytvoril výbornú súhru s Derekom Grantom a Maxom Jonesom, s ktorými hrával v závere prípravy. Spolu by mali začať aj súťažný ročník ako štvrtá formácia kalifornského tímu.

„Milujem tú formáciu. Všetci sme robustní hráči. Sme silní na puku a hráme jednoducho. Hráme priamočiaro k bráne a tak strieľame góly,“ povedal Regenda. „Granter a Jones majú veľa skúseností a dokážu mi veľmi pomôcť. Na každom tréningu so mnou komunikujú a pomáhajú mi. Mám šťastie, že hrám s nimi. Dodáva mi to veľa sebadôvery.“

Regenda si svoj prvý cieľ splnil – je v NHL. Teraz však má pred sebou ďalšiu výzvu – v NHL sa aj udržať.

„Musím pracovať tvrdo každý deň. Nezáleží na tom, či som tu alebo doma. Prečo by som mal teraz prestávať? Ak sa sem dostanete, nie je to záležitosť na jeden deň. Pracovali ste dlho, aby ste sa sem dostali. Budem to robiť každý deň. Dokážem, že sem patrím,“ dodal Regenda.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský už nevyzeral ako Bambi na korčuliach: Toto sú jeho tri sezónne highlighty Hrozí Slovákovi v NHL výmena? Černák sa môže stať obeťou čísel Slovenský juniorský reprezentant siaha v zámorí po veľkom úspechu + videoExpert: Excelentný Pospíšil, Nemec lepší ako Hughes. Tohto Slováka zbožňujem! Maple Leafs zaujali aj veľké mená. S týmito dvoma trénermi sa streliMohli by Canadiens vymeniť celkovú piatu voľbu na drafte? Za čo? Potrebujeme viac zákrokov, povedal tréner Oilers. Koho dnes pošle do brány?NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasNeprešla testom na drogy: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Výrazné výhry: Colorado má nôž na krku, Hurricanes opäť prežili!MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies